Šta je novo?

kamkoder

liberal82

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2006
Poena
300
Prelistao sam dosta tema ali nigde da nadjem to sto me interesuje.....

Dvoumim se izmedju
sony DCR-HC23E
panasonic NV-GS27

cena im je tu negde... oko 20 000 - 23000

e sad ne znam koliko su dobre ovo kamere i da li su dovoljne za kucnu upotrebu.....
mislim.. moje snimanje ce biti rodjendani, more i sl.... eventulano neka zurkica diskoteka i sl...... da li one to mogu da ucine iole pristojno....
imao sam filosofiju sony je sony 🙂.... mada i ova panasonic mi se cini korektnom.....

sta je vas predlog ???? ima li ko neku od ove dve ????
gledao sam poredjenje panasonik 27 i 37.... i iskreno nije mi jasno zasto je 37 toliko skuplji ???? samo zbog daljinskog ???? ne razumem se uopste 🙂....

aj pomozite ...... hvala.....

Imam ja sony 24E nekih 20ak dana i ja sam licno vrlo zadovoljan sa tom kamericom, a koristim je bas za to sto si naveo tj rodjendani, decica 🙂 ,more,planine, kockarnice i striptiz barovi 😀 😉
Mislim da ce ti ova kamerica zavrsavati posao bez ikakvih problema.

Prelistao sam dosta tema ali nigde da nadjem to sto me interesuje.....

Dvoumim se izmedju
sony DCR-HC23E
panasonic NV-GS27

cena im je tu negde... oko 20 000 - 23000

e sad ne znam koliko su dobre ovo kamere i da li su dovoljne za kucnu upotrebu.....
mislim.. moje snimanje ce biti rodjendani, more i sl.... eventulano neka zurkica diskoteka i sl...... da li one to mogu da ucine iole pristojno....
imao sam filosofiju sony je sony 🙂.... mada i ova panasonic mi se cini korektnom.....

sta je vas predlog ???? ima li ko neku od ove dve ????
gledao sam poredjenje panasonik 27 i 37.... i iskreno nije mi jasno zasto je 37 toliko skuplji ???? samo zbog daljinskog ???? ne razumem se uopste 🙂....

aj pomozite ...... hvala.....

GS37 Je skuplji jer dobijes programe (beskorisne) na CD-a i malo LED svetlo u kameri 😀 😀 😀 😀 😀, sve ostalo je isto. Nijedna od tih kamera, ni Sony ni Pana ne moze pristojno da snima u zatvorenim prostorijama.

a pazi sad 🙂
razlika ... izmedju
panasonika 27 i 37 ......i
sony ........ 23 i 24.....

ono sto sam ja provalio.....
za sony..... ima daljinski (sto mislim da mi ne treba ???? zasta sluzi uopste???
i USB streamingom ...... sto ne znam sta je ???? kapiram da i ova prva mora da ima usb ??? a sta je streaming ????

panasonik .... isto "takodje" 🙂....slicne razlike.....
to je ono sto ne kontam.....

a koja kamerica po tebi moze da zavrsi posao pristojnog u zatvorenim prostorijama ????

naravno da nije 500 eura ....posto tako i ja umem da izaberem 🙂

da i vidim kao da nemaju mogucnost da se koriste kao digitalni fotoaparat ... mada kapiram da su to slike lose rezolucije.

Poslednja izmena:
a pazi sad 🙂
za sony..... ima daljinski (sto mislim da mi ne treba ???? zasta sluzi uopste???
i USB streamingom ...... sto ne znam sta je ???? kapiram da i ova prva mora da ima usb ??? a sta je streaming ????

Daljinski je koristan u neki specifičnim situacijama. Recimo, staviš kameru na stativ pa snimaš užu i širu familiju zajedno sa sobom u kadru, a kamerom lepo komanduješ daljincem (naravno, ne možeš je okretati i pomerati 🙂)...
Takođe, zgodan je prilikom prebacivanja, pregledanja i ostalih radnji sa video materijalom dok je još na kameri/traci (ne moraš da kameru držiš u ruci i da prčkaš po njenim dugmićima). Nekad se daljinac koristio i za "štap i kanap kućnu montažu" u kombinaciji sa TV-om i video recorderom (na VHS kamerama)... itd, itd.
Ja sam ga dobio uz svoj Panasonic NV-GS 22 (plus eksterni mikrofon koji na sebi ima takođe osnovne funkcije daljinca) i zaiosta mi ponekad prija njegovo posedovanje. Sve u svemu, ako ne podiže značajno cenu kameri, ne škodi da je tu...

USB streaming bi valjda trebalo da se odnosi na prenos video signala preko USB-a (web cam, što danas može svaka kamera), ili možda prebacivanje materijala istim putem na komp... Sve u svemu, ništa značajno. Pametnije je za tu svrhu kupiti neku najjeftiniju web kamericu nego njakati (višestruko skuplju) miniDV kameru, a na drugu stranu - fire wire još uvek nema alternativu (ozbiljniju) za transfer video materijala na komp...

Poslednja izmena:
Razlika izmedju 23-jke i 24-rke je samo u tome sto HC24 ima USB kabl i daljinski,a sve ostalo je isto.
Uzmi Sony HC24 i uzivaj,nema bolje za te pare ;-)

ok.. sve je isto samo njega nema 😉....

jos jedno pitanje... kako cu ja onda sa kasetica da prebacujem na komp ako ne postoji usb ??? to je onda zaista problem veliki..... as a druge strane to je isto kao napraviti mp3 uredjaj bez mogucnoscu da e koristi usb 🙂... .. zaista ne kontam 🙂

Ima usb naravno 🙂 samo sto usb kabl i daljinski ne dobijes u paketu sa 23-om a sa 24-om dobijes. Ali bitno je napomenuti da neces ni prebacivati sa usb kablom vec ti treba FireWire kartica (ako nemas integrisano na maticnoj ploci) i fire wire kabl. Imas ovde ba forumu vise tema koje objasnjavaju sta i kako, koji software koristiti i sl, pa verujem da sa tim neces imati vecih problema.

Poslednja izmena:
ok znaci sve se da srediti 🙂
i sta izmedju
panasonika 27 ???? 20000 din +nesto 🙂
sony 23 ????? 21000 din +nesto 🙂

a ako naletim na sony 24 po slicnoj ceni pokupicu nju...

Moja preporuka je upravo NV-GS27, ima je u Tehnomarket Evropi za 19500din. Sony po mom misljenju ne vredi tih para uopste, ipak je to plastikanac ko i ovaj panasonic samo sto je gs27 jeftiniji. Ti sam odluci naravno, tvoje su pare u pitanju.

da... delimicno si u pravu...

samo so panasonik pri slabom osvetljenju se ne vidi nista..... a ovaj sony koliko toliko ipak je bolji.... inace snimao sam i sa jenom i sa drugom...... sony 24 i panasonik 27.... sony je "daleko" bolji..... mada slobodno mogu reci da i jedna i druga apsolutno zadovoljavaju prohteve vecine nas 🙂..... tako da one price ne valja losa i sl... to je za profesionalce i za one koji traze iglu u jajetu..... a meni za normalno koriscenje i za moju *******ciju po zurkama, rodjendanima, diskotekama... gradu i sl..... sony je i vise nego dobar 😉

Posto vidim da si probao snimanje sa slabim osvetljenjem sa obe kamere reci mi dali su snimci na obe kamere color ili su b/w?? I da li se to moze podesavati, npr. hocu bas namerno da bude b/w (IC) jer se bolje vidi od color snimka?

preterujes sa detaljima 😉... pa nisam ja expert a i imao sam ih na po pola sata.. isprobao sve odjenom i odlucio.... .....

elem.... panasonic 27 snima korol ali je isuvise slabo ..... sony snima kolor ali ispira boje.... mada kod sonija imas onu foru da bude kako ja kazem "crno belo" kada je "totalni" mrak, bem li ga kako se zove... vidi se sasvim dovoljno za zezanjea meni nista expert i ne treba.
tako da sam se odlucio za sony 24...samo jos da je kupim a najbitnije da sam kintu skupio

samo da dodam..... da je moje slabo osvetljenje bilo vestacko....
te kamerice sam jutros imao kod sebe... pa sam leteo do kupatila.... spustao roletne navlacio zavese i stavljao cebe na prozor...... ali sam uspeo da napravim mrak 🙂

Nazad
Vrh Dno