Šta je novo?

Kaspersky personal pro 5.14

Kici

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2004
Poena
304
Da li neko zna zasto na moze automatski da apdejtuje iako je ukljucena opcija autoupdate.Prikaze schedule kao da treba to da uradi ali se nista ne desava. :wall:

Kici je napisao(la):
Da li neko zna zasto na moze automatski da apdejtuje iako je ukljucena opcija autoupdate.Prikaze schedule kao da treba to da uradi ali se nista ne desava. :wall:

Podesi u settingsu da update ide sa interneta i klikni na UPDATE NOW

mozda zato sto je "regularno" licenciran?

Izvinjavam se zaboravio sam da napisem update funkcionise manualno.

Kici je napisao(la):
Izvinjavam se zaboravio sam da napisem update funkcionise manualno.
Pa i kod mene radim manuelno,samo sto me program pita da li da startuje upload u zavisnosti kada sam mu zadao da me ponovo pita.Ne radi on sam update dok ti ne potvrdis.Stavi podsetnik na jednom dnevno i cekiraj WAIT FOR DIAL UP CONNECTION i prvi put kada se konektujes bilo kog dana on ce te pitati da li zelis update.
Dr.Srle

Znaci Kaspersky personal Pro uopste i nemoze da radi autoupdate.On u stvari pali task na tri sata da te podseti da ti treba manuelno to da uradis.Koja glupost "najbolji antivirus" nema autoupdate.ILi neko ima neko logicno objasnjenje? :crash:

Dali je stvarno toliko tesko kliknuti YES kada se prvi put tog dana konektujes na internet.Meni je mnogo lakse da imam sve pod kontrolom sta radi i da me pita kada zeli nesto da uradi nego da svaki update krene da radi automatski kad mu padne na pamet.Po tome rezonu i update windowsa treba drzati na auto! Pa znas kad bi nesto korisno uradio pri konektovanju od svih tih automatskih update-ova.Ja sam to sve poiskljucivao da bi me pitao kad nesto hoce da skine, a ne verujem da i ti drzis update windowsa i drugih programa na auto.Sad ti smeta sto KAV nece sam da radi.Zamisli konektujes se da zacas skines postu a ono sporo,nece,kilavi se.Ti pogledas a ono KAV radi update,windows trazi update,media player trazi update.Ovako samo potvrdis kada te pita i to samo prvi put toga dana,naravno ako si podesio podsetnik kao u mom gornjem postu a ne na tri sata kako ti pises.Jednostavno,ako imas hitnog posla na intu ili hoces nesto odmah i brzo,kada te KAV pita za update,ti ga odbijes i radis svoj posao. :type:

KAV 5.14 pro ima automatski update, ali nema dobrog kreka pa zato neće da radi dobro, jer sa prvim updateom svaki krek prepozna kao ilegalni pa se isključi.

U tome je problem.

srle69 je napisao(la):
Po tome rezonu i update windowsa treba drzati na auto!
apsolutno treba! U stvari, potrebno je drzati aktivne auto-update za Win i AntiVirus program, kao vitalne komponente racunara! Sta ce ti AV ako nije up-to-date???

meni, npr, Avast skine dopune otprilike 2x dnevno (po 100ak kB max)... cak se ni na 56k ne primecuje to... aWin skida update samo kad ne radis nista na Netu, tako da se ni to ne primecuje...

Kici je napisao(la):
Znaci Kaspersky personal Pro uopste i nemoze da radi autoupdate.On u stvari pali task na tri sata da te podseti da ti treba manuelno to da uradis.Koja glupost "najbolji antivirus" nema autoupdate.ILi neko ima neko logicno objasnjenje? :crash:

Ma kako ne moze, ja ga imam legalno nabavljenog i radi autoupdate!
Moguce je da je do kreka, a postoji i druga mogucnost. On povlaci internet setovanja iz Internet Explorera, pa ako ti je tamo cekirano "work offline", onda nece da ide na net. Decekiraj to u IE i mocices da se update-ujes...ako nije los krek u pitanju.
U tom slucaju kupi pa koristi besplatnu opciju tehnicke podrske - ja ih vec zvao vise puta, uredno i lepo me savetuju i rese mi sve nedoumice. Da budem iskren, ja sam se presao sa ovim "work offline", pa su mi oni to resili...otuda sam ovako pametan odgovor dao :)

Poslednja izmena:
@srle69
Prvo i osnovno je da je na antivirusnom programu obavezno ukljucena opcija autoupdate to je osnova odrzavanja racunara i ja nisam lenj, ali zar treba da vodim i o tome racuna pogotovo za nekih 50-100 k po update-u da rizikujem blastera ili trojanca.A strasno ti je pametno sto si iskljucio autoupdate.
Drugo koristim evoluate verziju novog personal pro 514 da vidim kako funkcionise znaci nije crack u pitanju i fireworks i IE su decekirani "work offline".
I jos jednom da ponovim rucno mogu da uradim update.Mozda samo to dozvoljavaju zbog trial verzije.
Hvala svima

srle69 je napisao(la):
Dali je stvarno toliko tesko kliknuti YES kada se prvi put tog dana konektujes na internet.Meni je mnogo lakse da imam sve pod kontrolom sta radi i da me pita kada zeli nesto da uradi nego da svaki update krene da radi automatski kad mu padne na pamet.Po tome rezonu i update windowsa treba drzati na auto! Pa znas kad bi nesto korisno uradio pri konektovanju od svih tih automatskih update-ova.Ja sam to sve poiskljucivao da bi me pitao kad nesto hoce da skine, a ne verujem da i ti drzis update windowsa i drugih programa na auto.Sad ti smeta sto KAV nece sam da radi.Zamisli konektujes se da zacas skines postu a ono sporo,nece,kilavi se.Ti pogledas a ono KAV radi update,windows trazi update,media player trazi update.Ovako samo potvrdis kada te pita i to samo prvi put toga dana,naravno ako si podesio podsetnik kao u mom gornjem postu a ne na tri sata kako ti pises.Jednostavno,ako imas hitnog posla na intu ili hoces nesto odmah i brzo,kada te KAV pita za update,ti ga odbijes i radis svoj posao. :type:

A sta ako neko je non-stop konektovan, recimo ima wirelesa,... Naravno da taj neko bi drzao da se sam update-uje.

sH@DoW je napisao(la):
A sta ako neko je non-stop konektovan, recimo ima wirelesa,... Naravno da taj neko bi drzao da se sam update-uje.
pa za takve postoji opcija udate na 1h,
drugo, ja nisam iskljucio auto update nego sam ga podesio tako da radi svakog dana kada se prvi put konektujem,inace Kaspersky je sam izjavio kada je gostovao u Beogradu da update izlazi tri puta dnevno,tako da i za one koji su non stop na intu ne znaci mnogo svaki cas update.Uostalom, ja KAV koristim od 1999. i prezadovoljan sam njegovim interfejsom i uopste ne vidim problem oko update-a,kome to smeta neka koristi nesto drugo.
Ovo je moj zadnji post na ovu temu.

Vrh Dno