Šta je novo?

kakva je gigabyte nvidia 720chipset...?

ziipy

Cenjen
Učlanjen(a)
21.07.2009
Poena
159
kakva je ova ploca,ne znam tacan naziv,kakav je ovaj chipset posto ja pratim samo amd chipsetove,ovo ne.....

hvala... :D

nista nece da klokuje,pitam za drugara.... igra igrice samo... proca je amd phenom II 710 grafa xfx 4870 512 gddr5,memorija je 2x2Gb kingston hyperX 1066mhz... zacudelo me ali sve to je pokrenuo sa napajanjem kinezom od 400w snage,12v grana je 20A sto je dovoljno za grafu i procesor.... barem sam tako citao...

Taj kinez ako ima 20A na toj grani ja sam Hemfri Bogart :D :D ta napajanja imaju realnih 200-250w sto je previse malo....
Daj bre menjajte to da vam nesto ne pregori :D ozbiljno!

Mislim da bi na tu konfiguraciju mnogo bolje legao amd-ov 790GX, nesto i ne preferiram nV cipsetove :)

Sve je to u redu, ploca ce da sljaka, samo napajanje:crash:. U jednom trenutku ce nesto crci u njemu i odose komponente, ima lepih LC-ova za male pare, a i ako se uzme malo jaca ploca pa onda 8-pin napajanje za procesor na njoj, i eto problema.

Inace ploca je skroz u redu za korisnika koji nece nista klokovati.

Htedoh da kazem taj chipset je ok na bilo kojoj ploci:)

Poslednja izmena:
Pa nije ta ploča valjda baš načisto "mrtva" za OC?! Kad ova moja ECS iz potpisa može da se klokuje (Semprona LE-1250 naterao stabilno na 3.0 GHz, FSB>270), čisto sumnjam da ta GA neće...mislim da ima i mogućnost otključavanja (ACC opcija u biosu)

Pa nije ta ploča valjda baš načisto "mrtva" za OC?! Kad ova moja ECS iz potpisa može da se klokuje (Semprona LE-1250 naterao stabilno na 3.0 GHz, FSB>270), čisto sumnjam da ta GA neće...mislim da ima i mogućnost otključavanja (ACC opcija u biosu)

Jedno je Sempron, a sasvim drugo Phenom.

Jedno je Sempron, a sasvim drugo Phenom.
Odlično si to zapazio:laugh:
Pa ako čovek nije uspeo da OC Phenoma na datoj ploči uz "pomoć" tutu-rutu napajanja -sad pa ploča ne valja!?!
Mislim da je već bila tema na ovom forumu za datu ploču sa iskustvima korisnika (dosta ozbiljniji postovi od ovih), pa koga interesuje neka nađe. Ploča ima dobar odnos cena/kvalitet i solidan oc potencijal, ništa spektakularno, ali nije da neće da se mrdne sa default-a

Poslednja izmena:
A odakle vam ideja da nije dobra za OC??? Moze da gura do 140W. Ja na njoj teram 7750BE na 3.2 bez problema. Na drugoj sam (cisto radi probe) podigao fsb na Athlon II 240 sa 200 na 240 sve je radilo bez dizanja napona. Ima ACC.
Ima li druge ploce koja nudi sve to za te pare???

Nisam ni gledao koliko je taj gigabyte, nisam ocekivao da je tako jeftin :D
Onda ide i moj glas za tu plocu :D

Pa hajde da kazem koju...sa amd 770 sam presao na nvidiu 720d...

Jeste cena 4800...jeste ima NCC za otkljucavanje CPU...izasao je pre neki dan i novi bios sa novim opcijama a kako nisam bas za extreme OC ne znam koliko su potrebne ali sam zapazio dodavanje voltaze za memoriju koja sada moze da ide do 2,5V...
Bios je iovako imao vise opcija nego MA770 DS3...

Ono sto me je razocaralo je da sam u raidu0 na 770 imao citanje HDD-ova oko 180mb a ovde 155mb...

Zatim,ne postoji teorija da namestim DVD RW da reze u DMA modu ali slucajno imam potpuno OK X3 na 3,6mhz pa nije neka razlika u brzini rezanja a i ne rezem puno...

Naravno,pored jedne 8 na stranici kucista uspeo sam da dobijem podnosljivih 55C chip seta a u full-u se plasim da pogledam jer verujem da je preko 80C...i za ovih 55C nisam siguran jer sam pri pipanju ispekao prst...ne,necu da stavljam nikakav kuler na chip set,to je njihov problem a ne moj i sto se mene tice neka crkne slobodno,dace mi novu plocu ili ce im se ugrejati radnja...:smoke:...

Realno vredi te pare a ko hoce tako da gleda onda moze i P3 da kupi za mnogo manje jer za jedva par hiljada vise se mogu naci jako dobre ploce a i AM3 platforma nije daleko sa cenama...ja je ne bih preporucivao kao novu kupovinu nikada jer jeste low end ali kao neko prelazno resenje ili ljudima kojima je tako iskrslo kao meni resava posao...
Poenta je da cu je prodati za par meseci a necu mnogo izgubiti i cini mi se da zato i najbolja ploca koja malo gubi a obavlja trenutno sve sto i skuplje AM2+ ploce...

Nazad
Vrh Dno