Šta je novo?

Kakvo ludilo:)

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Ma pusti dobio sam napad kada mi je ortak javio da su mu to ugradili :)
Meni fali nekih 50m da bih mogao da se umrezim sa njima iz 63bloka :( Ali sta je tu je, makar uzivam u dz netu poslednjih 5, 6 ili 7god od kada se otvorio bits :)

Pre nekoliko dana moji prijatelji/genijalci stavise antenu na vrh zgrade ovde u 30-om bloku i usmerise je ka odredjenom provajderu, njih 10 u mrezi i internet mesec dana za dzabe da probaju a posle 20eura/mesecno!!! Ljudi ne mogu da verujem kako radi - do 200k:) Fenomenalno!! Otkud profi antena gore ne pitajte;)

brozu, :) jel mozes amlo vise detalja o ovome? kakva antena ide? koji provajder? verujem da moze i kod mene posto smo relativno blizu

Broz je napisao(la):
Pre nekoliko dana moji prijatelji/genijalci stavise antenu na vrh zgrade ovde u 30-om bloku i usmerise je ka odredjenom provajderu, njih 10 u mrezi i internet mesec dana za dzabe da probaju a posle 20eura/mesecno!!! Ljudi ne mogu da verujem kako radi - do 200k:) Fenomenalno!! Otkud profi antena gore ne pitajte;)

Broz da te nisu lozili???

To je famozni bezzicni Internet...To funkcionise odavno u pojedinim firmama...

To je famozni bezzicni Internet...To funkcionise odavno u pojedinim firmama...
Kod mene u firmi izmedju ostalih linkova imamo i jedan takav na 2Mbps. Radi preko AbsolutOK, stanica je na '6 kaplara', a otvara se ovih dana i na Genexu. Potrebna je opticka vidljivost... Cena? Oko 0.2Eura/MB, a oprema kosta inicijalno oko 1500 eura.

Da loze me ljudi koje znam 20 godina. Uostalom bio i video. Oprema na refers(citaj: 0 eura). Krenuce uskoro anketa po 30-om bloku. Antena je usmerena kao zgradi bigza kod sajma - ko razume shvatice;)
Miroslave u pitanju je tcom...neko budzenje je u pitanju. Znam da ima u firmama pogotovu u okolini 9 policijske stanice:) ali ovo je prvi put da grupa entuzijasta u mrezi ima tako nesto. Ja licno skupljam pare za mali wireless:) posto je jako blizu ali daleko za kabl...
PS krenuce da se grana ka max-u, velji i meni:D

Zbudzis,ono piratsku antenu pa im krades (skupo placeni he he he) Internet :)

U mojoj firmi se koristi bezicni internet , ali mi download ne prelazi 40K/s , inace provajder je http://www.madnet.co.yu .
A to tvoji prijatelji sto su dobili na testiranje je verovatno SOL(Serbia on Line).... oni su jos u test fazi :)))

Broz je napisao(la):
Da loze me ljudi koje znam 20 godina. Uostalom bio i video. Oprema na refers(citaj: 0 eura). Krenuce uskoro anketa po 30-om bloku. Antena je usmerena kao zgradi bigza kod sajma - ko razume shvatice;)
Miroslave u pitanju je tcom...neko budzenje je u pitanju. Znam da ima u firmama pogotovu u okolini 9 policijske stanice:) ali ovo je prvi put da grupa entuzijasta u mrezi ima tako nesto. Ja licno skupljam pare za mali wireless:) posto je jako blizu ali daleko za kabl...
PS krenuce da se grana ka max-u, velji i meni:D

Koliko smo mi realno udaljeni i da li bi wireless funkcionisao?

byMaX je napisao(la):

Maxo ti si u zgradi prekoputa, tako da bi ti sigurno radilo.

Btw Urose (Sauron) ban-ovacu te :D

Ooooooo Sajrone druze stari pa dje si ti?:)
Uzas. Skinuo sam sa symanteca virus def. i protok je bio 192k!!!!! Brateeeeeee ne mogu da verujem i mnoooogo me nerviras Sajrone i ja cu da te banujem:D
Saaaaalim se volim ja tebe samo nemoj mnogo da nam pravis zazubice:)

PS em me zracite sa tom antenom posto je uperena u moju dnevnu em me prozivate -pa stvarno nema smisla:D

byMaX je napisao(la):

Udaljenost za wireless nije bitna u smislu da je samo potrebna opticka vidljivost. Ne znam ko daje opremu za dzabe, mozda su neki opasni ortaci sa tom firmom pa moze, inace je cena 1500e start (ko sto rece ovde neko).

Protok se placa mesecno i gleda se sta je vece odlazni ili dolazni saobracaj pa ti samo taj i naplate. Cene uopste nisu bile naivne, nas je izaslo za 100mb dnevno 5 dana nedeljno oko 300e mesecno.

Moguce je da su sad usli jos neki provajderi koji ce da obore cene, ali cisto sumnjam.

