Šta je novo?

Kakva je vaša soba u kojoj vam je komp? (2008)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ovo sto sam ja stampao je TIFF od 300MB skeniran sa film-a.

2560x1600 bi bilo malo, imas slike jos veceg formata, XXXL velicine kako ih zovu, na istockphoto.com.

mislim da bi one mogle da se stampaju na 3x2m kao fototapet ako se jos dodatno srede* u photoshopu za tu dimenziju.
dakle Bane, slike imas na www.istockphoto.com; ja sam konkretno onu sliku stampa u NS plakatu (www.google.com pa "ns plakat") a po beogradu imas milion firmi koje nude "digitalnu stampu velikog formata" (pogledati PJ post)

*srede znaci povecaju, najbolje sa PhotoZoom-om, mozda da im se doda suma...

Svaka čast za ove krofne :d

Colt, pokušaj da priđeš blizu nekom bilbordu i pogledaj kako je štampano.
Najbolji primer je bio onaj Marbov za seoski (ili kako već :)) chips ili kako se već zove onaj u braon kesicama (nikada nije postao nešto popularan). Kada gledaš sa 2-3 metra jedva nazireš šta je na bilbordu, kako se odmičeš, shvataš da je u pitanju kućica u šumi i sa 20m izgleda super :)

10x Heaven ali c't magazin je PhotoZoom-u dao najvecu ocenu, da li si probao jedan i drugi program? iskreno ja sam koristio samo PhotoZoom i neke custom made scripte :) i PhotoZoom zavrsi posao ali ako ima nesto bolje ... :)

10x Heaven ali c't magazin je PhotoZoom-u dao najvecu ocenu, da li si probao jedan i drugi program? iskreno ja sam koristio samo PhotoZoom i neke custom made scripte :) i PhotoZoom zavrsi posao ali ako ima nesto bolje ... :)

nisam probao PhotoZoom :), ne mogu da ih poredim i verujem da radi posao mozda je i bolji stvarno neznam :), uz pomoc PS-a i GenuineFractal sam slicicu od 800/6** 72dpi podigao na oko 4000/****, ( bukvalno pred pucanje pixela ) i prebacio u 300dpi, malo blur, sharp ( radio sam na jednom delu slike koji bas puko ) i stampao na ploteru 70/50 i rezultat je odlican. Slika je kod Svece... Iz mog ikustva dosta zavisi i od stampe tj. da u 4000/**** moze i mnogo veci format da se stampa, ali nisam probao. ( to je bar lakoostampa se segment na A4 ili A3 pa se vidi ).

Znaci GFractal radi posao... znaci jos jedna opcija pored PhotoZoom-a :)

^Sta?Gde je macka? :D

spavala na krevetu, nisam hteo da je cimam :D

ahahaha... pazi kad se jos nije popela :)

evo svezih fotki...

Prilozi

• IMG_9240.jpg
    IMG_9240.jpg
    114.3 KB · Pregleda: 378
  • IMG_9248.jpg
    IMG_9248.jpg
    102.1 KB · Pregleda: 336
  • IMG_9251.jpg
    IMG_9251.jpg
    106.3 KB · Pregleda: 356
Mora da ribe nevidjeno pali Commodore i kompanija kad udju u ovu sobu pa ih zato drzis tu. :smoke:

Poslednja izmena:
koje ribe :d

Najbitniji deo sobe, nebitan deo sobe,i wrata... Koja su jos bitnija od onog prvog najbitnijeg,jer da nema njih,ulazilo bi se kroz prozor : ) Al,sad je pitanje,da l je mozhda prozor druga najbitnija stvar...il vrata...al serem ***.... Aj poz : )

Prilozi

• DSCF0005.jpg
    DSCF0005.jpg
    346 KB · Pregleda: 416
  • DSCF000s5.jpg
    DSCF000s5.jpg
    399.5 KB · Pregleda: 298
  • DSCF000g6.jpg
    DSCF000g6.jpg
    368.4 KB · Pregleda: 248

Ništa specijalno novo, malo sam pospremio, konačno :)

@delimir posalji snail adresu, u stvari prvo mi reci kako da je iskopiram ? :D

Moja soba...treba neku ljudsku fotelju da kupim:type:

Prilozi

• IMG_0202.JPG
    IMG_0202.JPG
    354.7 KB · Pregleda: 289
  • IMG_0203.JPG
    IMG_0203.JPG
    179 KB · Pregleda: 270
malo preuređivanja...

nov izgled sobe, s tim što je stari u temi za 2007-mu godinu :)

P.S. Izvinjavam se što je malo mračno, malopre sam slikao :d

Prilozi

• DSCF6514.jpg
    DSCF6514.jpg
    103.3 KB · Pregleda: 397
  • DSCF6515.jpg
    DSCF6515.jpg
    103.5 KB · Pregleda: 297
  • DSCF6516.jpg
    DSCF6516.jpg
    99.5 KB · Pregleda: 310
Milje preko štampača rulz ;)