Šta je novo?

Kako vratiti Image na Raid 0

Petar_Pan

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2003
Poena
604
Pozdrav ljudi.

Imam jedan problem. Koristio sam R-Drive Image i napravio sam Image mog C diska koji je na SATA RAID-u 0. Kada onako bootojem Drive Image iz dosa (posto samo tako moze da se vrati system disk) ja vidim drugi hard disk koji je single, ali od raid-a ni traga ni glasa! Kako da izvedem ovo, to jest kako da vratim sa singla na raid 0 to jest na njegovu jednu particiju? Iz Windowsa nece jer kaze onako CAN NOT LOAD PARTITION. Tako pise i u helpu da ne moze isto. Znaci mora nekako da se izvede sa dosom ili kako vec! Jel ima neko ideju?

Caos.

Podrzava li taj program SATA Raid 0? Ako program nema podrsku za SATA Raid 0, ne vidim nacin kako bi mogao da prebacis image nazad...

Po pisanju u nemackim forumima (isprobano u praksi), programi koji imaju podrsku za SATA Raid 0 su Norton Ghost Image (novije verzije) i Acronis True Image.

Drive Image (cini mi se verzija 7) sa Hiren's Boota 6.0 radi najnormalnije sa Raid0 konfiguracijom. Verovatno je problem do boot diskete ili neceg drugog :)

Ako imas na HDD-u .pqi fajl (extenzija za imidze koje pravi DriveImage) nadji negde Hiren's BOOT 6, pa sa njega pokreni Drive Image i uradi restore. Kod mene na NF7S (Sil3112) i Raid0 radi najnormalnije...

Hmm.
Moja extenzija za image file je .arc

Sta sada? ovo uopste nije verzija 7 i mislim da se ne radi o istom programu! Ovo je neka verzija 1.xxx Dao sam tamo adresu sajta pa pogledaj da li je to uopste to? Meni mirise da ce da bude bacanja kroz prozor! Jel imas neku ideju?

Definitivno se ne radi o istim programima. Drive Image koji ja imam je proizvod firme Power Quest (Partition Magic). Izgleda da ta verzija koju imas ne podrzava Raid konfiguraciju. Sledeci put koristi ili Ghost ili Power Quest Drive Image-a...

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Hm, mozda je ideja malo suluda, ali ako nemas drugog izbora, mozda vredi pokusati... :D (ne znam da li ovo moze uopste da funkcionise?) :d

Taj tvoj program vidi single harddisk, da li je tako? U tom slucaju, prebaci taj imidz nazad na taj single harddisk (ako je prazan), ili pozajmi privremeno od nekog neki prazan HDD, i prebaci na njega. Posle nabavi Norton Ghost ili neki drugi program koji podrzava SATA Raid, napravi imidz sa tog pozajmljenog harddiska, i pokusaj sada da taj imidz prebacis na SATA Raid.

O tome sam i ja razmisljao, pojma nemam da li tako nesto moze da funkcionise!? Hmm. Da li je neko pokusao uopste nesto tako?

Danke für die antwort Accuphase.

Nazad
Vrh Dno