Šta je novo?

Kako vam radi 3G net u Srbiji? (*samo rezultati merenja)

Da li ste primetili da se Telenorova mreza cudno ponasa u poslednje vreme (bar 2 nedelje). Meni telefon (sgs2) bas cesto skakuce izmedju 3G-H-H+ i zbog toga aplikacije gube konekciju te je surf nemoguc. Da li se i kod vas desava nesto slicno?
 
Mene takođe zeza već dve nedelje, možda i tri. Inače koristim Nexus, stock. Često krene da učitava web stranu pa stane na recimo 70%, pa ne reaguje na refresh, neke aplikacije povremeno ne mogu da povuku sadržaj i sl.
 
Dešava se da se recimo konektuje piše H, ali nema apsolutno nikakvog protoka. Doduše, evo trenutno radi, al ima svoje trenutke kad jednostavno ne radi.
 
Pokrivenost je tragikomicna,a LTE ce uvesti zadnji u Evropi

Ne boj se kod nas su uveli prije skoro 6 mjeseci a na vipu 20GB 40 eura a 40GB 80 eura kao i kod gazde u austriji (a koliko oni imaju veće plaće)
nakon paketa pad na za LTE smiješnih 64kb/s... Noćne kao na 3G nema...
Osim što su i sada pokriveni samo djelovi Zg, St, Ri i Os ništa više čeka se 800Mhz.... Mogao sam, pokriven jesam ali što ću sa samo 20GB na tim brzinama a za 40GB nemam jer imam i drugih računa ne mogu sve dati vipu.

Tako da polako s time ima vremena neće nikuda pobjeći. :)
 
Poslednja izmena:
Da li ima neko problema sa VIP internetom prethodnih nedelju dana u Beogradu??? Stoji gore H ili 3G, ali nema konekcije. Moram ukljucim, iskljucim mobile data da bi proradio.. Nekad se desava da samo restart pomaze...
 
Poludeh sa Telenorom. SPEEDTEST pokazuje ping izmedju 500 i 1000 ms, a 4 od 5 speedtestova puca pre zavrsetka.
Curiosity na Marsu ima bolji ping.
 
Curiosity :D

I ja sam primetio povremeno kilav 3G na Telenoru i zadnje vreme (par nedelja)...
 
Poludeh sa Telenorom. SPEEDTEST pokazuje ping izmedju 500 i 1000 ms, a 4 od 5 speedtestova puca pre zavrsetka.
Curiosity na Marsu ima bolji ping.

I meni je pucao speed test često i na desire i na galaxy nexus.

Danas probao na Bežaniji kod nekih rođaka. Jedva edge radi. Pre par meseci je tu počeo hspa i bio je fin, ali džebi ga.
 
Znaci kod nas ce biti duple cene jer ipak smo mi najveci lopovi!
 
Europske cijene a balkanske plaće.... Biti će skuplje odnosno je skuplje od 3G a pokrivenost je nikakva.

A i nema baš uređaja za LTE, dva sticka E392 i E398, Galaxy Tab 8.9 LTE i valjda sada iphone5 na 1800Mhz.

Visoke cijene, slaba pokrivenost i manjak uređaja, to je zaključak. :)
 
Poslednja izmena:
Biće i uređaja i nižih cena, kada se zakonski reguliše ova oblast.
 
247844646.png


Subota uvece, mt:s, Pirot (centar grada). Telefon Nexus S.
 
Ako se uzme mts postpaid bez 3G, koja je brzina interneta u pitanju?
Neću koristiti video pozive preko telefona, pa ne vidim razlog da im plaćam 3G uslugu, osim ako nije drastična razlika u brzini konekcije.
 
3G "usluga" kod MTS-a nema veze sa 3G netom - u stvari ima jedino veze sa 118RSD mesecno manje u novcaniku :)
Znaci ista brzina.
 
Da li ima neko problema sa VIP internetom prethodnih nedelju dana u Beogradu??? Stoji gore H ili 3G, ali nema konekcije. Moram ukljucim, iskljucim mobile data da bi proradio.. Nekad se desava da samo restart pomaze...

