Šta je novo?

Kaspersky - je li ovo problem?

goran13

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2005
Poena
304
Pozdrav!
Imam problem sa funkcionisanjem Kaspersky-og…Malo sam trazio po search-u nesto na ovu temu ali nisam naisao na nesto sto bi mi potpuno pomoglo. Koristim Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.390 , instaliran sa Digital! diska br. 47, sa kojeg je I instaliran license key za narednih mjesec dana. Uz KAV koristim i Kaspersky Anti-Hacker 1.8.180 uz ukljucen Windows Firewall. Uz sve ovo radi I Ad-Aware SE Personal za povremeno skeniranje. Windows je XPPro sa SP2…Ukljucen je Automatic Update.
Problem koji imam se odnosi na caku da Windows Security Center prijavljuje da je “Anti-Virus Turned Off” – sto ste u nekom thread-u vec komentarisali I rekli da stvar nije zabrinjavajuca. Ono sto me brine jeste cinjenica da Kaspersky pri svakom restartu sistema prijavljuje da full-scan sistema NIJE uradjen iako sam ga obavio prije 2-3 sata. Takodje mi sve postavke koje se ticu settingsa za Real-Time Protection I On-Demand Scan resetuje na default, mada ih sam postavim na Maximum…Update Kaspersky-og prolazi bez problema…
Moguce je da sve ovo nije neki razlog za zabrinutost ali mi se prije desetak dana dogodio pad sistema uz BSOD UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME nakon pojavljivanja Windows XP logoa na ekranu I nemogucnost da ista popravim. Nijedno skeniranje Kaspersky-m nije pokazalo bilo kakav “opasan” fajl, kao ni Ad-Aware scan. Nisam imao nekog “rizicnog ponasanja” u vidu posjeta crack ili XXX sajtovima…Nekoliko dana nakon reinstalacije sistema Windows je par puta prijavio poruku”System has been recovered from a serious error”…
Malo sam poceo da strepim I paranoisem od ovakvog ponasanja Kaspersky-og. Mozete li mi reci da li je sve ovo znak nekog loseg funkcionisanja Kaspersky-og ili je greska do mene tj. podesavanja antivirusa?
Hvala na svakoj pomoci!

P.S. Barton 2500+, Kingston VR 512Mb, MSI KT6 Delta-LSR, Maxtor 80Gb SATA, MSI FX-5200TDR 128Mb, PSU JNC-350W

Pokusaj da iskljucis Ad-Watch ako je ukljucen, pa proveri da li se isto ponavlja, ako se ponavlja javi, pa cemo onda videti sta cemo dalje. Verovatno da moras da iskljucis skeniranje start-up programa u istom.
Moj predlog ti je da u Run ukucas services.msc, i servis pod imenom Security Center totalno disablujes (desni klik i Disable).
Predpostavljam da je greska do tebe, jer si ga stvarno preterao sa zastitom u svakom smislu, znas koliko god ti mislis na viruse oni ce utoliko vise da te napadaju, psiholoski efekat verovao ili ne. Instaliraj sta imas, i vozi, ne moze ti niko nista. Ponasas se kao da ti preti AIDS a ne neki sitni viruscic, koji izgleda da nije.
Mozda je to samo splet cudnih okolnosti. No, uradi ove dve stvari sto sam ti rekao, i reci sta je bilo.

Ad-Watch mi nije ukljucen, vec samo povremeno palim Ad-Aware za skeniranje sistema. Pokusao sam da disable-ujem Security Center ali sam na desnom kliku nasao medju opcijama jedino "STOP" sto ga je ugasilo ali se poslije restarta opet upalio...Ono sto je za pohvalu jeste da mi je Kaspersky "sacuvao" postavke koje sam mu zadao i da je "upamtio" da je full-scan obavljen prije sat vremena. Security Centar i dalje prijavljuje da "Anti-Virus is not found"...
Mene je oko svega ovoga boljela glava u tom smislu da Kaspersky ne radi svoj posao kako treba te da mi se kojekakve stvarcice neopazeno provlace pored njega. Nije neka velika muka reinstalirati sistem, ali malo dosadi ako se cesce ponavlja :)

Na desni klik, na Security Center, na Properities na Startup type, pa onda izaberi Disable

Zahvaljujem Vam na savjetima...Iskljucio sam Security Center, Kaspersky "pamti" sta je radio prethodnog dana - sve izgleda OK...
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno