Šta je novo?

kasperski

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Instalirao sam kasperki, I imam problem.

Sa prvim skeniranjem pronasao je oko 50 trojanaca, posle update jos 20 tak stim sto neke nije mogao da obrise treba da se unese nekakva lozinka. Posle brisanja nekih trojanaca svaki put mi se restartuje komp, i odmas izbaci da je nasao novog trojance obrisem ga i opet se restartuje komp. sta se desava?

Cak mi je jedam od trojanaca instalaciona verzija mirca!?

Prilozi

• Untitled-1 copy.webp
    Untitled-1 copy.webp
    150.7 KB · Pregleda: 191
Poslednja izmena:
Blago rečeno, kod tebe se baš nakupilo dosta sra**.
Ti lepo napravi Back Up onoga što ti je bitno, pa lepo očisti ceo disk (format) i onda sve instaliraj iz početka. Naravno Kasperskog i neki firewall instaliraj pre nego što se nakačiš na 'net.

Onaj treci fajl odozdo je STROGO zabranjen na forumu (trebao si da ga prekrecis pre nego sto si okacio sliku) 😀 :d :-devil-:

Salu na stranu, lozinku ti trazi za one kompresovane fajlove (arhive koje ne moraju imati standardnu extenziju arhiva) koji su zasticeni lozinkom. Najcesce su to neki fajlovi koje si download-ovao, enkriptovani delovi instalacija ili cak neki fajlovi u Windows-u. U svakom slucaju, ako znas sifru mozes je uneti, a ako ne znas jednostavno preskoci te fajlove ("Skip" ili "Skip archive"), a kad se ta konkretna arhiva bude dekompresovala bice opet skenirana, pa ako se bas nadje u njoj nesto sto ne treba pocece da skichi tako da ne bi trebao da se brines da ce nesto da mu promakne :eyebrows:

BTW sto rece Sale, nakupilo se tu svega i svacega (System Restore ti je pun toga) mada se nekad (naglasavam: nekad) desava da skichi za neke specificne fajlove (one pri kraju liste :d), a da im nista ne fali 😉

Uradi ovako dok jos imas vremena.Back-up podatke, formatiraj lepo disk (moglo bi i wipovanje) i sve od pocetka...
Pozuri dok komp nije poceo da brljavi, sto je pojava kod velikog broja virusa i ostalih djubradi, a ti tvoji su imali doavljno vremena da se udobno ugnezde na mestu.

Crni je napisao(la):
Onaj treci fajl odozdo je STROGO zabranjen na forumu (trebao si da ga prekrecis pre nego sto si okacio sliku) 😀 :d :-devil-:

Nije valjde da se ljudi i time bave :zgran: 😀 :d

Strpite se malo, teta lija je još uvek mlada, a kad joj uđu u trag kojekakvi klinci ima da ostane bez repa, malo po malo. Ne verujem da je toliko savršena da nema neke rupe (osim one ispod repa) :d

a kako da podesim da mi u 5-ici skenira fajlove koje skidam sa FlashGet-om, u 4 je imao poseban .exe za skener a sada nema

set je napisao(la):
a kako da podesim da mi u 5-ici skenira fajlove koje skidam sa FlashGet-om, u 4 je imao poseban .exe za skener a sada nema
Nemoj mi verovati, ali mislim da ih on skenira nezavisno od programa, jer je meni sa nekim totalno nepoznatim programom skenirao ZIP bazu trenutka kada se download zavrsio.

Wolfman je napisao(la):
Nemoj mi verovati, ali mislim da ih on skenira nezavisno od programa, jer je meni sa nekim totalno nepoznatim programom skenirao ZIP bazu trenutka kada se download zavrsio.

Upravo tako - kontrolise POP3 i SMTP protokol i nije mu bitno koji email program je na masini.
Nova verzija KAV Personal 5.0.227 ima i integrisan mali firewall (zna da se "posvadja" sa ZA i Sygate), pa ko hoce da proba moze da skine sa

http://www.singi.co.yu/software/kav5.0.227_personalen.exe

a probni kljuc na 30 dana sa

http://www.singi.co.yu/software/00080465.key

Ko je za legalni kljuc, moze da ga kupi za 999 dinara jos koji dan (vazi do Nove Godine), dovoljno je da napise zahtev na [email protected]

Da iskoristim priliku a da ne otvaram novi thread,tema je slicna,...zna li neko da li se Kaspersky Anti-Hacker ponasa kao i anti-dialer program,tj. da li blokira dialere ako ga slucajno "popases" sa Net-a?Hvala.

Gizmoid je napisao(la):
Da iskoristim priliku a da ne otvaram novi thread,tema je slicna,...zna li neko da li se Kaspersky Anti-Hacker ponasa kao i anti-dialer program,tj. da li blokira dialere ako ga slucajno "popases" sa Net-a?Hvala.
Trebalo bi da je tako, zavisi od nivoa zastite na koji si ga stavio...Ako je na Medium ima da te obavestava o svakom bitu koji ulazi i izlazi, i naravno da postavi pitanje sta zelis da radis sa njime (Allow once, block :wall: once ili nesto trece).

Nazad
Vrh Dno