Šta je novo?

Kalibracija monitora?

Sirius9

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
525
Pozdrav,

da li možda znate nekog ko iznajmljuje opremu za kalibrisanje monitora?
U firmi nam je potrebno kalibrisati nekoliko monitora koji se koriste za grafičku pripremu, ne bi da kupujemo neko jeftino rešenje
dok investicija od 200$ ne bi prošla kod direktora tako da bi radije videli da iznajmimo profi opremu na par dana ili da dođe čovek
da nam to odradi!

Naravno alternativni predlozi su dobrodošli :)

Hvala

Iznajmljivanja mislim da nema ali bilo je varijanti gde dolazi covek i kalibrise - oko 1000 din po monitoru cini mi se.

Hmmm, 8 monitora = 8000 rsd, 2 puta godišnje... odjednom skuplja opcija izađe na jeftinije... :trust:

Ne verujem da bi ti bila cena 1000 din za svaki, vecini treba samo jedna kalibracija pa je zato tako skupo. U tom slucaju bi svakako mogao da spustis cenu mnogo vise. Inace bilo je onih spajder kalbratora za oko 100e.

Ništa, videću šta google ima da mi kaže na ovu temu, nudi li neko kalibraciju a onda eventualno da cimenm po kojeg domaćeg vendora u potrazi za old stock-om u/2 cene :D

Imaš po forumu ljude da to rade, Voyager i Censored, s tim da ako imaš više monitora možda je bolje da uzmeš neki old stock a i ako nađeš treba i meni jedan :)

Ako se nisi do sada snašao, kao što reče Ji 4Tze, javi se. Cene su inače 1500, ali na više komada bi moglo po 1000.
Nisam do sada primetio da su postojala ikakva odstupanja posle nekoliko meseci nakon kalibracije, kada sam opet radio kontrolne kalibracije, tako da se iste ne bi morale ponavljati toliko često.
Ako se odlučite za kupovinu kalibratora, onda bolje ganjajte X-Rite modele, ne Spydere.

Nazad
Vrh Dno