Šta je novo?

Kako uhvatiti startovanje programa...

Glupi Zmaj

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Da li windows salje neku poruku ostalim programima kad se desi stratovanje nekog programa. Pitam ovo jer znam da moze preko tajmera i stalnog proveravanja, ali me plasi preokupiranost masine ovim poslom.

Naravno tajmer bih postavio na oko 2-3 sekunde.

Mozda preko nekog hook-a ili slicno.

Hmm ,
recimo probaj da koristish Win32 funkciju FindWindow() , i ako ti ona vrati handle za prozor znaci da je startovana trazena aplikacija. Prethodno koristi Spy++ da saznao ime klase od trazenog window-a, jer ce ti trebati kao parameter za pomenutu funkciju . Recimo sad kad imash handle , mozesh da shaljesh poruke toj aplikaciji, cisto da napomenem.
Naravno trebalo da koristish timer.

Ovo mi je prvo palo napamet iz glave verovatno ima josh gomila nacina da se ovo uradi.

Izvinjavam se na malim greshkama u kucanju u mom odgovoru .
Na brzinu sam bio otkucao, a tek sam ih sad video.

Pa i mislio sam da ima tako nesto, nego sto se tice timera, mislio sam da li postoji neki dogadjaj vezan za startovanje programa, cisto da ne opterecujem masinu nepotrebno. Hvala na odgovoru.

PS. Poruke mozes da editujes kad kliknes na dugme edit u okviru poruke. nemoras da pises novi post.

Timer skoro da uopste ne opterceuje masinu.
Koristim xtimer (ima ga u MSDN-u) u ActiveX exe-u. Proces posle kontrolisem u task manager-u i trosi skoro minimalno procesorskog vremena a obradjuje podatke preko iznajmljene linije.

Glupi Zmaj je napisao(la):
Pa i mislio sam da ima tako nesto, nego sto se tice timera, mislio sam da li postoji neki dogadjaj vezan za startovanje programa, cisto da ne opterecujem masinu nepotrebno. Hvala na odgovoru.

PS. Poruke mozes da editujes kad kliknes na dugme edit u okviru poruke. nemoras da pises novi post.

Ma znam :d ,
verovatno nisi znao da ne mozesh kad ti hocesh , vec imash rok pola sata od kad si postovao.

moguce je ali moras da napravis drajver sto vec nije trivijalna stvar
imas na codeproject.com primer za to

Nazad
Vrh Dno