Ne zameram. Ljudi koji ovoliko pricaju o hardveru mogu da pricaju i o odnosu coveka prema istom.
Zivis okruzen tehnikom, i pitanje je samo do koje mere ona prozima tvoj zivot – prozima ga zasigurno. Kao sto zivimo u hriscanskom svetu, i ne mozemo da se operisemo od uticaja hriscanskih simbola... Nema veze da li si bezboznik, baptista, ili od hriscanstva postujes samo klopu na slavama - ako si ponikao na ovim prostorima hriscanski simboli za tebe imaju znacaj. Slicno je i sa tehnikom. Sa iskustvom koje imam ja drzim da umem da prepoznam svoje potrebe, a i da nadjem nacin da im udovoljim. Tehnika oplemenjuje moj duh. Bitan detalj je taj da je tehnika savremena! Kako je kupujem, od kog novca, da li je kupovina zadovoljstvo... i to mi je vazno. Zbog ovog poslednjeg me je Inspiron 5150 privukao. Zahvaljujuci tome sto kupujem kod Dell-a, a ne recimo kod Toshibinog dilera, ja imam izbor dobrih delova, i posvecenog prodavca. Tehnika je deo moje profesije, pa mi je s te strane vazna i kao alat, i kao deo moje pojave. Vazno je i odelo koje cu lepo i lako da nosim, i dobar auto – i to imam. Kao lekar i predavac nalazim mogucnosti da se dajem... s te strane sam ispunjen, pa ce novac bolje da mi sluzi ako ga ulozim u tehniku koja mi je potrebna a nemam je, nego sto bi sluzio ako bih ga dao kao prilog nekome.
E sad, ima ova kupovina i svoju sasvim pragmaticnu stranu. Zato o kupovini razmisljam sad, a nisam pre godinu dana. Laptop mi treba jer se krecem toliko da rad na desktopu postaje skucen. PDA mi sluzi da brojeve telefona i misli ne pisem po papiricima... nekad sam to radio i bio zadovoljan, sad vise ne mogu tako. Mobilni mi treba jer, kao sto prelazim s desktopa na laptop, tako moram i s fiksnog na mobilni telefon. Sad sve to valja povezati zbog izlaska na internet, posto ni laptop nije mobilan uredjaj ako si vezan za steker na zidu. Izbor mi je izmedju BlueTooth-a i IR, i naravno da cu izabrati BT jer je savremeniji i komforniji. PDA i telefon povezujem zato sto ni laptop ne mogu stalno da nosam kao macka macice, a desi mi se da treba da posaljem samo kratak mejl, proverim sta od poruka ima za mene, i na osnovu toga odlucim sta cu sledece da radim.
Tako sva ta ‘nepotrebna tehnologija’ nadje svoje pravo mesto i ne udje slucajno u moj zivot. I, razumem ljude koji od tehnike prave samo ‘show off’. Ne nerviram se zbog toga.