Šta je novo?

Kamenac...

Ako si samo u zadnjih mesec dana dodavao običnu vodu ne verujem da bi nešto uspelo da se nahvata za tako kratko vreme, ali bi opet trebalo sve od rasklopiš, očistiš i sipaš destilovanu vodu + antifriz. Mada, ako u sistemu koristiš samo bakar/mesing (bez aluminijuma) onda mislim da bi bila dovoljna samo destilovana voda. Tako su meni bar savetovali na XS forumu, ali sam ja ipak dodao malo i onog "čuvenog" Zerex-a. 🙂

Ukoliko nema destilovane vode kišnica je isto to samo mora malo da se isfitrira pre upotrebe. pošto u vazduhu dok pada pokupi malo prašine.

Ili destilovana voda u kućnoj radinosti: lonac pun vode staviti na ringlu i sa poklopca na loncu sprovesti neko crevo koje će odvoditi paru. Stim što jedan deo creva treba da bude potopljen u neki sud sa hladnom vodom kako bi kondenzovao paru u vodu. Na kraju creva izlazni produkt je destilovana voda.
Ili manje efikasno rešenje isto lonac vode na ringli umesto poklopca i skalamerije samo iznad lonca staviš alu foliju koja će imati prirodni pad ka drugom sudu, pošto folija počne da skuplja paru i kondenzuje istu detilovana voda će se slivati u drugi posudu.

Lako zar ne!

Ili ukoliko zante nekog ko peče rakiju, zamolite ga pa vam napravi par stotina litara destilovane vode. A sasvim je moguće da je ima već na lageru, što bi se reklo.

I na kraju još jedno rešenje. Sneg koga nema za sad. Jednostavno rastopiti i eto destilovane vode. Stim što nije preporučljivo prvi sneg pošto ima dosta prašine u sebi, već neki kasniji sloj snega pošto je on bez ikavih primesa pračine, čađi...

Još ako u takvu vodu dodate par zrna hipermangana koji će suzbiti bakterije, mikroorganizme i vodu obojiti u roze ili crvenu boju u zavisnosti od količine istog. A hipermangan se može kupiti u bilo kojoj apoteci za male parice. I ta mala količina koja se kupi može potrajati godinama.

Poslednja izmena:
Najlakše je dati 100 din i kupiti destilovanu vodu. 😀 Ne znam gde treba da živiš pa da ne možeš nigde da nađeš destilovanu vodu.

Poslednja izmena:
Nekima izgleda nije najlakši način da kupe istu.

Misliš zbog para ili zbog toga što ne mogu nigde da je nađu da se kupi?

Ne! Mislim da je problem izaći iz jazbine!

A ipak ljudi u ovoj sobi na forumu su skloni ručnom radu.

Poslednja izmena:
Mogao bih da dam oglas
DOSTAVLJAM DESTILOVANU VODU I ANTIFRIZ NA KUCNU ADRESU PO NARUDZBINI, CENA PO DOGOVORU....
xa, xa xa xaxaaaaa 🙂

Imam osecaj da bih postao milioner

Nazad
Vrh Dno