Šta je novo?

Kamera za 25-30k

Rossi

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
650
Pitanje je jasno, brat dobio dete, hoće kameru. Budžet 25-30k. Akcenat je na portabilnosti i kvalitetu snimka koliko može biti kvalitetan za taj novac.

Apsolutno se ne razumem tako da sam otvoren za sve predloge...

:wave:

koliko je lako koristiti ovaj HX9 za nekog amatera, i koliko dobro radi autofokus u toku snimanja?

Ergonomija je na strani kamkordera naravno. Zvuk, baterija takodje. Na strani aparata je siroki ugao (24mm je misaona imenica za jeftine kamkordere, a mnoogo znaci prosecnom korisniku) i veci senzor. Za autofokus kazu da radi dobro. Jesi video i ovaj clip? Mislim da je prilicno objektivan

Vec neko vreme kamere sa malim senzorima i objektivima koji pocinu od 50mm nemaju bash nikakvog smisla da postoje, ali eto ljudi misle "kamera je za video" i zato se i prodaje. Upravo zato su ovi odushevljeni sonijem, jeftin fotoaparat a ima veci senzor i od 3x skupljih kamera. Ovaj Sony ima veci senzor i od kamera koje se koriste u BBCu :)

Poslednja izmena:
Dobra mu je stabilizacija i za video stvarno nemam zamerki, kupio sam ga za jednog mog rodjaka koji je trazio kameru.
I slike pravi OK, jedino sto mi se ne svidja to sto blic ume da sprzi sliku kada se koristi.

Kome treba kamera do 300€ ovo vredi svaku preporuku.

P.S. @dlalic hvala na pomoc!

Poslednja izmena:
Da udarim jedan refresh - da li je i dalje HX9 bestbuy kamera u ovom segmentu.
Postoji mogucnost da ga uzmem u Americi za 280$ (~210E), i deluje mi kao super kombinacija, ali se mozda u medjuvremenu pojavio neki bolji model. :)

POZ

Nazad
Vrh Dno