Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Trazio sam po prethodnim topicima, ali nisam uspeo da nadjem. zato, molim za pomoc.
Kako povezati Hi8 kameru (Samsung vpl800, valjdasam dobro napisao) sa racunarom? kamera ima S-Video izlaz.
Treba ti TV tuner ili graficka kartica sa video in mogucnostima.
Obe imaju svhs ili cinc video ulaz na sta povezes izlaz sa kamere.
Vazi za svaku kameru.
ja mislim da je ipak najprivlacnije(da kazem i najjeftinije) resenje TV tuner.
Kvalitet je u svakom slucaju losiji od originala,sto je,razume se posledica analognog signala.
Slika na VIVO karticama uopste nije blagi uzas i njen kvalitet se uopste ne razlikuje od materijala koji se dobija grebovanjem sa TV karticama. Kartice tipa Miro DC 10 i DC 30 su nepotrebne a i suvise skupe za ovaj posao posto ti je ionako verovatno potrebno grebovanje u sirovi avi zbog obrade a naknadna kompresija u zeljeni format se odradjuje u sasvim zadovoljavajucem vremenu na bilo kom PIV/Athlon XP+ racunaru. Dakle ili uzmi Vivo karticu (brzina kartice je nebitna za taj posao mozes da uzmes i neku Ati radeon 7500) ili TV tuner karticu (Asus npr.). Kartice tipa Miro DC 10/30 izbegavaj iz jos jednog razloga, a to je problematican rad na Windows 2000/XP operativnom sistemu koji je tebi opet potreban sbog toga sto podrzava NTFS particije.
Najkvalitetnij analogni capture (a ne preterano skup) mozete uraditi sa Sonijevim miniDV kamerama koje imaju analogni AV ulaz, bez potrebe snimanja na traku, pa preko FW porta. Kamera sluzi kao posrednik. Bolje nisam video.