Šta je novo?

kalibracija tft-a

• Začetnik teme Začetnik teme Nexus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nexus

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
609
Zanima me kakve sve metode koristite za kalibraciju boja/game na tft monitorima. Od samsungovog softvera magic tune i magic bright nema nista to sam deinstalirao vec prvog dana... obicno smece 🙂
Rezultati su bili ocajni pa sam se podesio pomocu tekih test slika koje sam napravio u photoshopu. Takodje sam trazio po netu neki program za laksu kalibraciju i nasao sam jedan sa kojim sam bio bas zadovoljan Display Mate.

Zanimaju me iskustva i preporuke ostalih 🙂

pozdrav
nexus

:wave:

OK, neki softwer ne mora svakome da se svidi ali kako da se uradi podešavanje monitora kada nema ni jedno dugme osim onog za Power? Da budem konkretan, kako da se uradi kalibracija Samsung P modela?

Nexus je napisao(la):
Zanima me kakve sve metode koristite za kalibraciju boja/game na tft monitorima. Od samsungovog softvera magic tune i magic bright nema nista to sam deinstalirao vec prvog dana... obicno smece 🙂
Rezultati su bili ocajni pa sam se podesio pomocu tekih test slika koje sam napravio u photoshopu. Takodje sam trazio po netu neki program za laksu kalibraciju i nasao sam jedan sa kojim sam bio bas zadovoljan Display Mate.

Zanimaju me iskustva i preporuke ostalih 🙂

pozdrav
nexus

:wave:

Display Mate je trenutno najbolji program za kalibraciju LCD i CRT monitora.
Pretostavljam da si skinuo demo verziju koja nudi samo nekoliko testnih uzoraka,u full verziji ih ima preko stotinu,ali je malo skupo(70 USD).

pa da demo verzija sta drugo 🙂 odusevilo me to sto svaki ekran ima mnogo detaljna objasnjenja mogu misliti sta sve ima full verzija

Nazad
Vrh Dno