Šta je novo?

Kakva je ova konfiguracija?

djurdjija

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2005
Poena
319
Intel E2200
Dfi blood iron P35
Graficka safire radeon 3850 512MB ddr3
RAM 1 GB 800MHzddr2 transcend
HD WD caviar 250GB
napajanje codegan 500w
Sta mislite o ovoj konfiguraciji?Sta promeniti?

Procesor sa E2200 na E5200. Minimum josh jedan giga rama dodati. Grafiku ako budzet dozvoljava zameniti za 4830. Napajanje moze da prodje za prvu ruku, ali bi ga svakako trebalo zameniti nekim brendiranim napajanjem od 500W (Chieftec, LC Power, OCz, TT, Cooler Master....)

Procesor sa E2200 na E5200. Minimum josh jedan giga rama dodati. Grafiku ako budzet dozvoljava zameniti za 4830. Napajanje moze da prodje za prvu ruku, ali bi ga svakako trebalo zameniti nekim brendiranim napajanjem od 500W (Chieftec, LC Power, OCz, TT, Cooler Master....)

care! :d

ti si otprilike savetovao choveka:

dodaj josh 200 evra, i bice ti konfa bolja definitivno. :p

moji saveti -

sa 2200 na 5200 je mala razlika u ceni, ogromna cena u preformansama.

RAM definitivno na 2Gb, stim shto opbrati paznju da ti neko ne uvali, ako prodaje celu konfu zajedno, jer su sada 1Gb na 800Mhz oko 8-10 evra.

o napajanju razmisli kasnije, osim u sluchaju da zaista hocesh da upgrade-ujesh grafiku na 4830 (shto bi bilo dobro) ali bi bilo dobro da nam kazesh pre svega sledece -

gde si nashao ovu konfu, jel ti je neko prodaje, ili ti je ovo ideja za sastavljanje ?

konfa sama po sebi, ako je takvu dobijesh - dodaj 1 giga rama (istog proizvodjacha, iste oznake) i imash PC koji moze da radi 93% stvari koje prosechan Benchmark korisnik radi.

Ja ne verujem da ga uzima novog, verovatno otkupljuje od nekog. Besmisleno je kupovati novi hard od 250 gb. Ploca, graficka i donekle memorija su sasvim OK.

moji saveti -

RAM definitivno na 2Gb, stim shto opbrati paznju da ti neko ne uvali, ako prodaje celu konfu zajedno, jer su sada 1Gb na 800Mhz oko 8-10 evra.

o napajanju razmisli kasnije, osim u sluchaju da zaista hocesh da upgrade-ujesh grafiku na 4830 (shto bi bilo dobro) ali bi bilo dobro da nam kazesh pre svega sledece -

gde si nashao ovu konfu, jel ti je neko prodaje, ili ti je ovo ideja za sastavljanje ?

konfa sama po sebi, ako je takvu dobijesh - dodaj 1 giga rama (istog proizvodjacha, iste oznake) i imash PC koji moze da radi 93% stvari koje prosechan Benchmark korisnik radi.

Cekaj jedina razlika u tvom i mom predlogu je shto sam mu rekao da uzme i bolju grafiku odma ;)

moji saveti -

Ovo je ideja za sastavljanje.Ici cu sigurno na 5200 i na 2 GB rama.

1. koliki ti je budzet
2.slazem se sa igoritza i activated1
3.sto je besmisleno uzeti hard od 250GB ja imam toliko i imam 100GB jos slobodnog prostora sve drzim na CD/DVD tako da 250GB uopste nije malo

Pa negde oko 350-400e

Za 400e imas konfiguraciju kakvu hoces... npr

E5200
GA-EP35 DS
4760 graficka
500 GB HDD
4 GB ram
DVDRW
COOLER MASTER elite 332 420W
i eto ti i za manje pare... A konfa je super...a moze i AMD za iste pare jos bolje da se sklopi...

Samo je pitanje koliko para imas i za sta ce ti komp.

Poslednja izmena:
ja sam da nas uzeo komp za 36500din i izgleda ovako
CPU-e5200
maticna-P5QL-PRO
graficka-ATI 4830
RAM-2GB KINGSTON
Hard-WD 250GB
DVDRW bilo koji svejedno je
kuciste isto svejdno
napjanjae-OCZ 500W

Vrh Dno