Nisam primetio, ali ja drzim Data off kad mi ne treba :) (jer mi retko treba, inace ukljuci/iskljuci 3G imam utisak da vise trosi bateriju nego da ga ostavim ceo dan ukljucen :))
 
Jel neko zna dal je mreza na mts celokupno presla na novi 3,5 protokol ili je jos u fazi prelaska?U vojvodini retko gde ima 3,5(samo u strogom centru gradova).Nadam se da ce popraviti pokrivenost,posebno sto u centru svakog grada ima i wii signal
 
Sta podrzumevas pod 3.5G? HSPA+ mozda?

Znam da jos uvek nije cela mts mreza pod HSPA+ tj ima delova gde je dostupan samo HSPA verovatno 7.2/2Mbit, uglavnom na putevima itd, dobijam realne brzine oko 2/1Mbit/s, dok ne samo u gradovima ima H+ signala, i protok je daleko bolji.

Bar ovde na jugu Srbije, ne mogu da se zalim ni na trenutno stanje jer u 99% slucajeva na lokacijama koje su kod mts mreze bez HSPA+ signala, na Telenoru i Vipu ima samo EDGE signala.

Inace ljudi sve sto je bar HSDPA 3.6M zovu 3.5G, a HSPA+ 3.75G, ako tako gledamo stvari, mt:s mreza je za sada ili 3.5 ili 3.75G, zavisno od lokacije.
 
Bio sam na Avali pre neki dan i hitno mi je bio potreban net da nešto pogledam. Nisam mogao da verujem VIP - Edge spor net, Telenor GPRS - gotovo i da neradi, beskorisno, MTS - niko nije imao njihovu karticu, ali na telefonu u pretrazi mreža mi je izlazilo da ni oni nemaju 3G. Zar je moguće da jedna turistička lokacija, sa velikom posetom nije pokrivena 3G signalom bilo koje vrste od strane bilo kog operatera?

Inače uhvatio sam signal i neke rumunske mreže, mislim da je Cosomote RO.
 
Telenor GPRS? Pa zar oni nemaju EDGE only GSM mrežu?
 
Da, na telefonu je stajalo jedino G kada se upali net na androidu, a "WCDMA only" nema signala. Lokacije Hotel Avala, Spomenik neznanom junaku.

Telenor samo/minimum EDGE? Za to nisam čuo stvarno?
Dešavalo mi se više puta dok sam bio njihov korisnik - Telenorov, da u delovima Vojvodine tj. na putevima van većih mesta (koji nisu autoput), a bogami i središnje Srbije, mi radi samo GPRS. Sećam se kad sam hteo da proverim neke rezultate utakmica haha na GPRSu da ti učita neki regularan sajt koji nije wap - večnost, neka mapa nema šanse.
 
Poslednja izmena:
To je bilo ranije, a od kako je Telenor pametna mreža, na GSM-u bi trebalo uvek da je dostupan EDGE.
 
Zajecar, centar grada, pre neki dan... Izgleda kad nije opterecena mreza radi kao ludo:O
 

Prilozi

  • uploadfromtaptalk1348215698695.jpg
    uploadfromtaptalk1348215698695.jpg
    44.3 KB · Pregleda: 231
Ni ja nisam mogao da verujem da je Avala (wanna be turistička atrakcija) jezivo loše pokrivena internetom.
 
mts na Vidikovcu skoro pa da i ne radi. 3g prikazuje cesto ali protok je jako los i cesto gubi pakete. SGS 1 je u pitanju.
 
Postavili su konacnio za direktora telekoma inzenjera valjda ce pokrenuti stvari
 
pokrenuce prodaju :)
 
To je bilo ranije, a od kako je Telenor pametna mreža, na GSM-u bi trebalo uvek da je dostupan EDGE.
Aha pa to nisam znao. Mada kako vreme prolazi, od sredine prošle godine sam prestao da putujem po Srbiji, a od tad su se znači stvari promenile.

Što se tiče Telenorovog GPRSa na Avali, stvarno je stajalo na telefonu G i ništa nije moglo da se učita...
Eh da kad smo već kod toga zna li neko kakva je situacija na Kopaoniku? Ja sam bio krajem 2010. godine i tada je Telenor tamo imao samo GPRS, što me podjednako iznenadilo kao ovo za Avalu pre par dana.

Nisi probao njihov net, cisto da vidis kako ide? :d :p
:D Hehehe Kako se toga nisam setio. Posle bi bilo: -nije greška u računu evo ova cifra dole :rtfm: to je vaš račun, - ne te dve nule na kraju nisu decimale/pare.
 
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno