Šta je novo?

kakve su sanse da se pronadje izgubljen notebook?

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
Drugar je nedavno izgubio laptop... u pitanju je neka toshiba sa licenciranom 7om, e sad mene zanima kakvi su izgledi da se notebook pronadje?
znam da je kod mobilnih telefona druga prica, jer se registruju sa IMEI brojem na mrezu... e sad nznm kako to ide kod notebook-ova.... dal i oni imaju neki svoj ID ili nesto sl.

neka drugar zaboravi...

Svaki računar ima broj naravno jer kak obi inače mogla da se ostvari garancija na njega, ali ako nije imao a verovatno nije imao instaliran specijalizovani softver za praćenje onda je verovatnoća da ga pronađe veoma mala. U svakom slučaju trebalo bi da prijavi slučaj policiji a ako je laptop u garanciji i toshibi. Takođe ako je registrovao taj laptop sa policijskom potvrdom da je ukradem od toshibe će dobiti nov laptop

Da ako ima garanciju "no matter what guarantee" tj ako je 7 dana od kupovine regao laptop na standardnu garanciju i no matter what guarantee na netu onda moze da prijavi laptop da mu je ukraden i da dobije novi.Medjutim tu ima procedura citava.Imas na sajtu laptop centra u sekciji download detaljno objasnjeno sve.Ako nema tu garanciju tj ako nije regao u predvidjeno vreme onda su 99% sanse da laptop nece nikad pronaci.Pazi on moze da prijavi policiji i da im kaze serijski broj ali gde oni da ga nadju?To jedino da je laptop ukraden od strane nekih likova koje policija vija pa da nadju tvoj laptop.A posto je ovo izgubljeno a nije ukradeno onda su sanse mizerne.I da ako ima garanciju no matter what guarantee onda neka bolje prijavi kradju jer za izgubljeno ne znam dal daju novi laptop.Znam da su dell lapovi imali foru da na primer sad neko mazne laptop u Nemackoj i proda ga u Srbiji i sad taj koji otkupljuje ode u dell i pita dal imaju taj laptop na listi ukradenih i oni kazu da ima i laptop se vraca pravom vlasniku.Ali to je isto nemoguca misija jer ja znam mnoge firme koje kupuju polovnu robu i u vecini slucaja to niko ne proverava nego ide iz ruke u ruku.Ukradena roba jedino moze da padne neko kad ga upecaju panduri ali to pitaj boga kome je on prodao to sve.U vecini sve sto se ukrade se ne vrati pravim vlasnicima.

Drugar je nedavno izgubio laptop... u pitanju je neka toshiba sa licenciranom 7om, e sad mene zanima kakvi su izgledi da se notebook pronadje?
znam da je kod mobilnih telefona druga prica, jer se registruju sa IMEI brojem na mrezu... e sad nznm kako to ide kod notebook-ova.... dal i oni imaju neki svoj ID ili nesto sl.
Ček, ček, kako ga je to izgubio? Misliš ukrali su mu ga?

Danas su ga zvali iz SUPa... pronasli su mu notebook... na koju foru POJMA nemam :) al bitno da se sve lepo zavrsilo :D

Ha, ko je ocekivao tako nesto :) . Obicno se ovakve stvari nikada ne nalaze kada se izgube, jedino ako je neki dobrica nasao notebook i odneo u izgubljeno-nadjeno.

A kako je "izgubio" lap?

verovali ili ne, zaboravio ga u parku :(

anyway, jos uvek ne mogu da poverujem da su mu vratili komp :/

po prici pandrura vrteli su kamere i nasli i identifikovali osobu koja je uzela komp... i dalje ne verujem :/

Poslednja izmena:
Pa i meni je malo cudno :) . Kamere u parku i identifikacija lica sa kamere, kao da nismo u Srbiji :) . Stvarno je pohvalno sto ga panduri nisu otkacili na licu mesta, kao sto imaju obicaj da urade.

@Gizmore, Mirko nam nije rekao da se ovo desilo ovde. Cekamo njegovu potvrdu:) ako jeste, onda VAU!

ma ovde ljudi :D i to je bio park kod vuka :/ msm stvarno nznm sta da mislim... da nismo zajedno jurili i isli, pomislio bi da me lozi....prvo u opste nisam znao da u tom parku imaju kamere, drugo ako vec imaju, nisam ocekivao da ce hteti bilo ko da se cima i kontrolise snimke... a pri tom nije imao nikakvu vezu.... inace komp je vracen u mint stanju, kao sto je bio uzet.... torba punjac sve sve sve

Znaci videli su nekog starog "znanca" kako ga uzima i pokupili ga za cas

Pre ce biti da to oni reklamiraju sebe, a da je u stvari neko nasao i prijavio laptop.

mozda ga je neko ko ga je nasao odneo u SUP... pa se sad oni kao foliraju.... jer smo trazili ko je nalazac da ga castimo i oni kao, ma SUP je nalazac, a to nije fizicko lice i kao nema potrebe za cascavanjem... :D

Verovatno došli ljudi malo na forum da bace oko na temu o licenciranom softveru pa vele ajde malo da se izreklamiramo :d

Bravo za našu narodnu laptop miliciju:smackbum:

p.s.
Mirko BGD samo opušteno

Ima kamera u gradu i to dosta koje daju veoma jasne snimke viskog kvaliteta ;)... Licno sam video snimak sa jedne.
TO sto na naxi radiu , b92 i slicnim pustaju u javnost 20kb/s 200x100 video kamera iz grada ne znaci da policiji i slicnim sluzbama nisu dostupne mnogo kvlalitetnije stvari.

^Pa da, setimo se samo one kod Arene :D

baci malo pogled po žutoj štampi imaš linkove da se uveriš i kvalitet snimka i nekvalitet onog drugog:d

@weasel
znaš li možda specifikacije kamera kao što je ona koja baca oči na arenu

Nazad
Vrh Dno