Šta je novo?

Kakva je Loopia za web hosting?

NikName

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2004
Poena
319
Zanima me kakva je opcija Loopia kao opcija? Ako preporucujete neku drugu moze, ali da ima podrsku za ASP. Ne jel ovo na loopiji ASP 2.0?

Pozz.

Samo jedan mali off; mislim da nesto nije u redu sa pretragom na ovom forumu. Par puta mi se desilo da kada pretrazujem nesto jednom nadjem, a sledeceg puta ukucam isto to i ne nadje nista. Ovo kazem zato sto sam trazio i loopia i nista mi nije izbacio.

Meni je firma na osnovu preporuke hostovana na loopia, i shta znam...nikakva losha iskustva :)

I ja (vec dve i po godine)... Jos da prosire prostor (a najavljeno je)...

Sa druge strane, drugar koji je kod njih hostovao vrlo posecen forum je imao problema, jer su mu u jednom trenutku "onemogucili" pristup forumu, zbog (kao) sigurnosnog propusta??
Verovatno je forum izazivao preveliko opterecenje servera i...

Dok smo bili kod njih uglavnom sam bio zadovoljan.
Dobar Control Panel, solidan broj usluga/opcija, korektna cena, itd....

Ja se nikako ne bih se slozio sa vama zadovoljnima. Moja iskustva su sasvim suprotna. Mislim da im je kontrol panel uzasno jadan, izbagovan i neupotrebljiv. Takodje vec godinu dana imamo problema sa greskama prilikom pristupa MySQL serveru, zbog preopterecenosti servera i prevelikog broja konekcija, tako da skoro svaki dan nam sajt i forum imaju prekide u radu, sto je stvarno previse. Desavalo se takodje u par navrata da je i web server bio uzasno preopterecen pa se nekada sajt otvarao po nekoliko minuta. Jednostavno nikako nisam zadovoljan.

Pretpostavljam da svi koji su kod njih zadovoljni nemaju neke zahtevne sajtove i dovoljno posetilaca da bi primetili probleme u radu i da bi im se posetioci zalili na probleme sa sajtom.

...
Pretpostavljam da svi koji su kod njih zadovoljni nemaju neke zahtevne sajtove i dovoljno posetilaca da bi primetili probleme u radu i da bi im se posetioci zalili na probleme sa sajtom.

Realno, da imam vece (velike) zahteve (po pitanju baze i protoka), ne bih zakupljivao jeftiniji hosting...

Relativno mali sajt koji drzimo na Loopiji koristi MySQL i PHP. Do sada bez problema.
Bez obzira sto je sajt glomazan, mislim da se relativno brzo ucitava. Pogledajte i sami www.hi-files.com

Ipak, za forume i vece i zahtevnije aplikacije, moja preporuka ide hasweb.com hostingu, gde drzimo www.hifi-forumi.com
Ni tu nema posebnih problema, osim sto nam sat kasni za 1 sat :)

Ja se nikako ne bih se slozio sa vama zadovoljnima. Moja iskustva su sasvim suprotna. Mislim da im je kontrol panel uzasno jadan, izbagovan i neupotrebljiv. Takodje vec godinu dana imamo problema sa greskama prilikom pristupa MySQL serveru, zbog preopterecenosti servera i prevelikog broja konekcija, tako da skoro svaki dan nam sajt i forum imaju prekide u radu, sto je stvarno previse. Desavalo se takodje u par navrata da je i web server bio uzasno preopterecen pa se nekada sajt otvarao po nekoliko minuta. Jednostavno nikako nisam zadovoljan.

Potpuno se slazem DOSLOVCE sa tobom. Od kada si napisao poruku (a problemi su prisutni i par meseci ranije), pa sve do danas, i svakim danom je sve gore - LOOPIA ima strasnih problema sa serverom na kome se nalaze Srpske stranice. Problemi su poceli negde pocetkom godine, i prvih nekoliko puta su mi davali objasnjnja da je sa njihovim hostom apsolutno sve OK. Poslednjih 2-3 meseca prva stranica je vecim delom dana skoro potpuno nedostupna (www.cuprija.com). Sa forumom (forum.cuprija.com) koji koristi MySQL je malko bolja situacija, ali kad MySQL stane - tu je kraj. Prekid (nedostupnost) traje od nekoliko sekundi do 2-3 miuta, i onda sve proradi kao da se nista nije deilo. Trenutno sam u fazi potrage novog hostinga....... samo, koji odabrati ?

Me imati losa iskustva too :crash:

Realno, da imam vece (velike) zahteve (po pitanju baze i protoka), ne bih zakupljivao jeftiniji hosting...
Sada sam primetio ovaj post, pa da dodam. Sajt sa problemima o kome sam pricao pravi 2-3GB protoka mesecno i ima dve male baze od par stotina kilobajta, sto znaci sasvim mali sajt, ali ipak svaki dan ima problema sa pristupom sajtu, odnosno podacima u bazi.

Ne bih se slozio sa tim da jeftin hosting sa malo resursa ne treba da radi dobro. Cak smatram da takvi provajderi po svakoj logici trebaju da rade i bolje od onih koji svima daju ogromne kolicine resursa, pa se kasnije kada "napune" server, sve raspada... Ja na primer sa drugim jeftinim provajderom imam na primer izuzetno dobra iskustva. Dakle mislim da je problem ipak Loopia, a ne cena niti kolicina resursa.

Loopija bas ozbiljno shvata svoj web hosting.
Problem je sto imaju obicaj neke stvari automatski da rade, i posle Vam posalju racun. :)

Cene su im malo jace nego sto bi trebalo, prema mojoj slobodnoj proceni, ali imaju posla, koliko znam.

