Šta je novo?

Kakvo misljenje imate o ADI CRT monitorima

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Molim za misljenje o kvalitetu, preporucenoj rezoluciji i refreshu i opstem utisku o ADI 19" monitorima koje sad nude za nekih 135evra?

i mene to isto interesuje, ali samo sam uspeo da nađem da je oznaka tog modela NH998. kada se na googlu traži: adi nh998, rezultat je uglavnom pcberza i pccentar ???

LOSE,ne pitaj me zasto ali tako stoje stvari kod mene.

Moj drugar ima jedan takav oko pola godine, ne zali se a desava mu se da bleji u njega satima neprekidno.

Nema to nikakve veze.

Ne mora nesto da rikne posle 3 dana da bi bilo lose.

Apsolutno ne bih razmatrao ADI. Nisam video sliku na 19-ici, ali sudeci po 17" modelima, reklo bi se da su omasili delatnost. Od low-end CRT monitora, jedino jos Philips kako-tako daje pristojan kvalitet slike. To sto imaju tri godine garancije ne znaci puno, jer svi proizvodjaci daju toliku garanciju.

Ja se slazem sa DJCJ i Mihaila,ne razumem zasto napadate coveka koji kaze svoje misljenje o Adi CRT monitorima,kad se to trazi od nas ovde.Moje iskustvo je mnogo gore,tako da pamet u glavi i drzite se dalje od Adi-ja.Kome je privlacan zbog cene i garancije nek izvoli......ali......

izbegavati

noki je napisao(la):
Ja se slazem sa DJCJ i Mihaila,ne razumem zasto napadate coveka koji kaze svoje misljenje o Adi CRT monitorima,kad se to trazi od nas ovde.Moje iskustvo je mnogo gore,tako da pamet u glavi i drzite se dalje od Adi-ja.Kome je privlacan zbog cene i garancije nek izvoli......ali......
Nisam imao zelju da napadam, samo sam rekao, posto su vec konstatovali da je losa firma na osnovu jednog slucaja (ne kazem da je dobra), da to misljenje onda nije objektivno.

Poslednja izmena:
A koje pomenuo samo jedan slucaj? :)

Ne treba blatiti ADI zbog monitora koji se prodaju kod nas pod tim nazivom. Koliko znam na trzistu je jedna kolicina monitora koji po mom misljenju nisu ni videli ADI, koji je u principu OK proizvodjac. To je neki fush od monitora koji treba izbegavati, a mozete ih prepoznati po tome sto imaju VGA kabl duzine 1m i koliko se secam nema nikakvih nalepnica i ostalih pratecih stvari koje poseduju novi monitori od renomiranih proizvodjaca. U svakom slucaju obici u sirokom luku.

To je ono smece sto prodaje List. Na kutiji je njihova reklama, a monitori su neki krsh na koje je nalepljen ADI logo i to prilicno traljavo uradjen.

Nikako ne kupovati.

A pravi ADI je vrlo korektan proizvodjac, nista losiji od Samsunga, LG-a i slicne "komercijale".

Pozdrav!

Poslednja izmena:
ADI G700 je jedan od najboljih, ako ne i najbolji 17"CRT koji sam video!

Daleko ispred Samsung NF serije!

Ali ovo sto se sada prodaje kod nas pod imenom ADI, je cista sramota.

Poslednja izmena:
Kad je vec takva situacija, da li bi mozda mogao da se napravi jedan sticky u sobi Domace Trziste u kome bi oni koji imaju malo vise iskustva/kontakata sa takvom robom napisali od cega treba bezati na nasem trzistu? Mislim da bi moglo da bude korisno. Ne mora da se navodi firma koja to valja (a i moze!), tj. onako kako procenite da je najbolje.

poz.

Imam ADI m700 kupljen leto 2001 god. krajem 2004 se pokvario. Prvo se slika na ekranu suzava po vertikali i pobledi i tek kad se zagreje slika se vrati na normalno.
Onda je kabal riknuo. Poplavi ekran kad se kabal pomera.
Taman da ti garancija prodje.

Ja sam ranije (99-01) imao ADI 15", jako prijatna slika, odlicna geometrija, bez ikakvog ozbiljnijeg problema...
Ali taj monitor tada nije bio bas najjeftiniji (kao sto su ovi danas npr.).

To sto se tice cena vazi i ostale "brand"-ove (recimo Samsung, NEC...) i to jos mnogo vise.

Dugo sam imao Adi g710 sa Sony ravnom cevkom, plaćen 950dm. To čudo je jelo Samsung IFT za doručak! Najbolji 17" monitor koji sam video, a video sam ih dosta.

stex je napisao(la):
Dugo sam imao Adi g710 sa Sony ravnom cevkom, plaćen 950dm. To čudo je jelo Samsung IFT za doručak! Najbolji 17" monitor koji sam video, a video sam ih dosta.

Ha! Pa IFT je bio sa Samsungovom kršastom DynaFlat katodnom cevkom... njega su kidali svi monitori sa Mitshubishi ili Sony ekranima.

Što se ADI-ja tiče, ja sam pre nekih 6 godina imao njihovu 15icu iz E serije, bio je to odličan monitor... Ovi što se sada prodaju u kutijama za paradajz svakako smrde na prevaru!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno