Šta je novo?

Kaspersky antivirus-pomagajte!

crossfire

Znamenit
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
1,019
Imao sam Norton antivirus 2003 i nekako me nagovorise da ga "zamjenim" Kaspersky antivirusom. Kao Norton "jede" resurse na nasim slabasnim konfiguracijama. Dobro de, jede, ali i odradjuje posao(koliko-toliko). Sada nemam pojma sta da radim kada mi prijavi virus!? Norton je automatski stavljao zarazeni fajl u karantin ako ga ne moze obrisati. Sada samo prijavi npr:

Known viruses 1
Virus bodies 1
----
----
----
----
----
Corrupted 6
I/O Errors 1

Virus je Trojan.Win32.StartPage.y
Sta sada??? Ima neki "Help" koji ja brate toliko komplikovan da smara!
Please help

crossfire je napisao(la):
Imao sam Norton antivirus 2003 i nekako me nagovorise da ga "zamjenim" Kaspersky antivirusom. Kao Norton "jede" resurse na nasim slabasnim konfiguracijama. Dobro de, jede, ali i odradjuje posao(koliko-toliko). Sada nemam pojma sta da radim kada mi prijavi virus!? Norton je automatski stavljao zarazeni fajl u karantin ako ga ne moze obrisati. Sada samo prijavi npr:

Known viruses 1
Virus bodies 1
----
----
----
----
----
Corrupted 6
I/O Errors 1

Virus je Trojan.Win32.StartPage.y
Sta sada??? Ima neki "Help" koji ja brate toliko komplikovan da smara!
Please help

Ne znam koju verziju Kaspersk-og imaš ali u opcijama imaš podešavanja koja omogućuju da izabereš hoćeš li samo da te obavesti o virusu, da proba da očisti zaraženi fajl, da blokira mogućnost njegovog aktiviranja, da zaraženi fajl automatski obriše, da preimenuje zaraženi fajl ili da zaraženi fajl prebaci u karantinski direktorijum.

Ova podešavanja se naravno, nalaze u "Options" meniju, do koga se opet dolazi različito zavisno od verzije koju imaš, ali to ne bi trebalo da je problem pronaći, ma koja verzija da je u pitanju. 😉

Koji operativni sistem koristiš? Na XP-u mi je KAV 3.5 pravio probleme pa sam prešao na v. 4.5 koja radi bez problema. Nortona sam koristio, pa sam ga bacio u đubre, jer mi nije otkrio jednog trojanca koji me je razbijao. KAV 4.5 ga je pronašao iz prve. Bilo koju verziju da koristiš, jednostavan je za podešavanje, toliko da nije potrebno da koristiš help. Nemoj da instaliraš kontrol centar, jer on deluje komplikovano, a nije ti ni potreban. Sve postavke podešavaš direktno iz KAV monitora i scannera. Osvežavanje baze je jednostavno i automatizovano da jednostavnije ne može biti. Pogledaj savku po stavku polako i sve će ti se kasti 😀
Za tvoj slučaj, ako koristiš v. 4.5 (moja preporuka), u KAV monitoru otvori stavku options pa štilkiraj "enable delete or rename infected archives" a u Scanneru u options štikliraj "enable delete or rename non-infected archives" (posle čega ćeš morati da zadržiš promenu postavki, da je imenuješ i postaviš za default postavku u file padajućem meniju, za ubuduće) kad ručno skeniraš računar. U toku rada dok ti je aktivan KAV monitor, ako ti iskoči upozorenje da te je spopao kakav zlotvor ctp; u istom upozoravajućem prozoru postoje opcije da ga dezinfikuješ (što kod trjanaca ne pali) ili da ga obrišeš (u tvom slučaju) što si dozvolio prethodnim podešavanjem opcija.
Kod v. 3.5 je nešto drugačije, ali ako ti je jasno ovo što sam gore napisao snaći ćeš se i tu. Ne koristi v.4.0. Moja je preporuka da nabaviš v. 4.5. Ne menjam ga nipošto. A može i da se kupi O🙂

