Šta je novo?

Kakva je ova graficka?

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Mis'im, je l' dobra?

Dell Inspiron 5150 je po sredi... i evo sta kaze za graficku:

Great Graphics engine: Using the latest nVidia Geforce FX Go5200 graphics solution, the Inspiron 5150 can be configured with up to 64MB DDR video memory for the ultimate in multimedia content.

I jos nesto... cudi me da Dell ne pakuje Radeta!
Sto to?

Za svrhu za koju je namenjena jeste. Naravno, podrazumeva se da neces da se igras sa njom.

Pa... necu na laptopu da se igram, ali, ipak, za dzak novaca ocekujem da je svaka komponenta dobra.
A iz tvog odgovora mogu jedino da zakljucim da ova karta nit' smrdi nit' mirise.

minketa je napisao(la):
Pa... necu na laptopu da se igram, ali, ipak, za dzak novaca ocekujem da je svaka komponenta dobra.
A iz tvog odgovora mogu jedino da zakljucim da ova karta nit' smrdi nit' mirise.

A sto si dao dzak novca za laptop ??

Nisam jos dao dzak... zato se i raspitujem.

Pazi u notebook-ovima su standardno slabije kartice nego u desktop masinama.
U jeftinije ide integrisana grafika u zavisnosti od chipseta (Intel, SiS, Via), malo jace ili ti middle range idu fx5200, r9200, a u jace idu fx5600/5650 i r9600.
Taj fx5200 je dobra karta u principu, nije nista losiji od 9200, tako da ti je svejedno koju ces od te 2 izabrati u notebook-u, jer nema menjanja...

meni je upala neka savage :cuss:
shit sto se tice grafike u igrama(mini igrama)
ali nisam kupio da se igram na njemu
a inace puko sam dzak novca :boom:

c3 je napisao(la):
meni je upala neka savage :cuss:
shit sto se tice grafike u igrama(mini igrama)
ali nisam kupio da se igram na njemu
a inace puko sam dzak novca :boom:

Savage je odlican, moze UT (originalni) da se igra bez problema zbog S3TC kompresije 🙂
Pazi taj Savage je bolja varijanta, jer ima neke osnovne 3d funkcije, a i tv-out mu je bio majka svojevremeno.
Imao sam notebook sa Savage-om i imao je mnogo bolji tv-out od sadsnjeg mx420 u notebook-u.

C3 upala ti je kasika u med!
Nisi ni znao sta imas...

Minketa, ako mi ne zameras...koji ce tebi sve to? Kupujes notebook, kupujes mobilni sa BT da bi mogao da sinhronizujes podatka sa organajzerom...
Mislim tvoje pare, tvoje pravo da ih trosis, ali mi sve to suvise smrdi na sindrom prvih mobilnih telefona.
Nemoj da se naljutis, ali ja jednostavno ne volim duvanje nepotrebnom tehnologijom koje vidjam na svakom koraku, alergican sam na to (kad god vidim decu sa modilnim telefonima moram da popijem Bronal). Ako vec zelis da investiras u imidz, bolje daj na lepu odecu ili bolji auto. Ili najbolje, seti se se onih koji nemaju, pa daj taj novac u dobrotvorne svrhe...
Jednom lekaru bi to vise pristajalo nego Inspiron 5150.
Kazem jos jednom, ne zelim da vredjam i nadam se da nisam preterao.

ej daj nezajebvajte me jel stvarno dobro.
puna oznaka: S3 Graphics ProSavageDDR uzima 32mb.
ostalo je xp 1800 256mb rama- 32mb
u kom je rangu ova graficka ?
i sta moze da se pika na njoj?

U rangu TnT2 je, sve novije zaboravi, starije igre bi trebale da rade.
UT sigurno mozes da igras.

Ne zameram. Ljudi koji ovoliko pricaju o hardveru mogu da pricaju i o odnosu coveka prema istom.

Zivis okruzen tehnikom, i pitanje je samo do koje mere ona prozima tvoj zivot – prozima ga zasigurno. Kao sto zivimo u hriscanskom svetu, i ne mozemo da se operisemo od uticaja hriscanskih simbola... Nema veze da li si bezboznik, baptista, ili od hriscanstva postujes samo klopu na slavama - ako si ponikao na ovim prostorima hriscanski simboli za tebe imaju znacaj. Slicno je i sa tehnikom. Sa iskustvom koje imam ja drzim da umem da prepoznam svoje potrebe, a i da nadjem nacin da im udovoljim. Tehnika oplemenjuje moj duh. Bitan detalj je taj da je tehnika savremena! Kako je kupujem, od kog novca, da li je kupovina zadovoljstvo... i to mi je vazno. Zbog ovog poslednjeg me je Inspiron 5150 privukao. Zahvaljujuci tome sto kupujem kod Dell-a, a ne recimo kod Toshibinog dilera, ja imam izbor dobrih delova, i posvecenog prodavca. Tehnika je deo moje profesije, pa mi je s te strane vazna i kao alat, i kao deo moje pojave. Vazno je i odelo koje cu lepo i lako da nosim, i dobar auto – i to imam. Kao lekar i predavac nalazim mogucnosti da se dajem... s te strane sam ispunjen, pa ce novac bolje da mi sluzi ako ga ulozim u tehniku koja mi je potrebna a nemam je, nego sto bi sluzio ako bih ga dao kao prilog nekome.

E sad, ima ova kupovina i svoju sasvim pragmaticnu stranu. Zato o kupovini razmisljam sad, a nisam pre godinu dana. Laptop mi treba jer se krecem toliko da rad na desktopu postaje skucen. PDA mi sluzi da brojeve telefona i misli ne pisem po papiricima... nekad sam to radio i bio zadovoljan, sad vise ne mogu tako. Mobilni mi treba jer, kao sto prelazim s desktopa na laptop, tako moram i s fiksnog na mobilni telefon. Sad sve to valja povezati zbog izlaska na internet, posto ni laptop nije mobilan uredjaj ako si vezan za steker na zidu. Izbor mi je izmedju BlueTooth-a i IR, i naravno da cu izabrati BT jer je savremeniji i komforniji. PDA i telefon povezujem zato sto ni laptop ne mogu stalno da nosam kao macka macice, a desi mi se da treba da posaljem samo kratak mejl, proverim sta od poruka ima za mene, i na osnovu toga odlucim sta cu sledece da radim.

Tako sva ta ‘nepotrebna tehnologija’ nadje svoje pravo mesto i ne udje slucajno u moj zivot. I, razumem ljude koji od tehnike prave samo ‘show off’. Ne nerviram se zbog toga.

Nazad
Vrh Dno