Šta je novo?

Karte sa balansiranim izlazima

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Zainteresovan sam za neku povoljnu kartu sa balansiranim izlazima.

Sta moze da se nadje na nasem trzistu S/H i za koliko?

Koristim XP, nije problem ni Terratec.

ESI Juli@

esiprojulia1.l.jpg

EMU 1212 PCI

post-31-1237040832.jpg

Polovne možeš naći za 80ak €
Imaš i USB varijante ali su skuplje.

@Taraba,

hvala na odgovoru.

Na kojim mestima ih je najbolje traziti? Ovde na forumu nisam cesto vidjao neke slicne oglase, a gledao sam i KP, kao i Rumski.

Medjutim, retko vidjam slicne oglase. Any ideas?

Ovo su "normalne" PCI zvucne karte, ali su namenjene za snimanje, kao i "ozbiljno" slusanje muzike.

Odnosno, kao sto se moze videti, nisu namenjene da se u njih bockaju aktivni zvucnici od 10 Evra, mikrofoni za Skype i slicno, vec uredjaji koji
koriste balansiranu vezu (instrumenti, mikrofoni i ozbiljni aktivni zvucnici).

Julia, doduse, omogucava i nebalansiranu vezu, ali je namena, opet, malo ozbiljnija. Vidjao sam je kao zgodan front-end za pristojne DAC-ove (od Behringer-a, pa navise).

Karte takodje imaju i digitalne ulaze/izlaze, sto coax, sto toslink (opticke), kao i MIDI ulaze izlaze (klavijature i sl).

Dakle, koriste se za snimanje zvuka, ili kao izvor za pristojne audio sisteme (posebno imajuci u vidu rad sa 24/192 formatima).

Poslednja izmena:
Hvala, Starr.

Video sam ove linkove za nove karte, medjutim mene zanima samo S/H (polovna varijanta) - ako si na to mislio.

Julia moze da se nadje polovna za 80, ali je u player-u 140 - razlika je daleko od male!

Pitanje je samo gde se najvise oglasavaju ljudi koji sa time rade - osim na Rumski forumu.

Diskusija je interesantna, citam celu temu :).

Poslednja izmena:
Rumski, hifi-forumi, bench, kupujemprodajem, muzički-forum.
Ne iskaču baš svaki dan, a brzo nestanu pa treba često pratiti.
Ja sam moju Juli@ jurio skoro mesec dana.

@Alister,

hvala za hint. Secam se ovog oglasa, video sam ga pre nego sto mi se javila potreba. Videcemo sta covek kaze.

@Taraba,

prva cetiri pratim, ovej peti do sada nisam. Da bacim pogled...

Pa, razlika je ranga 10 Evra, nije neki razlog za odluku.

Pre ce biti dilema da li zauzimati dva slota ili koristiti breakout kabl ili nesto tog tipa.

U pravu si,najbolje bi bilo da mozes obe da cujes u istom sistemu.Verujem da te kopka koja bolje zvuci :D

Kopka, kopka :). Trazio sam odgovor po Net-u, ali nisam nasao nista odredjeno.

1212M je nesto bolja karta (konverteri bi trebalo da su malo kvalitetniji nego na Audiophile), plus ako se ne varam ima i ADAT (iako ti verovatno nece zatrebati)...
Jedino mislim da su driveri za Audiophile nesto stabilniji (opet zavisi od primene)...

pera451 sta bi ? ...jel' si kupio neku kartu ?

Nazad
Vrh Dno