Uglavnom za obicne prezentacije su ok, za nesto dinamicno ne verujem da su ovi ovde sposobni, po pricama inodius-a.

Poslednja izmena:
Gde onda da hostujem... da nije Loopia a da je domace (zbog placanja)???

Treba mi za mali sajt sa jednostavnom bazom (PHP/MySQL) i sa malim mesecnim protokom???

Jos jedna preporuka za DreamWebHosting.

Gde se nalaze serveri Dream Web Hostinga?

Saradjivao sa njima i stvarno mogu reci sve najlepse...

Ok... jasno mi je... ali niko nije naveo zasto bas oni!!!

...i ja tako nesto razmisljam jer treba da to preporucim ljudima za koje
radim nesto a koji ce sa njima morati da se bakcu u buducnosti!
Problem lezi sto je tim ljudima to generalno gledano nepoznanica pa ce
ako imaju problem zeleti da zovu telefonom a reselleri koliko vidim ne funkcionisu na tom principu!

^
Pa sto ne rece odmah, ako ti treba telefon imas EUnet, oni imaju podrsku 24 sata i uvek se javlja neko ko nema pojma sta ti pitas :) Evo na primer jedan od tih slucajeva... Jednom prilikom sam pokusavao da saznam zasto mi nesto kod njih nije radilo i morao sam da zovem vise puta, a naravno tog dana vise nisam uspeo ni da nadjem istu osobu, a niko nije znao o cemu se radi, pa su mi rekli da zovem sutra u istoj smeni i javi mi se ista devojka i kaze, evo saznala sam u cemu je problem: "kod nas iz bezbednosnih razloga nije moguce koristiti php" :))) lol, na sta sam zamalo umro od smeha... Nakon cega sam je pitao "jel znate vi sta ste upravo rekli?" a ona je samo odgovorila "Pa, ne... tako su mi rekli..." :) Dakle devojka koja se javlja sa "web hosting tehnicka podrska" ne zna sta je php :) 24 sata sam cekao na odgovor koji na kraju nisam dobio.

Vrlo slicna iskustva sam imao i sa Loopiom, doduse ne toliko debilna :), ali i oni ne znaju mnogo i uvek moraju nekog da pitaju.

Poslednja izmena:
EUnet ima ubedljivo najlosiji sistem hostovanja kod nas.

Klijent moj, back in the days kada sam imao svoj reseller i pocinjao sve, otisao kod EUnet-a i oni ga rebnuli za domen, on barem kaze, a cini mi se da sam pogledao papire 4.000 ~ 5.000 dinara.
Zamisli, .com domen koji moze da se nadje ( na Godaddy za 2 USD ), a ovde kod nas je od 10 USD do 15 USD.

Da razbijem iluziju, ako je neko jos ima. Domeni se kupuju kod stranaca za iste one smesne sume, Vi ovde samo platite koliko "gazda" odredi. Sad, ima fer ljudi, a ima i onih drugih. Jedan bosanski host \ web design tim, naplacuje 10mb hostinga oko 50 eura koliko se secam ili tako nesto.

DreamHost je odlican, zasto zato sto svaki put dobijes PLUS PLUS PLUS svega zivog. Oni su overseller, mislim bacite na papir, da imaju barem 100 usera na osnovnom paketu, izracunajte kakvi bi im serveri trebali i prostor na njima. Za stabilnost nemam negativnih komentara.

Da ne ispadnem kao Bill Gates koji je rekao 640kb ought to be enough, ali za obicne prezentacije, ne treba vise od 50mb, ako je neka firma koja mora da prikazuje nove slike, kaci video, menja sadrzaj, ima arhivu... 500mb je takodje dovoljno.

Da sad ne solim pamet nikome i da se ja nesto ne favorizujem u odnosu na ostale, svi radimo slican posao ( hosteri - tosteri :) ) u krajnjoj liniji sve se svodi na poverenje.

Da nastavim za EUnet.
Dobro, sta ja znam, tada sam pocinjao. Racunam EUnet, jaka firma, solidni ljudi, znaju nesto, pa i to sto je uzeo domen sigurno je to procedura, pa papirologija. Pravdam se samom sebi.

On kupio domen, nije im rekao DNS i na tome ostalo. Ja njih zovem oni samo sto mi ne traze voice print da utvrde da li sam to ja i za koga radim, a bio sam tamo kod nih istog dana par sati ranije o svom poslu. Ajd i to "sigurnost".
Rekoh DNSovi za domen taj i taj da se preusmere.
-Pa znate, mi nemamo nista sa tim domenom.
- ???!!! Kako nemate, pa jeste ga kupili.
- Jesmo, ali to Vi morate da podesite kod hostinga.
- Sta da podesimo kod hostinga?
- Pa domen.
- Dobro. (verovatno zena zna sta prica)
Pisem ja tehnickoj podrsci, oni samo sto ne kazu, daj decko ne lupaj. Opet okrenem EUnet i tako vrzino kolo.

Bukvalno su me setali tako jedan ceo dan dok mi nisu rekli da ce preusmeriti DNSove. Kasnije mi je proslo kroz glavu da su ustvari oni hteli to da hostuju kod sebe.

Ono sto me zaista nervira jeste sto imaju par sajtova, co.yu koji su hostovani kod njih i mozes samo sa njihove mreze da im pristupis?! Sad to je do hosta. Ali da ne mogu da pristupim nekim stranim sajtovima to je vec kriminalno i to je do ISPa, sto nema veze sa ovim.

pole, ja mislim da sam ti posalo pm.
Ako imas pitanja, shoot.

Nazad
Vrh Dno