Šta je novo?

Kakva je ovo graficka 3D Blaster 5 FX5200 64MB DDR TV

SittingCrow

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2002
Poena
619
3D Blaster® 5 FX5200
Technical Specifications

256 bit Graphics Core
1 billion (texels/sec) Fill Rate
63 million Vertices/sec.
400 MHz Memory Data Rate
350 MHz RAMDACs

Technical Features

250 MHz core
NVIDIA® CineFX™ engine
NVIDIA® nView™ multi-display technology
AGP 8X (also supports 2X & 4X)
NVIDIA® Digital Vibrance Control™ 3.0
Supports Microsoft® DirectX® 9.0
128-bit, studio-precision color
Integrated TV encoderIntegrated full hardware MPEG-2 decoder
64-phase Video Scaler

GeForce™ FX5200 3D rendering engine

4-pixels per clock rendering engine
128-bit floating point precision graphics pipeline
128-bit floating point, 64-bit floating point and 32-bit integer rendering modes
Up to 16 textures per pixel
Support for sRGB texture format for gamma textures
DirectX® and S3TC texture compression

Naime kod nas kosta 89 evrica

A Broz je probao pa zna :)

Pozdrav!

p.s. ne kazem da je dobar, ali ni da treba izvlaciti zakljucke iz prvih testova sa neta

Probao sam ja (doduse ne Creative, vec Axle) i karta ima odlicnu 2d sliku (cini mi se bolju i od MSI Ti4200 i Sapphire 8500le koje imam), ali je suvise slaba za igranje bilo koje novije igre i definitivno ne vredi onoliko koliko kosta.

Da broz je probao i saznao cenu a cela ocena stane u tu jednu rec koju sam i upotrebio.

Hmm... da li taj Creative ima polovicnu mem magistralu ?
Ja sam probao Gainwarda 5200 GS sa 128 MB i ta kartica vrlo lepo radi.
Kosta slicno, i po meni uopste nije losa kupovina.
Nemam 9000Pro pri ruci za poredjenje ali koliko mi se cini, tu su negde.
Sve u svemu, sto se mene tice 5200 uopste nije los.
Kad se cena priblizi MX-ovima, mada je i vec sada blizu, tj. padne ispod 80 evra, bice to ok kupovina.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Hmm... da li taj Creative ima polovicnu mem magistralu ?
Ja sam probao Gainwarda 5200 GS sa 128 MB i ta kartica vrlo lepo radi.
Kosta slicno, i po meni uopste nije losa kupovina.
Nemam 9000Pro pri ruci za poredjenje ali koliko mi se cini, tu su negde.
Sve u svemu, sto se mene tice 5200 uopste nije los.
Kad se cena priblizi MX-ovima, mada je i vec sada blizu, tj. padne ispod 80 evra, bice to ok kupovina.

Pozdrav!
Slazem se!
Te kartice kada padnu ispod 80 jevrejica ima da vladaju trzistem. Jednostavno, to je nVidija, a sto jest, jest DX9 je! To masa kupuje, a ako cemo iskreno nisu ni tako lose, ALI pod uslovom da nemaju 64bitni DDR kao gainward Lite! FX5200 i 64bit DDR je katastrofalna kombinacija!
Treba sacekati 5200 Ultra verzije. Ako odrze cenu ispod 150 evra bice to sasvim pristojan naslednik Ti4200! E, sad kome treba nVidija jos? :mig:

Dakle, upravo se izigrah malo sa ova dva Gainwarda.

5200 Lite! je stvarno sramna kartica, prvo, ima tu polovicnu magistralu ali kao da to nije bilo dovoljno, memorija joj radi na 280 MHz!
Tj. 140 MHz-ni DDR ima, to mu dodje nesto malo bolje od PC2100 koja se danas ne ugradjuje ni u maticne ploce.
Ima 128 MB, ali ovo stvarno nije ni za sta.

Klok GPU je 250MHz sto znaci da je ovo kartica za 2D posto je slika vrlo dobra a 3D performanse nikakve.

Sa druge strane, Gainward 5200 bez lite!, ovaj sto imam je pride i Golden Sample, ima punu 128bitnu mem magistarlu i 128 MB memorije klokovane na 440 MHz. Cip radi na 270 MHz.

Za ovu karticu vazi moj predjasni post, dakle solidne 3D performanse i takodje dobra slika.
Npr. u 3DMarku 2001SE, default test na 2.4B Intelu daje 8389 poena.
U 3DMarku 2003 ista podesavanja 1549.

Sve u svemu, sta god raznorazni poznavaoci i "poznavaoci" pricali, ubedjen sam da 5200 kartice vrede 80-tak evra koje se za njih traze i nude vrlo dobre performanse za tu lovu.

To je 30E vise od MX440SE od koje je mnogo brza, 10-20 evra manje od Radeona 9000/Pro sa kojom je tu negde.

Pri tome, nema nikakvih gresaka u igrama i sve sto sam probao radi, sto se za ATI, sudeci po raznim porukama na ovom forumu, ne moze reci.
Napominjem, tudjim porukama, da ne bude kako ja nesto sirim (dez)informacije

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Cip radi na 270 MHz.

Pozdrav!
Mislis 260! :mig:
Poz
Nedjo
Citavoj prici treba dodati da ce se po obicaju, kod nas pojaviti gomila Nvidija kartica potpisana od raznoraznih proizvodjacatako da ce i kvantitativno FX5200 biti najzastupljeniji akcelerator u rangu oko 100-njak eura!
Mislim da FX5200 zbilja ima perspektivu na masovnom trzistu i da ATi pod hitno mora da izbaci obican 9600 koji ce mu parirati u tom rangu (ovo DX9 ce znacajno da utice na gomilu kupaca, o velikim OEM-ovima koji jedva cekaju karticu kojom bi zamenili budjave M64-vorke da ne pricamo. Oni ce, cak, i ovaj nesrecni FX5200 sa 64bitnim BUSom trpati u svoje masine sa 2+ GHz Kelerabama i Cetvorkama!
Poz
Nedjo

Sasa je napisao(la):
...

Mislim kao sto i pisem, 270MHz :mig:

Pozdrav!
Hm! Meni RivaTuner ocitava 261 za GPU i 445 za mem! (upravo sam je ponovo kacio da proverim!) Ista stvar i posle QL Bitsa u NV CP-u!
Interesantno!
P.S
Sale ajd molim te izvrtis MSI-a do sutra, pa ako imas vremena da ga doneses do nas u Vrtlarskoj! :mig:
Poz
cheers

Sasa je napisao(la):
Dakle, upravo se izigrah malo sa ova dva Gainwarda.

5200 Lite! je stvarno sramna kartica, prvo, ima tu polovicnu magistralu ali kao da to nije bilo dovoljno, memorija joj radi na 280 MHz!

Jel ta Gainward LITE pandan onoj MSI od 78 evra ?

Koliko kosta Gaiward bez Lite i gde ima da se uzme. Mozes da mi odgovoris i na PM.

Gde je taj Gaiward bez Lite u odnosu na GF3 Ti i GF4200 ti ? A gde lLITE model ?

Vrh Dno