Šta je novo?

Kaljeno staklo, folija ili sta vec za zastitu telefona?

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sta uzeti pored futrole na preklop za zastitu telefona?

Da li je bolje kaljeno staklo ili neka vrsta folije?
U pitanju je P9 Lite koji sam stavio na oglas ali ce po svoj prilici ostati kod mene jer ne izgleda kao da ce se prodati pa da se informisem unapred.

Takodje ako moze savet za neku futrolu na preklop, samo sto bi morala da ima preklop sa strane a ne dole/gore.

Za ekran je najbolje staklo. Pruža i bolju zaštitu, bolji osećaj pod prstima (lepo klizi), a i lepše se vidi. Lakše se stavlja i bolje (nema mehurića i slično).

Za ceo telefon najbolji je kršten aluminijumski bamper, pa onda sve ostalo.

Ja ne menjam futrolu na preklop.

Sent from my x600 using Tapatalk

Za ekran je najbolje staklo. Pruža i bolju zaštitu, bolji osećaj pod prstima (lepo klizi), a i lepše se vidi. Lakše se stavlja i bolje (nema mehurića i slično).

Za ceo telefon najbolji je kršten aluminijumski bamper, pa onda sve ostalo.

Sta je aluminijumski bamper?
Futrola na preklop me vise od god dana sluzi na Lumiji pa bih je uzeo i za p9 lite.
Jel bitno koje staklo ili obicno od 500 kinte?

Sent from mTalk

A da si imao foliju ili da nisi imao nista, ode displey..., Pa ti sada vidi da li si dobro ili lose prosao...
Po meni, samo firmirana zastitna stakla treba kupovati...No name kineska stakla sem zastite od grebanja, ne pruzaju adekvatnu zastitu prilikom pada i pocinju veoma brzo da se odlepljuju.

Sent from my RN3 Pro

Sta je aluminijumski bamper?
Futrola na preklop me vise od god dana sluzi na Lumiji pa bih je uzeo i za p9 lite.
Jel bitno koje staklo ili obicno od 500 kinte?

Sent from mTalk
Bamper je metalni ram koji oblaže telefon sa svih bočnih ivica (dakle ne pokriva leđa i ekran) ali prelazi ivicom preko leđa i ekrana. Tako da bilo koji pad ili udarac u ivicu stola ne može da ošteti telefon. Jedino da udariš o ćoše stola (što je skoro pa nemoguće) ili da ti telefon horizontalno padne na kamen (što ni teoretski nije moguće zbog aerodinamike telefona).

Samo je važno da je od aluminijuma, da dobro naleže (da se šrafi) i da pokriva ivicom (tj viri iznad) prednje i zadnje strane telefona.

Meni je S2 u bamperu padao niz stepenice i kotrljao se do kraja odskačući kao loptica. I dok su svi gledali i držali se za glavu njemu apsolutno ništa! Niti se rastavio niti je imao ogrebotinu :D
Isto mi se valjao ispred Beograđanke po onim kockama 3 metra (ispao iz džepa trenerke dok sam trčao za busom, još ga ja šutnuo u trku). Bamper izgreban I ulubljen na ivicama a telefonu ništa :D

Za staklo je najbolje neko boljeg brenda, ali ni ova jeftina nisu uopšte loša.
Ja koristim na više telefona kineska od po 0,5-1$ i nema nikakvih problema.

Jel mi mozes linkovati te boljeg brenda ili bar reci kako se zovu,stvarno nemam blage veze o tome i bio bih veoma zahvalan.
Nesto do 500-600din preferabilno moze i malo vise ako je bolje.

Edit: Od bampera odustajem uzimam futrolu sigurno.
Sent from mTalk

Ne znam šta se prodaje za tvoj model, ali generalno Nilkin i još neki brend su dobri. Međutim neće sigurno biti 500 dinara. Ne može kvalitetno sa cenom kao kod Kineza.
Uglavnom se kreću od 10$ do 20$.

Nisam gledao cenu tih poznatijih prendova po aliexpress-u, ali ako nisu kopije onda samo napred.

To odlepljivanje po ivicama nema veze sa staklom nego sa ekranom. Ako je zakrivljen nema šanse da zalepiš celo staklo ma koje marke da je.
Na Note 4 je bratu zalepljeno original Samsung staklo u njihovoj radnji, pa opet ima taj "halo" efekat po ivicama.

Na nijednom ravnom nisam imao taj problem (Note 2, S2, P780...) dok svi zakrivljeni imaju (dva Note 4 i jedan G2). To je sve što sam lično lepio ili sam u svakodnevnom kontaktu sa uređajima.

Poslednja izmena:
Uf nisam nista naruxivao preko alija do sada tel stize sutra, hteo sam da sve sutra zavrsim..

Nema takvih kod nas?

