Šta je novo?

Kasperski 5.0 i password protection

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Sta predstavlja ovakvo upozorenje od strane Kasperskog 5.0, prilikom skeniranja particije sa operativnim sistemom:

Attention! Object is password-protected
To scan archive C:....related.htm you should enter the password it was created with

i trazi mi pasvord. Zatim tucem skip dok ne ispreskacem par nekakvih fajlova i tek onda krene "normalno" skeniranje. O cemu se radi?

tako je bilo i kod mene i ja sam skipovao jer kav nije mogao da skenira par fajlova.nisam zalazio u to.i sistem mi je bio ok.pitao sam neke ljude ...i oni su imali istu situaciju da kav nije mogao procitati zakljucane fajlove(a oni ih nisu zakljucavali).

E to mene nervira kad stavim nocu da skenira. Zakuca na tom fajlu,i ceka da potvrdim. U podesavanjima nema da mu se unapred odredi sta da radi u toj situaciji.

I meni se isto dešava. Koristim ver 5.0.142. Zakucava se obavezno na Adaware SE, i na još jednom mestu (ne sećam se). Ja tu nikakav password nisam setovao.

Ima li ko rešenje?

settings / configure on-demand scanning / toubleshooting / do not ask for passwords when scanning objects

@operic: Puno hvala, i mene je isto nerviralo, na srecu nece i u buduce. Hvala josh jednom

I u starijim verzijama je KV prijavljivao te password protected fajlove ali nije imao opciju da mu se ukuca password (pa je sad ovo kao napredak). Znaci da on ne skenira te fajlove?!? Kako se tu ponašaju drugi AV programi?

voyager je napisao(la):
I u starijim verzijama je KV prijavljivao te password protected fajlove ali nije imao opciju da mu se ukuca password (pa je sad ovo kao napredak). Znaci da on ne skenira te fajlove?!? Kako se tu ponašaju drugi AV programi?
Ne skenira ih,mada su to koliko sam primijetio jedino fajlovi od Ad-aware i Spybot.Mislim da ih ni drugi ne diraju.Pozdrav

pa kako da ih skenira kad su zasticeni lozinkom? ako bi ih skenirao to bi znacilo da moze da im pristupi i pored lozinke a to je malo nemoguce... neka me ispravi neko ako gresim

zoran l je napisao(la):
Ne skenira ih,mada su to koliko sam primijetio jedino fajlovi od Ad-aware i Spybot.Mislim da ih ni drugi ne diraju.Pozdrav
Posto sam i ja primetio da su to iskljucivo fajlovi koje su napravili Ad-aware i Spybot prilikom svojih "ciscenja", pitam, da li je moguce jednostavno izbrisati sve te fajlove, bez opasnosti po rad sistema?

Bez opasnosti za rad sistema mozda, ali ce programi koji koriste izbrisane fajlove prosto plakati za njima! I naravno odbice da rade svoj posao
Pozdrav!

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Bez opasnosti za rad sistema mozda, ali ce programi koji koriste izbrisane fajlove prosto plakati za njima! I naravno odbice da rade svoj posao
Pozdrav!
A da li je nekako moguce utvrditi koji to programi koriste takve fajlove, pa iste programe ako nisu neophodni deinstalirati ili im pak naci zamenu ako su neophodni? Ja jedino znam da je jedna verzija Rad light-a imala neke spiunske fajlove, te sam ga deinstalirao.

To SpyBot i AdAware čuvaju bekap za izmene koje su napravili. A arhive su šifrovane da radoznali korisnici ne bi čeprkali po njima i (možda) ponovo zarazili svoj sistem. Čak i da u njima ima virusa/spywarea ili sličnog dok su u arhivi oni ne predstavljaju pretnju.
Ako te baš žestoko nerviraju možeš da isključiš tu opciju u podešavanjima (za Spybot Settings/Settings/Main Settings/Create backups..., AdAware ne koristim, ali verovatno može da se ukloni na sličan način), ali nemoj posle da kukaš ako ti dotični program nešto sjebu a ti više nemaš bekap da vratiš.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno