Šta je novo?

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 8 (2009) FINAL

...i changelog (navedene su samo bitnije promene)
Improvements:

1. Implemented functionality decreasing the number of restarts when updated databases of network attacks or application modules are released.

2. Implemented functionality for automatic extension of the license to use Kaspersky Internet Security.

3. Added opportunity to activate the application from the command line.

4. Added opportunity to specify exceptions for the Host Intrusion Prevention component ("HIPS.Skip.Start"), to avoid notifications about addition of applications to groups.

5. Implemented automatic generation of protected resources in the HIPS component by the applications included into the trusted list, which allows additional control over modification of critical system files and main programs of the user.

Known issues:

1. During first launch of very large (1 GB and larger) executables Kaspersky Internet Security analyzes them for a long time (5-10 minutes) displaying no information to users.

2. While the virus scan task is running, the counter of checked objects in the report window is not updated. Correct value is only displayed when the task completes.

3. Extra "Help" link appears in the password entry dialog during scanning of password-protected archives. Pressing the link is identical to pressing the "Skip" button.

4. The Security Analyzer Wizard can recognize incorrectly the Windows Update settings in Microsoft Windows Vista.

5. If the virus scan task is configured in the "Run mode" to run "After update", the task starts only if the application database has been updated successfully during an update session.

6. If you are working with programs running in full-screen mode, the pop-up windows of Kaspersky Internet Security may blink. To activate pop-up windows, left-click with the mouse in any part of a pop-up window, then the window of the running full-screen application window will be minimized.

Koristm KIS 2009, Ranije sam imao KAV 2009 i commodo firewall, a optom i online armour.
Koristeci Leak test( Link http://download.chip.eu/de/LeakTest-1.2_70973.html)
vidi se da KIS bolje radi od kombinacije KAV + firewall.
Naime u oba slucaje sa Commodo i online armour, dobijam poruku Firewall Penetrated, dok KIS sve to lepo blokira.
BTW, ima li ko josh neki (dobar)sajt za testiranje racunara(portovi , leak test i sl?:smash:

Nova metoda offline update-a za KAV/KIS 2009, instrukcije: http://support.kaspersky.com/faq/?qid=193239196
...za sada je jos u beta fazi (... "Hidden" ;) i jos nedovrsena web stranica) ali sam siguran da ce nekom bez internet konekcije biti korisno. :)

Da li sam samo ja ovo primetio ili jos neko drugi ima slican problem... Koristim KIS 2009 vec 2 meseca, na XP je bilo sve ok, ali na Visti imam problem sa njim.Primetio sam da mi se internet uspori, mislio sam da je do provajdera ali pocelo je da me nervira...
Otvorim KIS i krenem malo da studiram :) i naidjem na deo gde se vidi koji program je koliko svukao/poslao podataka, i pogledam ja kad imam sta da vidim. KIS svaki dan svuce 300MB :zgran:
Da li neko moze da mi objasni ovu pojavu??

KIS se ponasa kao proxy, sav traffic koji napravis se rutira kroz avp.exe. Samo sto su, ne znam zasto, zaboravili da iskljuce belezenje protoka za avp.exe u statistikama...
I pre nego sto postavis pitanje "Ali ja sam skinuo vise od 300MB...", nije sav traffic kroz sve portove skeniran/procesiran, pogledaj u settings>network>monitored ports.

U jednom trenutku i ja sam to pomislio, ali reko kako sam skinuo vise od 300, a on filtrira samo 300 :p
Ali ne znam u cemu je problem :S Pre jedno 30min. mi je bas DL usporio, kad sam isklj. KIS sve se vratilo na normalu.

KIS 2009 (8.0.0.454) - za sada sam zadovoljan kako šljaka, čini mi se čak i bolje od sedmice, međutim,
ovaj novi interfejs mi se uopšte ne sviđa. Ali i to je već stvar navike...

Poslednja izmena:
Ni meni se ne svidja nesto preterano; posebno layout i proklete ikonice (k'o da ih je dete dizajniralo :p :smash:)
Aj' reko' da pitam, jel vam se (misleci na sve koji citaju thread/imaju KIS/KAV instaliran) vise svidja ovakav GUI; ikonice su promenjene i stil je malo drugaciji, ali je layout isti:
v5editedgreeneng.png

Poslednja izmena:
Daj link za taj skin.

Poslednja izmena:
Šteta . . .
Hvala u svakom slučaju za link.

E, umalo da zaboravim da napomenem... moras koristiti iskljucivo .454 verzije skin-ova, jer .357 skinovi nisu kompatibilni sa .454 verzijom programa. :)
Pozz.

