Šta je novo?

Kako zaustaviti Devldr32.exe?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Znam da se pokrece zbog Creativove zvucne kartice, ali nije potreban nimalo. Probao sam standardne fore: da ga iskljucim iz startupa (msconfig, registar), da ga iskljucim kao servis, medjutim, nema ga nigde. Uopste ne shvatam kako se pokrece. Ne pravi probleme, sem sto je jos jedan proces viska u pitanju, a kad sam vec oljustio sistem i od korisnijih servisa, hocu i njega da se resim.

Da nije u Startup folderu? Ako nije ni tamo, potrazi ga u registry-ju.

Nije ni u jednom ni u drugom. Misterija, majice mi...

Jesi gledao i u HKEY_CURRENT_USER i u HKEY_LOCAL_MACHINE?

Pogledaj sa Procexp-om koji program ili servis ga pokrecu. Pa mozda tada nesto moze da se uradi sa tim file-om koji ga pokrece.

Ceo registar sam pretrazio, nasao ga je samo u HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Creative Tech/Drivers/ itd. itd... Nikakav startup, nema nista ni u MSConfigu, ni u startup folderu, ni preko TCovog Startup Guard plugina, ni u servisima. Cak sam pomislio da je u Autoexec.bat fajlu dodat neki red :d
Sa' cu da vidim sa tim Process explorerom..

EDIT: pokrece ga explorer.exe :wall: :wall: :wall: fantasticno...

Poslednja izmena:
A da odes u Safe Mode pa da lepo obrises/preimenujes fajl. Onda sigurno nece da ga startuje. :crash:

Ne mora u Safe Mode, ako file nije dodatno zasticen (tipa:virus/adware) moze da se preimenuje dok je pokrenut.

Nema drugo resenje? Ne radi mi se brisanje/preimenovanje fajlova, narocito u Sys32 folderu, obicno se nesto zahebe (pucali mi Windowsi zbog takvih stvari).

Ako nema nacina da se ne startuje, onda necu ni da diram...

Ako imas win defender mozes otici pod tools pa sofware explorer i videti sta i odakle se pokrece pa onda da primenis gore navedene savete

Probano Process explorerom to sto kazes, startuje ga explorer.exe direktno.

Primetio sam jos jednu stvar: ubijem proces iz task managera, medjutim, cim se oglasi bilo kakav zvuk sa kompa, on se startuje opet...

Dobro...? Nije trojanac, sigurno, instalirao ga je Win kad sam ubo karticu. A pise da je potreban za 4-kanalni (i jace) zvuk, sto mi sa dva zvucnika znaci ama bas nista.

P.S. Ko je rekao da je cudno sto ga pokrece Explorer?

Dobro...? Nije trojanac, sigurno, instalirao ga je Win kad sam ubo karticu. A pise da je potreban za 4-kanalni (i jace) zvuk, sto mi sa dva zvucnika znaci ama bas nista.

P.S. Ko je rekao da je cudno sto ga pokrece Explorer?
Ja kazem da je cudno da se nesto sto je deo drajvera ili dolazi uz iste pokrece uz explorer :trust:
Ako se vec samo pokrece, u vecini slucajeva se pokrece u toku boot-ovanja ;)

U svakom slucaju, ako ti nije potrebno jednostavno ga obrisi i kraj ;)

Ako smatras da ga pokrece drajver deinstaliraj ga pa ga ponovo instaliraj i prati sta ti sve nudi da instaliras(osim ako se ne pokrece automatski instalacija sa diska i ne dozvoljava da menjas sta hoces a sta ne da instaliras), pa experimentisi iskljucivanjem pojedinih delova drajvera i na kraju ces mozda i iskljuciti taj proces

Ja kazem da je cudno da se nesto sto je deo drajvera ili dolazi uz iste pokrece uz explorer :trust:
Ako se vec samo pokrece, u vecini slucajeva se pokrece u toku boot-ovanja ;)

U svakom slucaju, ako ti nije potrebno jednostavno ga obrisi i kraj ;)
Nisam razumeo prethodni post zbog smajlija. :)

Drajveri su Windowsovi (MSovi), pa se mozda zato tako startuje...

Necu da ga brisem, postao sam paranoican oko cackanja Windows foldera. Ko ga jede, lupicu kX drajvere i resiti se bede :D

...a imas i one super gotivne programe kojima kontrolises sve sto ti se startuje... ja koristim neki Startup Wizzard

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno