Šta je novo?

Kakvo napajanje?

Aryon

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
319
Sklapao sam komp, athlon64 3000+ venice, 1 GB rama, 6600 gt i imam neko bezveze 20-pinsko napajanje a na ploci asus a8n5x trazi 24-pinsko. Sve je to lepo povezano al komp nece da se upali. Lampica na ploci radi. Da li je to do napajanja? Jel moram da uzimam 24-pinsko?

Napajanje ne mora biti obavezno sa 24 pina, ali mora imati 4-pin ATX 12V Power connector, i on mora biti priključen na ploču.

Ako imaš uslova, pozajmi neko drugo (bolje) napajanje i isprobaj, moguće je da je ovo koje imaš preslabo ili loše.

Sklapao sam i isto dozivljavao sa nekim kineskim PSu tezine djevreka.Zavrti malo...testatura se i ne ukljuci////itd.
Moras da stavish jache napajanje a 24 pina ti nisu uslov.Po meni,treba minimum dati 40-50eu za napajanje da bi to nekako radilo i da bi chovek bio kako-tako siguran.Kada sam ja platio CM 450w 92eu svi su rekli da sam fanatik a sada ti isti kupuju isto to...prvo kupish dobro napajanje pa onda plochu,cpu i ostalo..tako barem ja radim...zamisli koje djubre od struje pushta jedan kinez...kako to podnosi plocha...ja sam otvarao ta PSu i video zashto u nabavci kostaju 4eu a prodaju ih od 8eu do 15eu.Koliko para-toliko muzike...

Ja bi prvo stavio jache napajanje kao sto rece dark side. A onda bi krenuo dalje. Ako nista barem pozajmi negde neko bolje i jace. Cisto da utvrdis u cemu je problem.

Neznam da li ce ti ovo znaciti. Na mojoj staroj 815 ploci ako cooler nije dobro montiran ploca ne pali. To jest desava se isto sto i tebi. Malo zavrti. Pola sekunde, i to je sve.

Neznam da li ce ti ovo znaciti. Na mojoj staroj 815 ploci ako cooler nije dobro montiran ploca ne pali. To jest desava se isto sto i tebi. Malo zavrti. Pola sekunde, i to je sve.
Samo jedno pitanje.Nisam bash najbolje shvatio.Ako cooler od cpu nije dobro namontiran onda plocha nece da radi ili je neshto drugo u pitanju?Ako nije lepo nalegao na CPU u BIOSU najcesce ima temperaturni prag posle koga sam iskljucuje komp.Ili je u pitanju FAn i konektor na plochi?

Dobro si razumeo. Ako nije dobro montiran ploča ne pali. Asus tusl2-c.

alex303 je napisao(la):
Dobro si razumeo. Ako nije dobro montiran ploča ne pali. Asus tusl2-c.

Tako je isti problem sam i ja imao pre neko vreme, obrnuo sam kuler kad sam ga stavljao i nije hteo da se digne sistem, posle 2 dana d*kanja provalim da mi kuler stoji za mrvu nakrivo i da nije lepo legao pa ga obrnem za 180 stepeni kad ono PRESTO :).

Uzmi neko pristojnije atx 2.0 24-pinsko napajanje-(chieftech 360w,lc power550w),i nadaj se da ti taj kinez nije vec nesto ostetio !

Ja sam zadovoljan mojim Cooler Masterom extreme power 430w (realno 400w) ,
Moja preporuka za njega !

Ploca ti je upaljena cim svetli lampica,proveri da li si dobro prikljucio kuler u plocu,a napajanje oprobaj tako sto ces iskljuciti na nekim nevaznim uredjajima struju kao sto su cd-romovi i slicno.Koje napajanje uopste imas?

Beli je napisao(la):
Ploca ti je upaljena cim svetli lampica,proveri da li si dobro prikljucio kuler u plocu,a napajanje oprobaj tako sto ces iskljuciti na nekim nevaznim uredjajima struju kao sto su cd-romovi i slicno.Koje napajanje uopste imas?

Covek je rekao koje napajanje ima.

Pozajmi iole kvalitetno napajanje na pola sata da bi odagnao i svaku sumlju u neispravnost ostalih komponenti. Moj tip: 98% napajanje 2% plocha (reset CMOS-a reshava problem).

300W ???

Zar nije boje uzeti bar 400W ???

Ono kao, ako mu bude trebao jos koji HD, opt. drive,

Moja preporuka je CoolerMaster Extreme 430W, sa konfiguracijom slicnoj tvojoj radi vec godinu dana bez problema.

Vrh Dno