Šta je novo?

Kako uvecati font subtitle-a sa DVD-a?

• Začetnik teme Začetnik teme dbaja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Koji program je najbolji za gledanje filmova na DVD-u i kako da povecam font subtitle-a jer je velicina na TV-out-u ocajna. Slova se jedva vide sa 2-3 metra daljine?

PowerDVD ti je moj predlog. Koliko ja znam slova titla ne mogu da se menjaju, posto su snimljena kao slike na DVD-u.

I ja imam isti problem ali nemogu da smanjim rezoluciju ispod 800x600
Probao sam svim mogucim player-ima ali nisam uspeo da nadjem resenje.
Jedino da kupim televizor sa 120 cm ekranom, pa da sednem u prvi red.

A koji film je u pitanju?? Da li je font mali na svakom DVD-u ili samo na tom?

Koliko ja znam, slova su bila iste velicine na svim filmovima koje sam gledao... Mala tanka bela slovca 🙂 Jedino me vadi to sto mogu da pomerim titl skroz dole na crnu povrsinu, onda se relativno bolje vidi...

Vidim ja da je jedini nacin za normalno gledanje da izripujem ceo DVD u Divx pa da jurim po netu za prevodom a onda da povecam font lepo na 72 ,) i da gledam k'o covek :eye:

Mislim da nema nacina da to uradis. Titlovi su "slepljeni" na sliku, i proporcionalni njenim dimenzijama. Jedino mozes da "uvecas" sliku, time bi povecao i titlove, ali bi ti slika levo i desno bila odsecena, a mozda malo i titlovi...

Pa ok, neka bude odsecena sa strane, ali OVERLAY ne mogu ni da zumiram nikako, ili moze to?
Ajde ako neko zna neka se javi :wave;

dbaja je napisao(la):
Vidim ja da je jedini nacin za normalno gledanje da izripujem ceo DVD u Divx pa da jurim po netu za prevodom a onda da povecam font lepo na 72 ,) i da gledam k'o covek :eye:

Jedino ako imas 115" plazmu, pa da gledaš od komšije prekoputa :mrgreen:

Dandy je napisao(la):
PowerDVD ti je moj predlog. Koliko ja znam slova titla ne mogu da se menjaju, posto su snimljena kao slike na DVD-u.
To sam i ja citao na raznim mjestima ali me malo kopkaju dvije stvari:
1.kako to da se titlovi nalaze na razlicitom mjsetu na ekranu kada se gleda na PC i na kucnom DVD, kod PC-ja se nalaza na dnu slike dok se kod kucnog DVD-ja nalaze ispod slike, u crnoj linije na dnu ekrana a i veca su slova
2.u PowerDVD postoji opcija da se prikazuju dva titla istovremeno-jedan gore a drugi dolje. E sad da li bi oni stavljali na disku po dvije verzije istog titla-jedan za vrh a drugi za dno, ne znam.

Nazad
Vrh Dno