Broz je napisao(la):Pre nekoliko dana moji prijatelji/genijalci stavise antenu na vrh zgrade ovde u 30-om bloku i usmerise je ka odredjenom provajderu, njih 10 u mrezi i internet mesec dana za dzabe da probaju a posle 20eura/mesecno!!! Ljudi ne mogu da verujem kako radi - do 200kFenomenalno!! Otkud profi antena gore ne pitajte
![]()
Kod mene u firmi izmedju ostalih linkova imamo i jedan takav na 2Mbps. Radi preko AbsolutOK, stanica je na '6 kaplara', a otvara se ovih dana i na Genexu. Potrebna je opticka vidljivost... Cena? Oko 0.2Eura/MB, a oprema kosta inicijalno oko 1500 eura.To je famozni bezzicni Internet...To funkcionise odavno u pojedinim firmama...
Broz je napisao(la):Da loze me ljudi koje znam 20 godina. Uostalom bio i video. Oprema na refers(citaj: 0 eura). Krenuce uskoro anketa po 30-om bloku. Antena je usmerena kao zgradi bigza kod sajma - ko razume shvatice
Miroslave u pitanju je tcom...neko budzenje je u pitanju. Znam da ima u firmama pogotovu u okolini 9 policijske staniceali ovo je prvi put da grupa entuzijasta u mrezi ima tako nesto. Ja licno skupljam pare za mali wireless
posto je jako blizu ali daleko za kabl...
PS krenuce da se grana ka max-u, velji i meni![]()
byMaX je napisao(la):Koliko smo mi realno udaljeni i da li bi wireless funkcionisao?
byMaX je napisao(la):Koliko smo mi realno udaljeni i da li bi wireless funkcionisao?
hahaha, znas kako, to moze da se koristi i za prisluskivanjePS em me zracite sa tom antenom posto je uperena u moju dnevnu em me prozivate -pa stvarno nema smisla
ako se budete mrezili, mrezice te se zicno...ma dobro, ali pitanje je Broz, da li ti i ja mozemo da se umrezimo bezzicno.?
Sauron je napisao(la):blah... pesma od 6 mb za 1.5 mins... sporo bre!!
c ya
Broz je napisao(la):Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa![]()
Miroslav je napisao(la):e sad treba da se preselim u 30. blok... tako blizu, a tako daleko![]()
Jes' vala. Malopre sam povukao 2x 200kB/s (kilobajta u sekundi), tj. sa dva razlicita fajla istovremeno... Ima samo sitna mana: placamo 4-5 kEura mesecno za Internet.... pesma od 6 mb za 1.5 mins... sporo bre!!![]()
e jes, ono visi kabl preko energoprojekta i enjubaVocko je napisao(la):Kupi opticki kabl, pa razvuci do njih![]()
ZorMi je napisao(la):Jes' vala. Malopre sam povukao 2x 200kB/s (kilobajta u sekundi), tj. sa dva razlicita fajla istovremeno... Ima samo sitna mana: placamo 4-5 kEura mesecno za Internet.![]()
Miroslav je napisao(la):e jes, ono visi kabl preko energoprojekta i enjubaili da uzmem asov u ruke pa da prekopam ulice
![]()
Imamo i xDSL link od 2Mbps preko parice (pored ovog bezicnog od 2Mbps), kao i 4 stalno aktivne ISDN veze (2 na 128kbps i 2 na 64kbps) - pa se nakupi.Mislim (u stvari ne mislim nego sam siguran) da vas deru. Kod drugih provajdera mozete proci i duplo jeftinije, doduse ne preko wirelessa nego xDSL vezom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari