Šta je novo?

Kako zastiti folder na Xp-u

malizmaj

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
309
Moze li mi neko reci kako da zastitim folder od drugih korisnika na Xp-u? Preciznije da li postoji nacin u okviru sistema da zastitim odredjene folder od pristupa ili bar od neovlastenog snimanja i brisanja? Pokusao sam preko Local sharing and security, ali ovde nikako ne mogu da stikliram opciju make this folder private.

Za početak, moraš da budeš jedini administrator na sistemu. Svaki korisnik koji je u grupi administratora može da dodeli sebi prava pristupa bilo kom folderu osim ako ne uradiš enkripciju, pa ne može da pročita sadržaj.
Drugi uslov je da particija bude formatirana NTFS file sistemom.
Treća stvar, Simple file sharing mora biti isključen, onda će ti se za svaki folder pojaviti i Security tab gde možeš da podešavaš prava pristupa klasama korisnika i korisnicima pojedinačno.

Ili možeš da iskoristiš ovaj program. Ja ga koristim već 2 godine, odličan je. Pomoću njega možeš da odrediš koje foldere i na koji način možeš da zaštitiš, možeš da im dodeliš samo read-only status, ili da budu vidljivi, ali da niko bez lozinke ne može da ih otvori, ili da budu potpuno nevidljivi na sistemu dok je program aktivan.

Nazad
Vrh Dno