Šta je novo?

Kamkoderi Digital8 i mini DV pitanja

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Vredi li kupovati Digital8 kamere ? *cene su skoro duplo manje
Ima li razlike u kvalitetu snimka izmedju mini DV i Dig.8 kaseta ?

Vasa misljenja o tome.

pa ne bih rekao da su duplo manje s'obzirom da mini dv mozes naci i za ispod 400 eur.
Inace ako imas dosta hi8 kaseta onda uzmi digital8 u svim drugim okolnostima prednost dajem mini dv-u

jel bolje kupiti nekog Samsunga DV za manje pare ili neku bolju Dig.8 kameru ?

Uzmi samo Mini DV, o D8 i ne razmisljaj posto je to long long gone vreme.

Slazem se sa svim odgovorima-i najjeftiniji miniDv je bolji od (pa nemogu reci od najskupljeg D8-nisam ga ni video...)D8!!

mislim da neces pogresiti posto je to jedan od boljih entry level modela.

Sto se entry level kamera tice razmislaj jedino o panasonicu.Canon i JVC nisu toliko dobri ,sa sonijem nemam iskustava.Dakle ,uzmi gs 17.Imao sam prilike da ga koristim i za te pare je odlican.

Zna li neko nizu cenu od 31900 u Novelu N.S. ?

Znam ja

Golden je napisao(la):
Zna li neko nizu cenu od 31900 u Novelu N.S. ?
Imas u Metro-u u Bgd. za 27128,20 din (sa PDV-om), ali je akcija koja traje do danas (6.7) i verovatno su vec sve prodate.
Da si pit'o koji dan ranije

KOJE su bolje mini dv kamere u principu, sony ili canon? Konkretno dvoumim se izmedju modela klase CANON MV 800i, 830i, 850i i Sony HC32, 39e, 42e?

S'kara je napisao(la):
KOJE su bolje mini dv kamere u principu, sony ili canon? Konkretno dvoumim se izmedju modela klase CANON MV 800i, 830i, 850i i Sony HC32, 39e, 42e?
Uzmi pa pogledaj, zavisi kakve ti boje odgovaraju. Imam HC40 i ima fenomenalnu sliku, savršeno precizni zoom taster, a o bojama i da ne govorimo. Po meni, razlika u ceni se primećuje !

msav je napisao(la):
Uzmi pa pogledaj, zavisi kakve ti boje odgovaraju. Imam HC40 i ima fenomenalnu sliku, savršeno precizni zoom taster, a o bojama i da ne govorimo. Po meni, razlika u ceni se primećuje !
Molim te posalji mi cene za neke od ovih sony kamerica posto nigde ne mogu na netu da nadjem cene kod nas, dok sam kod TBZ International-a video za CANON MV 830i -520e i
CANON MV 850i -460e pa da bas uporedim.

chipc je napisao(la):
Molim te posalji mi cene za neke od ovih sony kamerica posto nigde ne mogu na netu da nadjem cene kod nas, dok sam kod TBZ International-a video za CANON MV 830i -520e i
CANON MV 850i -460e pa da bas uporedim.
Kupljena je negde u YUBC, mislim da se firma zove Sileco

S'kara je napisao(la):

Navedeni Sony modeli se ni po ceni ni po kvalitetu ne mogu porediti sa navedenim Canonima jer su osetno bolji/skuplji.

Ako hoces dobrog Sony-ja, 39E je dobar, mada i Canon sa MVX330 radi sasvim dobar posao.

Golden je napisao(la):
Odlucio sam se za model "Panasonic NV-GS17 Mini DV Digital Camcorder" sta mislite o njemu ?
http://www.dealtime.co.uk/xPF-Panasonic_Camcorder_MiniDV_NV_GS17EG_S

Nedavno sam kupovao kamkorder.
Licno mislim da je D8 sasvim zadovoljavajuci,
DV ne vredi tih para. Sa ovim se mnogi nece sloziti... ali dobro razmisli za sta ti treba...

evo oko cega sam se ja premisljao:
1 Odusevila me je stara soni tvr255 (ili je trv255) Digitalna8, sve konekcije, kvalitet, opcije, smima u potpunom mraku, reflektor... sa njom sam snimao pre.
2 pomenuti panasonic cija je prednost(?) cena za format dv
3 sony dcr hc22e koja nudi mnogo vise za jos 50e.
(oprtika je carl zeiss 20x, dv in/out, snima u potpunom mreku {iako ni blizu starom soniju?},za mene je minus touch screen)

Cannon mi je ispao iz igre jer je 'samo kamera'. (Nijedna nece zameniti fotoaparat, ali neke opcije vise bi mogao imati)

Ja sam izabrao i kupio sonija dcr hc22e! (Nek te brojke ne zavaraju pogledaj specifikacije veci broj nije i jaca kamera)
evo zasto:
D8 je ispao iz igre jer sam kupovao poklon pa da ne bude kupio nam staru i vidi kolika je,
a kad sam video kolika je razlika u parama (mala)

Ja nisam tvoj glas razuma...
Izbor je ipak samo tvoj
SC

Ma uzeo sam sony hc 39e po ceni od 500e jer nisam siguran da ce mi bas zatrebati av in, a i iz razloga sto trenutno nisu imali hc42E(valjda je jos uvek nemaju). Sto se tice ovih ulaza vi ljudi imate vise iskustva pa recite jesu li toliko potrebni i korisni. Mada sto se kaze od viska glava ne boli :wall:

A gde to?
"Ja nisam odavle". U pakomu je hc 42e 814 eurica.

ne smem da reklamiram :)
Ji4ze ce odma da mi se sveti sto ga wunim u Forgotten Hope-u :)
Koga zanima moze na PP

Btw vec 2+ god imam miniDV Panasonic GS-30 (znam da je 30, a bas i slova nisam siguran). Platio sam je oko 550e (sve regularno sa garancijom u full pakovanju) dok je u Genelu kostala 960e. Jednostavna, pouzdana, slika, zvuk za kucnu upotrebu savrsena, jace od ovoga nista bar za mene ne treba. Svi kablovi i gecheti da se poveze na sve i svasta. Bukvalno poneses kutiju i 5 kasetica (svaka oko 3e) i mozes da pustas gde oces. Direktno na komp, video, tv, projektor ... you name it.

PS. Sad cu da editujem profil, fala sto si mi skrenuo paznju.

Poslednja izmena:
A, ljudi zna li ko kako se ukljucuje dv in funkcija kod pojedinih kamerica, posto sam procito u pc chipu da takva mogucnost postoji i za ove novije kam.

...

Par pitanja...hteo bi da kupim neki kamkorder do 500 evra...troumim se izmedju sony hc32,hc39,hc42,cena nije toliko bitna,sve su priblizno iste,svi imaju s-video izlaz(to mi je bitno),hc39 i hc42 imaju samo 12x opticki zum...ali hc32 ima osetljivost 5.0lx(ali 20x opticki zum),a ova dva 7.0...sta mi vi preporucujete...?Sta ide kao dodatna oprema za ova 3 modela...?Sta mislite o Canonu i Panasonicu...canon je dosta skuplji a slicne su karakteristike...a o panasonicu nista ne znam...ali sam citao po forumima dosta hvale za njega
pozdrav
hvala!

pa ovo za HC32 logicno,s'obzirom da ima 800K pixela na CCD -u umesto 1.07 mpix.
Tako da bolje snima po nocnim uslovima.

Nazad
Vrh Dno