Da sve je tacno;) Ocekuje se 20e/mesecno

ma dobro, ali pitanje je Broz, da li ti i ja mozemo da se umrezimo bezzicno.?

ojsa :) ma broz samo ti banuj pa ces kukas kad kabl stigne do tebe :)

em, kolko ja znam, trebalo bi da uskoro krene anketa po celom 30om bloku, sa pitanjem da li bi se prikljucili na LAN..

znaci, plan je da se kompovi povezu kablovima po celom bloku (zavisno koliko ljudi to interesuje, kabl ce ici sve dalje) a prikljucivanje na LAN automatski znaci koriscenje i interneta (ne trebaju vam wireless adapteri... samo mrezna kartica i malo kabla :D ) sto vise korisnika interneta i link bi nam se povecavao...

u principu ako ima zainteresovanih ljudi za prikljucenje na LAN (niko vas ne tera da uzmete i net... mada heh, da vidim ko ga nece ;p :D ) mreza ce se siriti dalje po ostalim kockastim zgradama:) fora je naloziti sto vise ljudi :D

PS em me zracite sa tom antenom posto je uperena u moju dnevnu em me prozivate -pa stvarno nema smisla
hahaha, znas kako, to moze da se koristi i za prisluskivanje :D znamo mi sve tvoje tajne :D.. sad kad nam posalju poziv za sud :D

ma dobro, ali pitanje je Broz, da li ti i ja mozemo da se umrezimo bezzicno.?
ako se budete mrezili, mrezice te se zicno... :)

blah... pesma od 6 mb za 1.5 mins... sporo bre!! :D:D
c ya

Sauron je napisao(la):
blah... pesma od 6 mb za 1.5 mins... sporo bre!! :D:D
c ya

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)

Broz je napisao(la):
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)

aknem ti ga :D

da budem malo bezobrazan :)

hahahaha ;) :D :) ajde dodji da isprobamo net :D al pod uslovom da ostanes maximalnih par sati... mojne mi se uselis :)

l8r

e sad treba da se preselim u 30. blok... tako blizu, a tako daleko :(

Miroslav je napisao(la):
e sad treba da se preselim u 30. blok... tako blizu, a tako daleko :(

Kupi opticki kabl, pa razvuci do njih :D

... pesma od 6 mb za 1.5 mins... sporo bre!! :D:D
Jes' vala. Malopre sam povukao 2x 200kB/s (kilobajta u sekundi), tj. sa dva razlicita fajla istovremeno... Ima samo sitna mana: placamo 4-5 kEura mesecno za Internet. :(

Vocko je napisao(la):
Kupi opticki kabl, pa razvuci do njih :D
e jes, ono visi kabl preko energoprojekta i enjuba :D ili da uzmem asov u ruke pa da prekopam ulice :D

ZorMi je napisao(la):
Jes' vala. Malopre sam povukao 2x 200kB/s (kilobajta u sekundi), tj. sa dva razlicita fajla istovremeno... Ima samo sitna mana: placamo 4-5 kEura mesecno za Internet. :(

Mislim (u stvari ne mislim nego sam siguran) da vas deru. Kod drugih provajdera mozete proci i duplo jeftinije, doduse ne preko wirelessa nego xDSL vezom, npr. : 2MB link, 100€/1GB protoka, oko 600 za Zyxel ruter/modem, i nesto sitno Telekomu za uvodjenje i mesecnu pretplatu. Na stranu sto mislim da je i ta cena za protok preskupa.

ps. Pa da, kao sto rekoh. 64kb/s CIR = 20 GB mesecno (koliko vi otprilike po ovome trosite) - kod Beotela, PTT-a i Telekoma kosta izmedju 55 i 60000 din; kod Verata 128kb link sa neogranicenim mesecnim protokom (teorijski max. je oko 40 GB) kosta oko 44000 din, 256k je 82000 din, i da ne navodim dalje.

Miroslav je napisao(la):
e jes, ono visi kabl preko energoprojekta i enjuba :D ili da uzmem asov u ruke pa da prekopam ulice :D

Ima u NS-u da se kupe kvalitetni ašovi. Ako hoćeš mogu ti doneti nekoliko komada. :D

P. Cineman

Mislim (u stvari ne mislim nego sam siguran) da vas deru. Kod drugih provajdera mozete proci i duplo jeftinije, doduse ne preko wirelessa nego xDSL vezom
Imamo i xDSL link od 2Mbps preko parice (pored ovog bezicnog od 2Mbps), kao i 4 stalno aktivne ISDN veze (2 na 128kbps i 2 na 64kbps) - pa se nakupi.

Nesto smo trazili okolo, ali kod ozbiljnih provajdera (koji zaista i obezbede taj protok a ne samo do njihovog servera) nema ispod 0.15Eu/MB. Pritom vecina trazi da unapred rezervisu potrebe za sledeci mesec (ako ne potrosis rezervisano - placas svejedno, a ako prekoracis 'najavu' placas duplo)...

Jednostavno, za te redove brzina cene otkidaju. Jeftinije im je 100 ulaza po 56kbps nego jedan ulaz od 2Mbps.

Nazad
Vrh Dno