Gde si uzeo ovo ako može link?Ja uzeo ovako nesto, nije pop-up, navodno ima neku UV zastitu ali ne ocekujem nista vau… javljam za mesec dana kakav je:
Pogledajte prilog 450155
Gde si uzeo ovo ako može link?
U Kauflandu (ja sam u Nemackoj). Neka akcija bila tipa 9.99€ (sa 20-30€ cini mi se).Gde si uzeo ovo ako može link?
Jel stigao sator, jesi ga probao?Naručio Coleman Darwin 3+ preko KP .Traba da stigne za oko 2 nedelje. Do sad imao neki kineski od 20e. Mada je poslužio za kampovanje na Trnovačkom jezeru, Zelengori i Garaškom jezeru ali vreme je bilo idealno pa ne znam kako bi se ponašao u nekim promenljivim uslovima. Ipak mi treaba nešto "ozbiljnije". Ima li neko iskustva sa ovim Darwinom? Kako se pokazao?
Bio sam u Polariju (Polarima?) ali kao gost preko dana, nisam tu kampovao. Ogroman je kamp, ima baš svega što može da zatreba, čist, uredan, dobar deo je zaista nov (pre par godina je bio možda jedan sanitarni čvor koji je malo stariji, ali je i on bio čist). Ne znam koliko je dete, ali imaju svakave animacije za njih. Mi smo se upravo vratili sa Raba, u kampu imaju animaciju za klince od 9-21, ogromna igraonica, možeš da uđeš sa detetom, možeš i da ga ostaviš ako hoćeš, paze na njih, daju im da jedu ako im doneseš nešto a imaju i neke sokiće i hranu, stvarno su odlično organizovani. Mi smo bili samo par dana i obilazili smo okolinu pa nismo imali priliku da vidimo kako stvarno funkcioniše to, ali ljudi oko nas su vodili decu tu. I da, valjda je za od 3 godine decu. Uveče im naprave disko, predstave, muzika... Stvarno je odlično za boravak sa decom. Ovo nije ista firma kao Polari (to je Maistra, ja sam bio u Valamaru ali su svi slični).Pozdrav!
Da li je neko od vas kampovao u Istri, kamp Polari?
Osim toga, šta preporučujete da se postavi ispred šatora, kakva podloga? Zanimaju me i preporuke za električne frižidere.
Ovo nam je prvo kampovanje, idemo sa detetom pa su nam svi saveti dobrodošli. P.S. Šator varijanta
Hvala na ovakom opširnom odgovoru! Mislim na Polari kamp u okviru Maista grupacije. Deluje da je sve sredjeno i uredjeno, ali nisam nigde uspela da pronadjem podatak o mogućnosti rentiranja frižidera kod njih. Sve u svemu, hvala na odgovorima i savetima!Bio sam u Polariju (Polarima?) ali kao gost preko dana, nisam tu kampovao. Ogroman je kamp, ima baš svega što može da zatreba, čist, uredan, dobar deo je zaista nov (pre par godina je bio možda jedan sanitarni čvor koji je malo stariji, ali je i on bio čist). Ne znam koliko je dete, ali imaju svakave animacije za njih. Mi smo se upravo vratili sa Raba, u kampu imaju animaciju za klince od 9-21, ogromna igraonica, možeš da uđeš sa detetom, možeš i da ga ostaviš ako hoćeš, paze na njih, daju im da jedu ako im doneseš nešto a imaju i neke sokiće i hranu, stvarno su odlično organizovani. Mi smo bili samo par dana i obilazili smo okolinu pa nismo imali priliku da vidimo kako stvarno funkcioniše to, ali ljudi oko nas su vodili decu tu. I da, valjda je za od 3 godine decu. Uveče im naprave disko, predstave, muzika... Stvarno je odlično za boravak sa decom. Ovo nije ista firma kao Polari (to je Maistra, ja sam bio u Valamaru ali su svi slični).
Imaš mogućnost da rentiraš frižider koji je poprilično mali, mislim da je 4e po danu. Može se desiti da ti nije baš blizu, najčešće su u sklopu sanitarnog čvora. Ne znam kolikim autom ideš, mi smo se dvoumili da kupimo onaj najmanji frižider (koji se koristi kao minibar u hotelima), ali tu ti ništa ni ne staje, koštali su oko 15.000 kad sam gledao i onda nemaš puno mesta za ostatak stvari. Mi smo išli na mesec dana (doduše u grčkoj) sa bebom od ispod godinu dana, rentirali smo frižider do koga je morali biciklom ili kolima (fazon 15 minuta peške do tamo), i uspeli smo da se snađemo. Na jednom od sledećih kampovanja smo našli lika koji rentira frižidere (one standardne male, mislim 85cm visina), donese ti do kampa frižider i staviš ga pored šatora svog, nakon toga mu vratiš kada izlaziš, malo je skuplje nego da rentaš taj frižider ali je mnogo zgodnije. Sledeći odmor (u Grčkoj), ostavljam porodicu u kampu i vraćam se do nekog grada da kupim polovni frižider mali, gledao sam i ima ih uvek za 50-ak evra da se kupe, nakon toga ću ili da nađem nekoga da mu ponudim da ga kupi za bilo šta, ili ga jednostavno ostavim u kampu. Tebi je Rovinj blizu pa baci pogled po nekim njihovim oglasima da li ima tih malih frižidera da se kupe, mnogo će ti komotnije biti tako nego da pešačiš do tog rentiranog.
