Šta je novo?

Kasnjenje, WinXP

Raptus

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
610
Naime, desava mi se prilicno cesto da, dok radim, pokusam da otvorim Start meni, bilo sa ctrl-esc, ili window, ili mishonjom, i nista se ne desi. Zapravo, desi se, zaglavi mi se ceo taskbar, ne mogu da zatvorim nijedan prozor, ctrl-alt-del ispravno izbacuje windows security (iskljucen mi je fast switching i welcome screen), ali ako pokusam da pozovem task manager, opet ne dobijem nista.
Za svo to vreme, mogu da pristupim samo aktivnim prozorima klikom misem na njih (ali ne i tastaturom), i oni rade normalno.
Posle nekog vremena, obicno oko 20ak sekundi, otvori mi se _sve_ sto sam iskliktao u medjuvremenu, i start, i taskmgr, i ne daj boze ako sam otvarao jos nesto u medjuvremenu. Pri tome, sistem je stabilan, ne resetuje se, niti izbacuje plavi ekran.. Samo izuzetno iritira! :wall: :wall: :crash:

Ima li neko ideju kako da resim ovo? OS je XP SP1

sta imas od hardvera? sta si zadnje instalirao/uninstalirao? jesi li proveravao da nisi pokupio neki virus?

Barton 2500, 512 rama, Fx5200.. Problem postoji vec neko vreme, ali sam cutao i trpeo :) Virusa provereno nema

da li u jos necemu mozes da primetis usporenje sem u ovome?
recimo u nekim aplikacijama koje pristupaju hard disku ucestalo...na primer, poteraj defrag pa pogledaj u kakvom ti je stanju hdd...poteraj sandru pa pogledaj kakva je brzina pristupa disku...

ne, sve ostalo radi normalno, tokom doticnog zaglavljivanja hard uopste ne radi

pokusaj da poteras iz sandre burn in test pod punim opterecenjem pa vidi kako se ponasa....

To se obično dešava kada neki program radi sa realtime (ili nekim slično visokim prioritetom) i zauzme sve resurse dok ne završi to što je započeo. Može biti po sredi neki regularan proces, a može biti i neki traljav DLL koji uleti u neku vrstu petlje. Jako je pipavo tražiti uzrok ovakvih problema. Mislim da problem uopšte nije hardverski i da će, ako ništa drugo, pomoći format C.

Istina, format c: pomaze :) Znam jer, kao sto rekoh, nije prvi put da mi se javlja problem. E sad, nakon reinstalacije neko krace vreme (dve nedelje?) sve radi ok, a onda iz cista mira pocne da se zaglupljuje. Znaci, nakon sto zavrsim eventualne instalacije svih programa, sve je ok, sve radi kako treba. Posle par dana, bez ikakvih instalacija, pocne da koci...

Eh, pa znaš kako... Ako uvek instaliraš iste programe onda ćeš naravno posle izvesnog vremena ponoviti situaciju koja je dovela do problema. Kao što rekoh, ovo je užasno zeznuto otkrivati. Jedino da reinstaliraš, pa instaliraš samo one programe za koje računaš da su 100% pouzdani, pa posle par dana još neki... I tako sve dok ne otkriješ šta pravi problem. Naravno, postoji šansa i da kreneš obrnuto, sa disejblovanjem nekih programa, gašanjem procesa...

Nazad
Vrh Dno