Šta je novo?

Kako update BIOSA?

nikola1505

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
309
Jednom sam već postavljao slično pitanje ali nisam ništa uradio. Kako najlakše da uradim update biosa da nije nešto komplikovano, jer ako nešto zeznem ne znam kasnije popraviti a servisi u mom gradu ne vole da rade ovakve stvari. Instalirao sam program ASUS UPDATE i ima tu update biosa. Da li je to najlakši način? I zamolio bi nekoga ko je ovo radio da mi objasni kada se preko ovog programa započne Update biosa kako dalje ide procedura. Unapred hvala:wave:

Idi na asus sajt odaberi odgovarajuci bios i skini na pc ,u programu update biosa idi na opciju update sa pc na browse pronadi fajl koji si skino i klikni flesh malo pricekaj i izbacice ti poruku da je fles gotov.
pozdrav

Poslednja izmena:
Pratis instrukcije i sve bi trebalo da prodje bez problema.....
Pozeljno je da sva podesavanja u BIOS-u vratis na Default vrednosti pre apdejta.

Ako ti komp dobro radi i nemas neku preveliku potrebu za apdejtom bolje je nadji neki krs pa vezbaj na njemu.

Uradio sam i sada mi se kuler nešto dere,Da li je to do biosa?

Ne bi trebaloo da je do BIOS-a..

Nemoj preko Asus Update-a, najlakse ti je preko ASUS EZ Flash2 u BIOSu, mozes i sa USBa da flesnes

Sad vidim da si vec flasnuo. Mozda ti je bio upaljen Q-Fan za neki kuler, provjeri

Poslednja izmena:
:d - tako je to kad se opravlja ono sto dobro radi.......
Najverovatnije samo treba podesiti Cool-n-Quiet tj. Q-Fan.

Jednom sam već postavljao slično pitanje ali nisam ništa uradio. Kako najlakše da uradim update biosa da nije nešto komplikovano, jer ako nešto zeznem ne znam kasnije popraviti a servisi u mom gradu ne vole da rade ovakve stvari. Instalirao sam program ASUS UPDATE i ima tu update biosa. Da li je to najlakši način? I zamolio bi nekoga ko je ovo radio da mi objasni kada se preko ovog programa započne Update biosa kako dalje ide procedura. Unapred hvala:wave:

Ima ovde jedan tutorijal.

Napravio sam, sada je sve u redu. Bio je problem Q-fan u biosu. Ima još jedna opcija neki chassis q-fan control ali nisam siguran Šta je to?

Poslednja izmena:
Kontrola ventilatora koji je prikljucen na Chassis Fan konektor na ploci.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno