Šta je novo?

Kako uci u setap xp-a HITNO

Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
619
Vrlo jednostavno, pao mi je sistem a bio je ko bombona:(
Kada treba da pocne da se dize izbacimi poruku tipa: neki fajlovi nedostaji moras da reinstaliras sistem.
Ja bi tu odma instalira nov XP ALI hteo bi za pocetak da reinstaliram stari. Imam instalacioni cd XP-a ali on naravno nema boot pa ne mogu nikako da pokrenem setap. Do sada sam XP instalirao tako sto sam prvo instalirao 98-cu na C pa XP na D. 98 je naravno pukla ubrzo pa mi to nrjr smetalo jer koristim xp koga sada nema:rocket:
Ranije je na forumu bilo uputstvo kako da pokrenese setap iz dosa pa bih molio da mi neko to objasni.
Unapred zahvalujem

Zasto ne probas restore? Ako ti je ukljucen, pri butovanju, ( sa mislim F8 ) dobijes opcije za safe-mod ...., i imas negde opciju "restore to last known configuration" ili sl.

olfrud je napisao(la):
Zasto ne probas restore? Ako ti je ukljucen, pri butovanju, ( sa mislim F8 ) dobijes opcije za safe-mod ...., i imas negde opciju "restore to last known configuration" ili sl.
Probao sam, ne moze.

olfrud je napisao(la):

..uglavnom nista od ovoga ne pomaze.

kratkouhi ubica je napisao(la):
Kada treba da pocne da se dize izbacimi poruku tipa: neki fajlovi nedostaji moras da reinstaliras sistem.
Ja bi tu odma instalira nov XP ALI hteo bi za pocetak da reinstaliram stari. Imam instalacioni cd XP-a ali on naravno nema boot pa ne mogu nikako da pokrenem setap. