Šta je novo?

Kako vam ide prodaja

Misko78

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2004
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
Matična ploča
MSI PRO Z690-P DDR4
RAM
Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
GPU
Gigabyte Aorus Master 3080
Storage
Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
Zvuk
Onboard
PSU
Corsair HX750
Kućište
Phantex P600S
Monitor
IIyama G-Master GB2770QSU
Miš & tastatura
Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
Laptop
Macbook Pro M3
Mobilni telefon
Iphone 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Slucajno sam obratio paznju i primetio da u poslednje vreme ama bas niko nista nije prodao. Nevideh "prodato" reply odavno.

Pa ponavljam pitanje iz naslova.

Cim neko nesto proda, i napise prodato, mi odmah brisemo oglas.

Ja sam hteo da postavim reply da je monitor prodat ali nije mi dozvoljeno.

Ja mogu da postavim oglas, ali ne mogu da ga up-ujem ili da udarim reply da je nesto prodato...

PHP:
Pod odredjenim uslovima se sme reply na sopstveni oglas.

Pa sad kako ce ko znati koji su to odredjeni uslovi. Posle 5-6 dana sam
hteo da uradim reply da je monitor prodat i nisam mogao. Nema tu sta.

Onda ponovi oglas, reply posle 7 dana ili nov oglas - dozvoljeno je i jedno i drugo

jaksa je napisao(la):
Cim neko nesto proda, i napise prodato, mi odmah brisemo oglas.

Vidis nisam uzeo taj parametar u obzir mozete slobodno da me :smash: po glavi

Ali pitanje kako ide prodaja ostaje posto se druzim sa par user_a ovde i niko zivi se ne javlja ni na njihove oglase. Da vidimo kakva su iskustva, da li je mrtva sezona itd.

Poslednja izmena:
Sto se onda nerviras ?

nexy je napisao(la):
ja sam presao 50 postova i postavio oglas a ono mi neko obrisao i kad imam sta da vidim i 42 posta imam. prodaja ide i bez oglasavanja na benchmarku

izvinite za offtopic:

Nakucao si 40 postova za manje od nedelju dana a onda 3-4 puta bezuspesno postavljao oglas tipa prodajem 7-8 konfiguracija. Bolje da si lepo pitao nekog moda da li mozes takav oglas da postavis jer je i zabrana koja je uvedena u sobu mali oglasi postavljana protiv takvog nacina prodaje. Ne sudim ja da li si ti preprodavac ili te je neko zamolio da mu prodas gomilu konfi ili rasprodajes igraonicu, ali ako je receno da je tako nesto zabranjeno onda to i poshtuj.

Uostalom ko god ima neki problem sa sobom Mali Oglasi ili bilo gde neka posalje PM nekom od modova jer ja iz licnog iskustva znam da ce vam uvek pomoci. Konkretno jaksa mi je dva tri puta pomogao iako je to sto sam hteo bilo protiv pravila. Cisto da navedem primer: kupio sam 5x256 hyperx jako jeftino u to vreme za 60e po komadu svugde je bila 90e. Probam kod mene i vidim da apsolutno nema nikakvog napretka u performansam u odnosu na moju memoriju i dam oglas da prodajem za 75e. Medjutim posle 2 dana niko se ne javlja ja se uspanicim, hitno mi zafali lova i lepo zamolim jaksu da up_ujem oglas sa novom cenom od 60e. I covek mi ucini i ja "spasim" 300e posle 15min. Toliko o zlim modovima koji brisu postove.

Poenta je da oni koji su dosli da diluju nisu dobro-dosli, jer ovo nisu yu.oglasi i sl. Mali oglasi su namenjeni posetiocima Foruma da razmene HW i da se ispomognu, a za dilere postoje razna mesta gde mogu pisati sta zele, ali ovde ne. Misko je lepo odgovorio nexyiju. Oni koji su dosli ovde da profitiraju uvek ce se buniti i nece im nesto odgovarati, ali ovo je mesto umerene demokratije, a svaka ljudska molba ce biti sagledana i pomoci ce se , ako se moze.
PS Nexy i ja prodajem HW pa nisam dao oglas ni za polovne stvari ko zna otkad, ovde dolazim prvenstveno da se druzim

Slabo, zaista cak i sa niskim cenama nista ne ide, neke stvari oglasavam vec 10-15 nedelja............... znaci moze da se kaze kad je sta prodato ako je oglas svez?

hvala na pitanju

Misko78 je napisao(la):
Slucajno sam obratio paznju i primetio da u poslednje vreme ama bas niko nista nije prodao. Nevideh "prodato" reply odavno.

Pa ponavljam pitanje iz naslova.
Prodaja slabo ide.
Ne tako davno dolazio sam na bench i kupovao jeftino. Ovde ljudi vole jake masine i kada je neka komponenta "proslogodisnji model" prodaje se budzasto.
Kasnije sam imao fine komponente pa je i prodaja krenula.
Ali u zadnje vreme, stalo je skroz. Primecuje se da ljudi nemaju kintu i da se ne ulaze u nadogradnju. Stekaju se pare za letovanja, decju lektiru, pivo i klopu. Kad ne radi komp ne idemo u servis, nego na Adu (odbojka, basket).
Iz oglasa se vidi da dolazi tuzno vreme za one koji zive od racunara.
poz

Kupovao sam i prodavao na benchu radi nadogradnje racunara kao zaljubljenik u hardver, a cinjenica je da kupovina i prodaja idu slabije ne samo u it industriji. Ne bih se usudio da procenjujem kako ce dalje biti ali sada sam vise spreman da potrosim novac na neka druga zadovoljstva tim pre sto ga teze zaradjujem.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Cika Pera je napisao(la):
Prodaja slabo ide.

dajte realne cene i ici ce prodaja!! :rupa:
ja sam recimo rekao cenu za mob.tlf normalnu naravno i prodao sam ga za 1 sat. :smoke:
nemozete drzati jake cene i cekati ko riba musice,da nekazem nesto srpskije!!
nisu ljudi vise naivni,a nemoze brate da se od jednog posla pokrije nerad od recimo 10-15 dana. :eyebrows:

Poslednja izmena:
drljaca je napisao(la):
dajte realne cene i ici ce prodaja!! :rupa:
ja sam recimo rekao cenu za mob.tlf normalnu naravno i prodao sam ga za 1 sat. :smoke:
nemozete drzati jake cene i cekati ko riba musice,da nekazem nesto srpskije!!
nisu ljudi vise naivni,a nemoze brate da se od jednog posla pokrije nerad od recimo 10-15 dana. :eyebrows:

Bogami, na benchu tesko prolaze nerealne/naduvane cene, ne brini :)

poz

Poslednja izmena od urednika:
Mare je napisao(la):
Slabo, zaista cak i sa niskim cenama nista ne ide, neke stvari oglasavam vec 10-15 nedelja............... znaci moze da se kaze kad je sta prodato ako je oglas svez?
Vidis, bas mi je onaj Mushkin zapao za oko jos pre 10-15 nedelja...Ali ne vredi covek: nema se para. Cika Pera govori istinu. Prosto smo spali nisko, i nema se vise za komp :(
A na kraju krajeva, gotovo sve jos uvek radi koliko - toliko korektno sa starim Tbredom/Bartonom/Intelom izmedju 1.5 i 2.5 Ghz, 512MB RAM i nekom grafickom klase R9600/Ti4200, pa i nema neke posebne potrebe menjati komp... Do jeseni ce se stvari valjda promeniti :)

mora da se zna da svi treba da zarade.pitanje je samo koliko.
ljudi koji prodaju treba da zarade,ljudi koji preprodaju takodje,i to je to.
onaj ko se bavi prodajom treba da kupi nesto,da oglasi da prodaje na vise nacina,da ceka kupca(pitanje koliko dugo)a dao je kes novac,odgovara za kvalitet i ispravnost,i ako se prevari u proceni ispravnosti ili potraznje,puca ko zvecka.
u tom smislu sam i rekao realne cene,dajte da svi u lancu imaju neku realnu zaradu i posao ce ici.

Poslednja izmena:
Darko je napisao(la):
Vidis, bas mi je onaj Mushkin zapao za oko jos pre 10-15 nedelja...Ali ne vredi covek: nema se para. Cika Pera govori istinu. Prosto smo spali nisko, i nema se vise za komp :(

Pa tako nekako, neka niza srednja klasa ne ide nikako, verovatno vrlo malo pojedinaca kupuje extra skupe komponente, dok ostatak jednostavno nemaju para ni za low end. Mislim eto taj Mushkin je placen sigurno 2.5x vise od NCP-a (ja sam ga uzeo nesto kasnije od prijatelja, extra se pokazao), sada ide po ceni koja je ~NCP i opet nista, znaci, ni po ceni obicnog SDRAM-a ne ide...

Nazad
Vrh Dno