Sent from mTalk

Ja sam uzimao mocolo stakla, super su i koštaju oko 4$ na aliju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nillkin imas oko 1500 din. Imas i teracell koji je jeftin a bas je dobar. Ja sam ga secao na g3 jako dugo i tesko se grebe i ne odlepljuje se. Najveci problem sa staklom moze biti ako koristis silikon koji nije lepo izliven i vrsi pritisak na staklo i podize ga po ivicama. Taj metalni bamper je skup ako je brendiran a ovi kineski ti nebih savetovao jer nisu lepo odradjeni i montazom vrse peitisak na telefon, cak stavise meni je izgrebao kuciste telefona a i povecava tel mnogo i meni je ruzno... Preporucio bih ti Orzly Fusion case ja ga koristim a kupio sam na Ebay za 9 dolara. Kompaktna zastita od kvaliternog materijala

Sent from my E6533 using Tapatalk

Da odgovorim iz prve ruke.
Posto radim u veleprodaji opreme za mobilni, savrseno sam upicen u stakla i zastitne opreme za mobilne telefone. Stakla koja su nama stizala su fabricka losa. Kazem iz iskustva. Donji deo folije nema sanse da se zalepi, jednostavno se pravi vazduh.
Stizale su nam vise vrsta folija ali nijedna ne moze da se zalepi. Jednostavno je tako. Ako naletis negde da su dobre uzmi vise za svaki slucaj.
Sto se tice futrola, nilkin je zakon. Naravno na nasem trzistu. Mada se mogu naci silikoni koji su sasvim zadovoljavajuceg kvaliteta i jeftiniji od nilkina.
Moja preporuka ti je silikon i staklo ako naletis na dobro.
Futrole na preklop ne volim, nisu prakticne bar meni.

Imam sve Nillkin futrole i NIJEDNA (osim defender-a koji mislim da i ne postoji za taj telefon) ne daje nikakvu zastitu od ispadanja... Da pocnem redom od Nature koji mi je u ruci trenutno, odlicna izrada, savrseno lezi na telefonu, pozuti posle nekoliko meseci i ne daje nikakvu zastitu zato sto je tanka ako se ne varam 0.3 mm... Nillkin Frosted plasticna futrola, odlicna izrada, NE pokriva donji i gornji deo telefona, dakle zastita samo bocnih strana, Nillkin Sparkle perfektna izrada, unutrasnja bez koza se brzo uprlja ne pokriva donji i gornji deo telefona kao i predhodna, preklop stiti ekran...Nillkin Defende - perfektna zastita , pre neki dan sam narucio za s7 prijatelju

Nillkin ima odlicnu izradu i tanke su futrole medjutim meni dodju kao nakit na telefonu jer nema nikakve zastite samog telefona od ispadanja i loma. Ako zelis da zastitis telefon po meni je onaj fake Spigen slim armor mnogo bolja opcija i to sam imao za lg g3 odlicna zastita. Ako nekom treba za g3 i g4 hocu da poklonim imam par novih koje nisam ni koristio ali samo ko ima telefon i ne namerava da preproda

Poslednja izmena:
Odavno sam ja ovde u Nisu u podzemon uzeo futrolu na preklop i kaljeno staklo, ne znam koje je marke nisam siguran da pise na njoj, lepo izgleda i slicna je po debljini onoj koju sam imao na L735.
A l735 je padao sa 2-3 metra visine na polupan stari beton i normalno bez ogrebotine.

Sa futrolom sam zadovoljan, staklo ovo od 400 din dosta skuplja otiske i daje odsjaj, kad mi bude dojadilo uzecu neki Nillkin ili cu naruciti iz Kine, ali ne uskoro. Hvala svima na savetima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pise b.d.l. p9 lite i nista vise na njoj.

Kaljena stakla iz Kine na Aliju za 0,9-2 $ u zavisnosti od modela telefona. Gomilu sam ih kupio sebi i drugima.

Jeste da nisu oleofobski i imaju odsjaj (zato tako i niska cena), ali za tu smešnu cenu rade posao,
za šta su se neki i uverili kada im je slučajno ispao telefon pa je otišlo samo kaljeno staklo, a a ekran ostao neoštećen.

Cene koje se ovde lupaju su apsolutno nenormalne. Prijatelju kupio za 0,99 $ za LG Spirit. Ovde u Somboru 800 din :shock:.

U NS su oko 600 din.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

400 din ovde u Nisu neko obicno.

Ima različitih stakala. Kupio sam neko za 250 din ovde u Beogradu, Teracell koliko se sećam. Najgore staklo ikada; apsolutno nikakv premaz ili nešto da bar malo umanji prljanje i otiske prstiju, a uz to i nekako "grubo" kad se prevlači prstom. Zamenio sam ga nakon dve nedelje. Isplati se platiti par dolara više neko bolje staklo tipa Nillkin ili sl.

Ja sam zbog veoma slabog izbora za Sony z3+ kupio na Ebay bamper Orzly Fusion za nekih 7 dolara sa sve postarinom. Carinu sam platio 200 din znaci sve ukupno nekih max 1100 din. Futrola je vrh za sve ovde koje se prodaju i za 1500 din. Perfektno naleze i ima debljinu u cvrstinu za nedaj boze pad a ozgleda prelepo

Nazad
Vrh Dno