Šta je novo?

Kakvu garanciju nudi Acer?

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
Zna li neko kakvu garanciju nudi Acer? ako se ne varam FSC i MSI se obavezuju da preuzmu proizvod sa kucne adrese i poprave ga u roku od 48h...

Koliko sam ja upoznat, te varijante pickup&return za sada ne postoje kod Acera. Garancija je godinu dana, ali postoji mogucnost da se u roku prve godine dokupi/doplati produzenje garancije na 3 godine(worldwide)

Da ne znas "orijentacionu" cifru te doplate?

Oko 65 EUR + PDV je produženje garancije sa 1 na tri godine - validno za sve Acer notebook računare. Garancija se može produžiti najkasnije 11 meseci od dana kupovine notebook-a, dakle, ne mora odmah kad i notebook.

Acer даје 1 годину интернационалне гаранције (international traveller's warranty).

Може се доплатити на 3 године интернационалне гаранције. Цена је 8.500 динара, ако сам добро видео и мора се обавити до 90 дана од куповине (колико знам).

Acer-ови сервиси не преузимају лаптоп, већ га ви морате однети и преузети после сервиса. И то није само тако у Србији већ свуда у свету ;).

Ево и линк:
http://www.acer-srbija.com/warranty_extension_bundle.html

Poslednja izmena:
Kako ga "ubodoste" u isti minut? ;)
Hvala Vojvodo... pretpostavljam da je Stevaco Computers ovlasteni Acer-ov diler?
Izvinjavam se ako sam "reklamirao" neku firmu, nije namerno.

Garancija je godinu dana. Imam 5920G. U roku 90 dana mozes produziti na 3 godine na hardver. To sam ucinio platio sam kod Stevaco 9900 dinara sa PDV-om. Kad kupis garanciju dobijes jedan formular koji saljes u Nemacku preporucenom postom. Posle nekih 20 dana dobio sam e-mail iz Ceske da mi je produzena garancija na tri godine i da je World Wide u svim ovlascenim Acer servisima u svetu.
Pozdrav

Izvinjavam se na upadu ali dali neko zna kako je sa HP-om kod nas po pitanju produzavanja garancije?

Za MSI je 2 god. i pickup&return za MSI je 72 radna sata (sto znaci u roku od 9 dana).

Garancija je godinu dana. Imam 5920G. U roku 90 dana mozes produziti na 3 godine na hardver. To sam ucinio platio sam kod Stevaco 9900 dinara sa PDV-om. Kad kupis garanciju dobijes jedan formular koji saljes u Nemacku preporucenom postom. Posle nekih 20 dana dobio sam e-mail iz Ceske da mi je produzena garancija na tri godine i da je World Wide u svim ovlascenim Acer servisima u svetu.
Pozdrav

Ovo je sve uglavnom tačno, samo bih napomenuo da je cena značajno pala, dakle, sad to košta kao što rekoh nekih 65-70 EUR + PDV, što je negde oko 6000-6500 din (bila je 9000-10000 din ranije). Takodje ponavljam da se garancija može produžiti u roku od 11 meseci od dana kupovine (ne 90 dana). Ja bih lično čekao recimo 6-7 meseci, jer cena produženja garancije može još pasti.. mislim, nije realno da poskupi...

@alekssBGD: Acer 7720 sam uzeo u februaru. Tada je bila fora da se garancija može produžiti u roku od 10 meseci za otprilike 10K dinara. Sad vidim da može najkasnije 90 dana od datuma kupovine za oko 10K dinara takođe. Pošto je prošlo 8 meseci od kupovine, po tebi, ja još uvek mogu da dokupim još 2 godine garancije za oko 70€.
Koliko je to tačno i gde mogu da produžim garanciju?

Odgovorio sam ti na PP, jer je glupo da reklamiram bilo koga. Kad budu plaćali, možda i počnem :)

Ja sam ponosni vlasnik 2 generacije acer laptop-ova (5112 i sad 5920) vec 3 god. dana i nisam imao prilike nikada da ih reklamiram. Jos da napomenem da mi je lap primarna masina i da je u radu oko 10h na dan. Inace garancija za ovaj novi 5920G mi istice sada u novembru pa me zanima jel mogu nekako da dokupim garanciju? Jer kako vidim cene su pale drasticno, jer kad sam ja kupio ovaj lapic cena je bila oko 149€ za produzenje garancije na 3 god. Izgleda da se ugradjuju i nase firme po tom pitanju, jer vidim da su razlike u cenama velike

Znaci da li mogu da dokupim garanciju sada, ili ne? Lap mi je 100% ispravan, ali nelezi vraze, nikad se nezna!!!

Poslednja izmena:
Ja sam skoro uzeo 5530g acer, jest da ga nemam dugo ali mi nekako uliva poverenje da nece biti problema. Naravno, dokupicu garanciju kasnije. :D

Ja sam skoro uzeo 5530g acer, jest da ga nemam dugo ali mi nekako uliva poverenje da nece biti problema. Naravno, dokupicu garanciju kasnije. :D

Obavezno uzmi garanciju ako nemas nameru da ga menjas uopste, jer cena je stvarno pala. Ja nisam uzeo garanciju (malo zbog cene, malo zbog toga sto sam hteo da ga prodam) i sad vidim da sam pogresio. Iskreno se nadam da nece nista biti, ali netreba rizikovati.

Koliko kosta da se dokupi 3 god garancije za Extensa seriju Acer-a? Ja kontam posle 6 meseci da tek to uradim... just in case.

12000 din kosta doplata za 3 godine garancije (tacnije 2 godine posto 1 god ide uz laptop)

super onda.... meni ortak rece da je proverio kod jednog dilera pre nego sto je uzeo ASUS laptop... bas zbog garancije je odustao od Acera jer mu je blo mnogo 12000 doplata.

realno ni 6800 nije mala cifra a kad uzmes u obzir da treba da se cimas do servisa itd... ipak cu ja jos malo razmisliti...

O tome i jeste reč!

Kada kupuješ produženje garancije za Acer notebook računare, uz garanciju se daje i torba i miš Acer brand-a.

Poz.

Da li je neko imao iskustva sa Toshibinom garancijom??
Tj. servisom... Da li se razlikuju od ostalih proizvodjaca? Tj. da li su bolji, gori ili same shit?? :)

Ja imam Acer notebook oko 8 meseci i razmisljam da li da doplatim garanciju (8000 din u Gigatronu) i u velikoj sam nedoumici jer ako nesto crkne (nedaj boze) cekacu minimum mesec dana da poprave (15 dana samo da otvore komp). A za tih 8000 din moci cu da popravim jednu komponentu tj da kupim novu za npr god dana ako crkne. I sta mislite da li pogresno mislim ili da ipak doplatim garanciju?

Vrh Dno