Šta je novo?

Kakvi su Jamo zvucnici?

pajam24

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2006
Poena
320
Kupio sam pre nekog vremena par Jamovih zvucnika dvosistemskih 2x100w.. Zanima me kakvi su Jamo zvucnici uopste posto treba jos 3 zvucnika da kupim pa sam mislio da isto budu Jamo, samo ce ovog puta da budu trosistemci u pitanju i centralni? Da li je Jamo ok marka?:trust:

Video sam da imaju i risivere..

Jamo je A klasa imam već 9 godina 3sistemce 2x250w..snaga+kvalitet+dugotrajnost = JAMO
Nećeš pogrešiti ako uzmeš i BW...

Jamo je A klasa imam već 9 godina 3sistemce 2x250w..snaga+kvalitet+dugotrajnost = JAMO
Nećeš pogrešiti ako uzmeš i BW...

Da samo sto zvucnici nisu liftovi pa da se meri snaga, kvalitet i dugotrajnost. Po kvalitetu zvuka ne da nisu A klasa, sto ti rece, nego ce pre biti da su u nekoj "C" klasi

Jamo su ti fazon svadbarski zvucnici cija osnovna funkcija je da tresu dok kasapish jagnje ili prase. Za uzivanje postoje mnogi drugi proizvodjaci. To ne znaci da su losi nego ti samo dajem moje misljenje o njima. neki vole da gruva a neki vole neke druge stvari.

Poslednja izmena:
Jamo uredjaji

Kupio sam pre nekog vremena par Jamovih zvucnika dvosistemskih 2x100w.. Zanima me kakvi su Jamo zvucnici uopste posto treba jos 3 zvucnika da kupim pa sam mislio da isto budu Jamo, samo ce ovog puta da budu trosistemci u pitanju i centralni? Da li je Jamo ok marka?:trust:

Video sam da imaju i risivere..

Ja imam Jamo sledecu opremu: AVR-793, DVD-593 i floorstandere E-870. Mogu samo da kazem da sviraju za sve pare sto znaci da im je odnos kvalitet/cena odlican. Doticni sistem prodajem radi prelaska na visu i skuplju klasu uredjaja pa ako budes bio zainteresovan mozes mi se javiti. Pozdrav!

Poslusajte Jamo Concert 8 (D830 u Tehnomarketu) pa zakljucite da li su C klasa, svadbarska klasa, ili su high-end za male pare.

Ja imam Jamo sledecu opremu: AVR-793, DVD-593 i floorstandere E-870. Mogu samo da kazem da sviraju za sve pare sto znaci da im je odnos kvalitet/cena odlican. Doticni sistem prodajem radi prelaska na visu i skuplju klasu uredjaja pa ako budes bio zainteresovan mozes mi se javiti. Pozdrav!

I ja mislim da im je odnos cene i kvaliteta odlican! Hvala na ponudi ali pazi sta pises da te ne bi :whip:

S obzirom na ponudu i broj zastupljenih proizvodjaca kod nas, Jamo je u samom vrhu.:)

Mislim da bese Jamo u tehnomarketu ima od nekih 10000 do nekih 40-50000 za istu snagu zvucnika, valjda mu to dodje klasa C - A...

Poslusajte Jamo Concert 8 (D830 u Tehnomarketu) pa zakljucite da li su C klasa, svadbarska klasa, ili su high-end za male pare.

Poslusao sam Concert 8 jos dok je kostao 1200+e i opet u toj klasi je bio tuzan u odnosu na druge... A i High End zvucnicima cena ne pada toliko:)

Poslednja izmena:
Ako ima neko high end za male pare kupujem dva para. Cene high end zvucnika se mogu kretati kao u Tehnomarketu, isto to ali u eurima.:D

a da lepo kazesh koji model, koji av, i koliko para, pa i da dobijesh neki savet...i naravno, koji tip muzike zelish da slushash....bez toga nema diskusije, jamo pravi svashta...

U svakom slucaju nema greske ako se za 15-20000 kupi jos par Jama:) U principu su za te pare OK kvalitet

@pajam24: Jel' ti to sam sebi odgovaras na pitanje? :D

Poslednja izmena:
Kvalitet zvuchnika se ogleda po detaljnosti zvuka.A shto se vishe pojachava zvuk ta detaljnost otpada..ko ima sluh zakljuchice shta je low a shta high..kupish npr infinity i gotovo :D

Kvalitet zvuchnika se ogleda po detaljnosti zvuka.A shto se vishe pojachava zvuk ta detaljnost otpada..ko ima sluh zakljuchice shta je low a shta high..kupish npr infinity i gotovo :D

Hm.. covek je pitao sam "Jamo" i koliko vidim spreman je da izdovji max 20.000-ak hiljada dinara. Zasto se prepucavate sa "A" i "C" klasama? Slusao sam u Technomarketu skoro sve "Jamo" modele. Svaki model svira onoliko koliko kosta! Za nekih 15.000 sam video podnostojece trosistemce, svetlije boje (zaboravio sam oznaku)...za te pare odlicno sviraju. Pogotovo za ljude koji vole bass! Ne znam cemu spiminjanje sistema koji kostaju mnoooogoo vise, kada je covek postavio konkretno pitanje?:)

Generalno je bolje uzeti male dvosistemce nego podnosotjece kutije za 15k din, mada je i to extra ogranicen budzet za Hi Fi. Jredino sto sam cuo da pristojno svira za oko 35-6k je KEF IQ3. Sve ostalo su kante i onda bolje ici na nesto polovno iz oglasa...

