Šta je novo?

Kako znati....

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Primer: ja sam na Netu i otvoren mi je samo browser, ali u njemu je otvorena npr. samo ova strana ovog foruma i otvorena je do kraja, znaci nema vise sta da se otvara. Idle. Ali one dve lampice za konekciju mi rade kao lude, i svaka strana mi se otvara otezano kao da u pozadini ide neki tezak download. Sa moje strane ne, pa me zato zanima kako da znam tacno koja aplikacija mi ocigledno nesto dovlaci sa Neta, ali da ne nagadjam? Hvala lepo.

pravo u command prompt pa kucaj
netstat -b

Pa nista nisam bas dobio time. Probao sam sve one dodatne atribute, ali nista se ne desava. Stalno mi isto prikazuje, onaj help.

Stavi neki dobar antivirus SW (Kaspersky) pa skeniraj na viruse, moguce da imas nekog trojanca.
Instaliraj Ad-Aware (ili neki ekvivalent) pa skeniraj na spyware, adware i ostalo xxxx-ware djubre 😉

Pa nije u tome problem, ali mene zanima ono sto sam pitao. Mogu ja da instaliram antivirus, ali cesto se desi da nije virus u pitanju. Kao sada npr. je bio u pitanju WinGate.

Nabukodonosor je napisao(la):
Pa nista nisam bas dobio time. Probao sam sve one dodatne atribute, ali nista se ne desava. Stalno mi isto prikazuje, onaj help.
ako ti stalno prikazuje help onda imas neku gresku u kucanju
evo sta kaze na mom kompu

Prilozi

• Clip.gif
    Clip.gif
    14 KB · Pregleda: 110
@Filo
Pošto si nadenuo mašini ime Athlon predpostavljam da je u pitanju Intel platforma. 😀

@Nabukodonosor and Cyberdude
Start>All Programs>Accessories>Command Prompt>netstat -b>Enter
Trebalo bi da izlista sve što se dešava odnosno šta je povezano na net.

Poslednja izmena:
Pa bre....evo slike.

netstat5ep.jpg

Umesto -b kucaj -a, pa piše ti bre lepo. 🙂 Kod mene nije tako, netstat -b radi isto kao kod File.

Poslednja izmena:
Gde si bre ti to video da ja kucam C:\?!?! Pa nisam toliko glup! Kucam samo netstat -b. Inace probao sam i sa -a, ali prvo nije htelo, ali sada hoce. Sta sada? Kako da znam sta mi vrsi download ili jos gore upload?
Pise mi nesto vezano za TCP protokol localhost:2488 i pored pise established. I tako za jos 3 localhost-a. Sta je to?

OS je XP Sp2
Masina je definitivno Intel
znas ono "AMD Pentijum4 2100+" :eyebrows:
A ako nema -b onda jedino mozes da vidis s kojim udaljenim kompovima je tvoja masina uspostavila konekciju, i na kom portu
ali ti to samo po sebi ne znaci puno
TCP established zahteva malo sire objasnjavanje....pa ako te bas zanima, nadji negu knjizicu o TCP/IP
e da
probaj ovo iz attachmenta
mozda proradi sa -b
to je netstat iz winxp sp2

Prilozi

Poslednja izmena:
netstat.exe koji dolazi uz sp2 ima [-b] opciju, dok predhodne verzije xp nemaju. probao sam da pokrenem netstat.exe iz sp2, ali neće da se startuje. sigurno zato što se verzija xp i verzija exe datoteke ne poklapaju.

Ajd neko da pomogne:
Dakle, prihvata komandu netsat -b, izlista (valda?) šta treba, i odmah sam zatvori cmd prompt prozor, pa ne uspem ništa da vidim!
WXP + SP2

edit: rešeno, hvala

Poslednja izmena:
pa otvori command prompt pa onda u njemu kucaj

Nazad
Vrh Dno