Kaspersky IS 8 radi mnogo bolje nego verzija 7. Racunar nije opterecen kad sa verzijom 7

Izasao je Hotfix "a" za verziju .454 i Hotfix "d" za verziju .357.
Izmene:
1) Anti dialer now works correctly
2) Some problems with Windows Security Center

Plus many other fixes.
Pod ovim "Plus many other fixes" se (valjda) podrazumevaju izmene u lokalizaciji, neka poboljsanja oko "Process monitor" komponente, HIPS resursi (e.g., registry kljucevi/fajlovi/folderi koji su zasticeni) su ispravljeni, itd.
(ovo sto sam ja naveo je smo pretpostavka, nista nisu zvanicno rekli sta se podrazumeva pod "...many other fixes")
Yours truly, KL fanboy... bringing you the latest updates and news, even if they are irrelevant. :d

ko ima vistu x64 (desavas se valjda i na xp 64bit) i instalirao je poslednji b update za 454
posle reboota ce imati bsod, fajl kl1.sys

treba iz safe moda uraditi roleback na proslu verziju, i staviti update na manual i samo database, dok ne rese to ovi iz kasperskog :)
znaju za problem :)
http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=85004

Samo mala korekcija, nije hotfix b prouzrokovao problem, nego update za IDS (Intrusion Detection System, deo FWa) koji je dosao posle. :)
:wave:

evo izgleda resen problem
zavrsio sam update, restartovao, nema bsoda, sada je samo hotfix A tu :)

BSoD nije imao veze sa hotfix-om b ili a; kao sto sam rekao ovo je vezano za update IDS baza. (ovaj fix sto je sad poslednji izasao ne bi trebalo da "skine" b update, ja i dalje imam "a.b" u about screen-u)
Posto mi geek u meni nece dati sna dok ne pojasnim :D... Objasnjenje:
16.9 negde oko 15h je izasao hotfix "a" za .454 (="d" za .357, irelevantno sad), koji je updateovao adialtsk.ppl (sa originalne .454 na verziju .459), procmon.ppl, bl.ppl, .loc (i ostale fajlove, sto je nebitno).
Par sati nakon tog hotfix-a, uocena je greska u novo-updateovanom adialtsk.ppl fajlu (ver .459), koji je hotfix-om "b" vracen na originalnu verziju .454. Sad, oni koji su izvrsili update pre izdavanja hotfix-a "b" imace "a.b" u about screen-u; oni koji su updateovali nakon izdavanja hotfix-a "b" imace samo "a" u about screen-u, prosto jer hotfix "b" njima nije potreban- njihova verzija adialtsk.ppl-a je .454 ;)
Juce (tj. 18.9) oko 17h je izdat update za IDS baze (idsbase.kdz) koji je zahtevao reboot, nakon kog 64bitni sistemi nisu mogli vise da se podignu (BSoD na login screen-u). Malo pre 23h je izdad fix za taj update (da li su odradili rollback IDS baza na staru verziju ili izdali novu, ne znam), koji je opet zahtevao reboot. To je to...
Sad mogu mirno da spavam. :D

... ti kaspersky i njihovu brzopletost...

ja sam pricao kao obicni paying customer
zasto bi mene bilo briga koji update je kriv za bsod?
ovo je bio veliki fail za kaspersky q&a tim, ali su bar brzo to resili

Istina... nemoj pogresno da me shvatis, ne branim ih ja.
Jedino sto sam hteo je da pojasnim (onima koji su zainteresovani) da nije hotfix bio kriv za sve ovo; iz tvog prvog posta
...instalirao je poslednji b update za 454
posle reboota ce imati bsod, fajl kl1.sys
i kasnije
...nema bsoda, sada je samo hotfix A tu
se moze zakljuciti da je hotfix b bio kriv i da su ga ovim fix-om uklonili... sto nije tacno ;)

Ja sam pomislio da je BSOD posle update-a sukob najnovije verzije sa SPYBOT-om...pa sam deinstalirao -357 verziju i instalirao ovu najnoviju....454 je pri instalaciji javio "incompatible software" i uklonio SPYBOT... I sad sve radi ko sat :)

Nedavno sam prešao na KAV 8 i stvarno manje opterećuje mašinu ali mi je zato usporio surf Internetom :( Ne znam šta mu je, nekad mu treba i više od 10 sekundi da počne da otvara stranu. Probao sam da isključim filtriranje porta 80 u opcijama, nije mnogo pomoglo.
Istovremeno mi se javio problem da mi se ruter zaglupljuje minimalno jednom dnevno. Ne znam da li je problem u Kasperskom, ali mi je sumnjivo da se pojavljivanje ovog problema poklopilo sa njegovom instalacijom. Kad se ruter zaglupi prekine vezu, pukne mi Wireless, dajkle potpuno je blokiran. Isklučivanjem rutera iz struje ne rešavam problem i dok ne restartujem i kompjuter nemam izlaz na Net.

Da li još neko ima slične probleme?

Izgleda da sam rešio ovaj problem sa usporavanjem surfa. Naime, u Settings -> Network -> Proxy Settings bilo je uključeno da KAV pristupa Netu preko proxy-ja. Kad sam to isključio sve je proradilo kako treba.
Ovo sa ruterom, videću da li je problem rešen.

Da dopunim... Morao sam ipak da isključim fitriranje porta 80. U suprotnom nema surfa dok radi uTorrent :wall:

Nazad
Vrh Dno