Dabar je napisao(la):
Koji operativni sistem koristiš? Na XP-u mi je KAV 3.5 pravio probleme pa sam prešao na v. 4.5 koja radi bez problema. Nortona sam koristio, pa sam ga bacio u đubre, jer mi nije otkrio jednog trojanca koji me je razbijao. KAV 4.5 ga je pronašao iz prve. Bilo koju verziju da koristiš, jednostavan je za podešavanje, toliko da nije potrebno da koristiš help. Nemoj da instaliraš kontrol centar, jer on deluje komplikovano, a nije ti ni potreban. Sve postavke podešavaš direktno iz KAV monitora i scannera. Osvežavanje baze je jednostavno i automatizovano da jednostavnije ne može biti. Pogledaj savku po stavku polako i sve će ti se kasti 😀
Za tvoj slučaj, ako koristiš v. 4.5 (moja preporuka), u KAV monitoru otvori stavku options pa štilkiraj "enable delete or rename infected archives" a u Scanneru u options štikliraj "enable delete or rename non-infected archives" (posle čega ćeš morati da zadržiš promenu postavki, da je imenuješ i postaviš za default postavku u file padajućem meniju, za ubuduće) kad ručno skeniraš računar. U toku rada dok ti je aktivan KAV monitor, ako ti iskoči upozorenje da te je spopao kakav zlotvor ctp; u istom upozoravajućem prozoru postoje opcije da ga dezinfikuješ (što kod trjanaca ne pali) ili da ga obrišeš (u tvom slučaju) što si dozvolio prethodnim podešavanjem opcija.
Kod v. 3.5 je nešto drugačije, ali ako ti je jasno ovo što sam gore napisao snaći ćeš se i tu. Ne koristi v.4.0. Moja je preporuka da nabaviš v. 4.5. Ne menjam ga nipošto. A može i da se kupi O🙂

Bas ti hvala na detaljnom odgovoru! Da sam blize bilo bi cheers . Evo samo par stvari koje su te interesovale: Imam instaliran Windows 98 Me(mada planiram preci na xp,ali kazu da ce da stuca sa 256MB na ovako slabasnoj masini(PIII@850MHz)- mada nisam siguran da ce da stuca).Kaspersky je verzija 4.05.13, mada sam trazio najnoviji dobio sam ovaj. Je li to ona verzija 4.0 za koju kazes da je ne koristim? Nazalost kontrol centar je instaliran i BAS ON me je i zbunjivao jer je BAS komplikovan,ali sta je tu je! Molim te da mi objasnis gdje se nalazi taj "file padajuci meni" gdje treba da postavim promjene kao default???
I za kraj sta znace oni fajlovi koje izbaci prilikom skeniranja kao npr: "Corrupted 6, I/O Errors 1"? U cemu je tu stos???
Hvala i pozdrav!

Na tvojoj mašini bi XP trebalo da radi bez problema. Što se tiče verzije KAV koju imaš nisam nikad probao ali sam čuo da se loše pokazala i da guta memoriju. Godinama sam koristio v. 3.5 i dalje smatram da je vrlo upotrebljiva, posebno na slabijim mašinama. KAV 4.5 koristim nakoliko meseci pa sam potpuno prešao na tu verziju. Prezadovoljan sam. Da se ne bi zadržavali na tvojoj verziji skini KAV Pro 4.5 sa: http://www.kasperskylabs.com/download.html?type=d&chapter=804207&obj_id=984417
pa mi se javi za dalja uputstva na PM :mrgreen:
Ono što ti KAV pokazuje (corrupted,I/O errors)zanemari. Nije on nadležan za te stvari.
Da bi se rešio kontrol centra, u toku instalacije idi na opciju customize pa deštikliraj kontrol centar i nastavi dalje, a da bi nastavio dalje javi mi se na PM. cheers

Nazad
Vrh Dno