Šta je novo?

Kalkulacija dovoljnog napajanja!

Pimpdude

Cenjen
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poena
154
E ovako, imam neku dilemu u vezi napajanja za moju konfiguraciju, pa se nadam da mi moze neko pomoci. Savetavao sam prvo mog dobrog drugara Googl-a, medjutim u slucaju da nije to tako kao sto on kaze, moze me kostati dosta para :d

Menjam procesor i graficku na mojoj konfiguraciji. Pa me interesuje da li ce biti moje napajanje dovoljno. Nasao sam neke kalkulatore na netu, ali bih hteo da mi to potvrdi neko sa vise iskustva.

Napajanje je Enermax 700W (80+bronze)

A konfiguracija je sledeca, ili ce biti:

Maticna: Sabertooth 990fx
Procesor: 8350fx (Sadasnji fx6200)
CPU Kuler: CM Evo 212
Graficka: Asus R9 290x 4gb (Sadasnja R9 270x)
HDD: SSD Samsung 840 250gb, HD 1tb WD black 7200rpm
Ram: 4x4gb Kingston 1866mhz

Osim toga, dvd rom, kontroler za ventilatore, na kucistu imam 2x 200mm ()sa led diodima), i 1x120mm. Nadam se da nisam nista izostavio .

Po mojom istrazivanju,dosao sam do zakljucka da ovo ukupno (sa novim komponentima) ce imati potrosnju od 535w a da moje napajanje ima realnih nekih 580-590w po onom 80+bronze. Da li je malo lufta onda ako je to tako? Ili mozda nije,ili sam pogresio sa kalkulacijom?? Izvinite sto sam malo smorio sa postom,ali nazalost nemam drugih resenja za ovu moju dilemu :rupa:

Zahvaljujem unapred na svim savetima i komentarima...

Imam slicnu konfiguraciju, mozes videti u mom profilu komponente. Potrosnja pri opterecenju (igrice) i testovi za stabilnost cpu ne prelazi 450W (mereno uredjajem za potrosnju struje), ja sam u startu kupio Toughpower 750W Cable Management i ne razmisljam da li ce napajanje vrisnuti zbog toga da li ima manje ili vise lufta. I pri maksimalnom opterecenju komponenti se ne zagreva i sasvim normalno radi. Komponente koje si naveo su odlicne ali i veliki potrosaci tako da ja ne bih stedeo na napajanju i razmisljao o tome kako imam 50w lufta...

Probao sam kalkulacije na 3 razlicita sajta, i svugde mi izlaze dosta razliciti rezultati... A koliko bi trebalo da bude minimum lufta??

Menjam procesor i graficku na mojoj konfiguraciji. Pa me interesuje da li ce biti moje napajanje dovoljno. Nasao sam neke kalkulatore na netu, ali bih hteo da mi to potvrdi neko sa vise iskustva.

Napajanje je Enermax 700W (80+bronze)

A konfiguracija je sledeca, ili ce biti:

Maticna: Sabertooth 990fx
Procesor: 8350fx (Sadasnji fx6200)
CPU Kuler: CM Evo 212
Graficka: Asus R9 290x 4gb (Sadasnja R9 270x)
HDD: SSD Samsung 840 250gb, HD 1tb WD black 7200rpm
Ram: 4x4gb Kingston 1866mhz

Enermax 700W (pretpostavljam ispravan TRIATHLOR FC) je sasvim dovoljno jako napajanje za navedene komponente :wave:

Jeste ispravno , i jeste TRIATHLOR FC :) Pazario sam pre nepunu godinu, ma zato mrzi da menjam. Extra je onda ako moze da izdrzi ovo... :d

Ono 80+ bronze se odnosi samo na efikasnost, nema veze sa snagom napajanja. :)

I to sam saznao sad :D Nuzda natera coveka svasta da nauci :p

mislis paranoja?super je taj enermax,nema sekirancije,izgurao bi i SLI/CF svake karte sa tdp-om do 250w bez da stucne.

Nazad
Vrh Dno