Generalno je bolje uzeti male dvosistemce nego podnosotjece kutije za 15k din, mada je i to extra ogranicen budzet za Hi Fi. Jredino sto sam cuo da pristojno svira za oko 35-6k je KEF IQ3. Sve ostalo su kante i onda bolje ici na nesto polovno iz oglasa...

Tu se slazem sa tobom. Ali ni MA B2 za 20.000 ne bi bio losh izbor. Sto se tice polovnog... vecina ljudi misli da je novo-novo. Ja bih pre uzeo polovan KEF koji si naveo, nego novi Jamo od 15-20.000 hiljada. Ali, ne mislimo svi isto! Za dobre podnostjece zvucnike treba dosta prostora, i poprilicna suma novca, bolji amp....

Hm.. covek je pitao sam "Jamo" i koliko vidim spreman je da izdovji max 20.000-ak hiljada dinara. Zasto se prepucavate sa "A" i "C" klasama? Slusao sam u Technomarketu skoro sve "Jamo" modele. Svaki model svira onoliko koliko kosta! Za nekih 15.000 sam video podnostojece trosistemce, svetlije boje (zaboravio sam oznaku)...za te pare odlicno sviraju. Pogotovo za ljude koji vole bass! Ne znam cemu spiminjanje sistema koji kostaju mnoooogoo vise, kada je covek postavio konkretno pitanje?:)
Stavio sam smajli kad sam pomenuo Infinity.da prevedem: shala.
A post je odgovor na prethodne postove o proceni kvaliteta zvuchnika.
Shto se mene tiche :
imam Jamo 3-sistemce studio 135w(b klasa) 3 godine.
Za pare koje sam dao rade odlichno.Toliko o tome.

Na kraju krajeva bar si miran sa garancijom 7 godina.Ja imam jamo e770 podnostojece trosistemce i sasvim pristojno rade za te pare 14000 dinara komad.A kupio sam iz te serije i sub, centar i suraund.Evo slike koga zanima,sasvim lepo rade kad se pusti neki film u 5.1,a i stereo format uz sub 2.1 nije los.
Pozdrav.;)

Prilozi

• E770PDD_w-elec_med.jpg
    E770PDD_w-elec_med.jpg
    13.1 KB · Pregleda: 349
Stavio sam smajli kad sam pomenuo Infinity.da prevedem: shala.
A post je odgovor na prethodne postove o proceni kvaliteta zvuchnika.
Shto se mene tiche :
imam Jamo 3-sistemce studio 135w(b klasa) 3 godine.
Za pare koje sam dao rade odlichno.Toliko o tome.

I ja sam stavio smajli na kraju:) Pozdrav!

Moze to i bolje

Kad su se pojavili u prodaji,bili su krs...
makar oni modeli koje sam ja gledao...
Imao sam dva podnostojeca,ali sam ih brzo prodao...
Mislim da je bila klasik serija...
Za ono sto sam ja trazio nisu bili dobri.
Onda sam kupio dva monitora i dva podnostojeca Tannoy-a.
M2 i M3
Nema poredjenja,ali isto tako je bila i velika razlika u cijeni.
Mislim da nisu losi,ali da ima i boljeg...

Ovako, ja imam Jamo Studio 180, kupio sam ih u Mađarskoj za 110 DEM(!). Zvao sam šatro nekog zastupnika u Beogradu i on mi je tada rekao da imaju taj model po ceni 240 DEM i da dođem na slušni test ako hoću. Toliko o ceni i koliko para toliko muzike.

Daleko od toga da su vrhunski HI-FI, ali zvuče sasvim solidno u većoj prostoriji jer je bas tanak u manjim prostorijama verovatno zbog oblika mog prostora i verovatno više rezonantne frekvencije kutija. Srednji i visoki su veoma jasni i definisani, što mi se sviđa, bas nije dovoljno jak i definisan. Verovatno zbog bas-refleksa, mada ja volim bas iz kompresionih kutija. Zato im treba malo snage da sviraju glasno. Probao sam ih na nekoliko pojačala, najslabije je neki Technics od 2x28W i nisam pojačavao do kraja jer bih poludeo od glasnoće, ne od "deranja" već od kvalitetne glasnoće. A drugo, nikada ne pojačavam do kraja jer onda pojačalo brljavi, pa pravi izobličenja.

Kod DVD filmova je bas daleko bolji, npr. kad uzleće avion zvone mi stakla u prozorima i vratima i osetim ga na stomaku. U stvari MP3, ma kakav bio, će teško dati HI-FI jer "garbage in - garbage out" (đubre na ulazu, đubre na izlazu). Uglavnom - za te pare zvuče daleko bolje nego npr. onaj Genius drveni komplet koji košta približno. Ako te ne mrzi ubaci po kesicu peska kroz bas-refleks rupu. :)

Ako prelaziš sa nekih plastikanera bićeš veoma zadovoljan, ako si navikao na nešto bolje, nećeš biti zadovoljan. Ja bih razmišljao o sličnim Pioneer podno-stojećim zvučnicima koji deluju solidno, ali sam ih čuo u Rodiću samo na radiju.

I još jedna stvar - ako hoćeš da znaš sve o prevarama u HI-FI svetu, pronađi i pročitaj knjigu Jove Regaseka: "HI-FI i njegove zamke".

Takodje posedujem Jamo Studio 180, prikaceni na Yamaha 496 risiver, kupljeno pre oko 8 godina. Za te para sviraju odlicno, tacno sada sam ih video na nekim www stranama za 55EUR !!! govorimo o podnostojecim trosistemcima 100/170W (ma naravno nisko buzetni zvusnici, nemaju ni skretnicu :), ali opet gruvaju ;)

pozdrav Fairfax

Nazad
Vrh Dno