@krovni šator
Ograničenje postoji dinamičko za nosivost krova i krovnih nosača, uglavnom je 75kg, nekad je 100kg ali to je za opterećenje u pokretu. Za statičku nosivost krova obično nema problema i tu se vodiš ograničenjem šatora. Prave ih i za 3 i 4 osobe (možda i veće), tako da sigurno može 300kg.
Karavani nisu baš praktični za loše puteve, odlazak u prirodu, prelazak preko livada i slično. Klirens im je uglavnom veoma nizak, međuosovinsko rastojanje veliko, pa lako mogu da se oštete ili zaglave u prirodi. Osim ako se ne radi o Allroad, Outback i sličnim specijalnim verzijama brendova kao što su Audi, Subaru itd.Uf, ti roof-tentovi su mi zelja (ne finansijska, nego da nagovorim porodicu).
Komsija neki ovde ima na Golf+, stariji model, stoji cele godine na autu.
Kolika je nosivost njihova, vezana za nosace na autu ili..? Malo sam gabaritan, pa da znam da li da kupujem karavana i spavam tu![]()
Slazem se, ogroman je. Kazem, nas dvoje spavamo na velikom krevetu kao u spavacoj. Imamo mesta i sa strane. 2 velika psa su ispred i imamo mesta da sve stvari unesemo unutra. 2-3 termo torbe, 4 ranca, torba sa stvarima, sto i stolice... Nismo bas nesto preterano mobilni jer nosimo sve i svasta i sve je tesko, ne mozemo daleko od kola. ***. Nismo u kampu, priroda ume da bude surova nekada, svasta moze da zatreba.Ovo nije sator nego montazna kuca, samo u predsoblju mogu jos 3 osobe da se baskare
Super za more ili da zabodes na duze zbog komfora ali za vikend smorilo bi me da ga rasklapam i sklapam za 1-2 nocenja.
Meni kada sam light varijanta vikend 2 nocenja 45+10L ranac dovoljni. Nosam i Petzl Bug 18L ali su mi tu prva pomoc i drangulije za penjanje. On mi je daily ranac kad se ide na dan samo da se popne nesto i izbleji.
Mislim da definitivno nosis neki visak i cisto da se nadje ako zatreba stvari.
Koji dusek koristis? Stavljas li neku podlogu ispod njega? Vrh je sator.Ja se zadnje 2 godine ludo provodim na kampovanju. Ne idem u kampove, vise volim da nema nigde nikoga u okolini. Koristim Decathlon Arpenaz 4.1 sator. Dvoje nas je i vodimo 2 psa tako da imamo dovoljno mesta za spavanje da stavimo 160cm dusek na naduvananje u spavaci deo i da nam ostaje mesta sa strane jos a u delu ispred nam spavaju psi i imamo mesta da stavimo sve stvari unutra ako pada kisa.
Uglavnom idemo na 2 dana, vikend varijanta ali sada smo bili nedelju dana. Za kratak period termo torbe su vise nego ok resenje ali za nesto duze morao bih da uzmem frizider, power station sa solarnim panelima itd. To odmah vuce puno prostora u kolima. Ove godine smo se jedva spakovali u karavana i krovni kofer.
Neki plan za buducnost je uzmem neki kombi i napravim kampera.
Ispod celog satora stavljam 4x5m podlogu, cisto u slucaju ako bude nesto ostro dole. Dusek je neki kao oni kucni na naduvavanje sto se koriste kao pomocni krevet. 25cm je debljine, visoko su od poda, ne oseca se bas nista odozdo. Imam 2 vrece koje sam u lidlu uzeo slucajno. Tanke su, ok su za leti. Pre 2 godine nas.je na zaovinama zateklo 6c jedne noci, bilo nam je ok. Spavam najnormalnije, kao u svom krevetu. Slikao bih ti dusek ali mi je spakovan trenutno. Imam rucnu pumpu za njega ali sam ove gosine uzeo i 12v pumpu na upaljac, ne uporedivo je manja i lakse mi je tako nego da pumpam rucno.Koji dusek koristis? Stavljas li neku podlogu ispod njega? Vrh je sator.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari