Šta je novo?

Kakvi su Jamo zvucnici?

i bez skretnice, i gruvaju ... i "traju" .. kako li su sve to strpali u 55E ???

Cena od 55eur, bi trebala da je za komad, da li su novi, polovni, stare zalihe... nemam pojma ? u svakom slucaju ih vise nema... u Madjarskoj, Segedinu, Metro pre par godina su bili tacno duplo jeftiniji nego kod nas...

pozdrav Fairfax

Jamo Studio 180!??

Jel istina da nemaju skretnicu ili je to samo stilska figura ? Ja ih posedujem nekoliko godina.:( :( :(

Otvori zvucnik i proveri! Ako imaju visokotonce, onda moraju imati bar neki kondenzator za filtriranje (propustanje) visokih tonova!

Kako da otvorim? Kad skinem visokotonce na njima nema kondenzatora!! Da skinem bas i da pogledam unutra!!??:( :(

Skini bas, pa kroz otvor koji ce nastati istrazuj dalje unutrasnjost kutije ...

Molim Fairfax-a da mi tačno odgovori šta je mislio pod "nemaju skretnicu". Naravno da ja znam da su to jeftini zvučnici ali sam bio ubeđen da imaju skretnicu. Kad pustim frekventni opseg sa test cd-a i prislonim uvo na kutiju, dolazi do prelaska zvuka sa basa na srednji i kasnije sa srednjeg na visokotonac!!!??:(

Da li si skinuo bas (zavirio u kutiju) da vidis ima li skretnicu? 99 % mora da ima!

Najzad sam našao vremena. Avaj unutra su samo dva žuta kondenzatora:trust: :trust:
Mnogo sam razočaran i tužan.

Ako ti je stalo do skretnice, ugradi je. Ako ne znas sam, konsultuj se sa nekim. Dobices cistiji i jasniji zvuk! Ali, ako se tebi zvuk sadasnji zvuk..batali skretnicu! Ja sam vidjao dosta "markiranih" zvucnika (starije generacije) koji nisu imali skretnicu, odnosno samo par kondenzatora i to je sve...

U potpunosti bi se slozio sa hondom :)
Meni su isto predlagali da ugradim skretnice, ali... kako se cuju sasvim je OK (za moje potrebe)

pozdrav Fairfax

A gde se obicno u kutiji nalaze skretnice? Ima li neko pravilo ili ne?

Ako je mala skretnica, obično se nalazi na poleđini pločice terminala. Ukoliko je ozbiljno pravljena sa većim brojem elemenata onda je na posebnoj pločici negde unutar kutije (može biti na dnu kutije ili na nekoj od strana).

Velika je greska procenjivati neku firmu samo po jednom ili dva iskustva...Jamo je jaka firma i ljudi i te kako znaju sta rade!Da im nije nikakav problem da naprave High-End govori i R 909 ,open baffle zvucnik koji je osvojio mnoga priznanja u svetu.Cuo sam nekoliko budzet zvucnika od jamo-a to je dosta dobro sviralo ,jedno vreme sam hteo da kupim D450 model koji mi se jako svideo ,ali se izjalovilo :S: .Kada je D830 u pitanju ,njega nisam cuo ,ali sam zato cuo puno lepih reci o njemu i voleo bih da ga poslusam!
Na kraju ,milion puta izgovorena recenica: "idi ,poslusaj ,kupi ono sto ti se najvise svidi '' :p

Imam ja Jamo Studio 160 (120W). I mogu da kazem da je zvuk izuzetno cist, jasni su i definisani i basovi i srednji i visoki tonovi. Najbolje je to sto i pri velikoj buci (nesnosljivoj za sobu od 20m2) zvuk ostaje isti a cini mi se cak i bolji, kao da im treba snaga da bi svirali kako valja.
Najveca mana je tiho slusanje onda visoki tonovi nekako fale, basovi su jaci nekako nema ostrine...ja sam se ranije uvek uspavljivao uz muziku ali posle ovih zvucnika nikad vise.
I ako je soba manja mislim da je bolje uzeti dvosistemske zvucnike umesto podnih jer traze dosta prostora da bi se zvuk razvio.

Nazad
Vrh Dno