Šta je novo?

Kako uspostaviti vezu LAN-WAN

VukPg

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2009
Poena
304
Imam LAN mrezu u kojoj su umrezeni digitalni video rekorderi i PC u kom je instaliran neophodan softver za komunikaciju sa rekorderima

adresa te mreze je :
ip 192.168.1...1.
Subnet mask 255.255.255...0

adresa dvr uredjaja je naprimjer:

ip 192.168.190.30

internet parametri su mi:

ip 213.149.1...2..
subnet 255.255.2...2..
gateway 213.149.1...1.
dhs1 195.66.1...1..
dhs2 195.66.1...2..

model rutera je :

„Allied Telesyn 140(s)”

Inace LAN veza je fizicki odvojena od WAN
Da li postoji nacin da se kablom poveze ruter LAN sa svicerom WAN
inace u pitanju je staticna ip adresa

Šta je potrebno da uradim da bih (koristeci lap top na kom je već instaliran odgovarajuci softver) preko interneta kontrolisao digitalne videorekordere...

Ne mogu a da ne primetim da o mrezama nemas ali bas ni osnovno predznanje(recimo DNS zoves DHS???).Najbolje je da platis nekome ko ce sve to lepo da ti odradi(verujem da u Podgorici imate ljude koji ce to da odsljakaju,nije mnogo slozeno).A sada mali savet:kada sledeci put radis tako nesto radi sa IP kamerama pa ti nece trebati DVR i ostala ******.*** zaradices malo manje nego na analognom video nadzoru,ali ces dobiti mnogo fleksibilniji i sa daljine upravljiviji sistem od tog zastarelog koji svi gurate zbog sto veceg rabata.

Iskren da budem o umrezavanju nemam pojma, zato i trazim pomoc.Hvala na ispravci, iako ne znam sta u stvari znaci kratica "dns" evo sada pogledah u Internet Protocol Properties,J..i ga covjek se uci dok je ziv, a mene nikada nije bilo sramota da pitam...
I ne radi se o komercijali,to radim za svoj merak,nista zarada, to nije moja oprema.Sluzbena je...
Sto se strucnjaka u Pg tice jedan od njih mi je i poslao ove parametre sa dhs-om umjesto dns-om :)

Hvala u svakom slucaju

Nazad
Vrh Dno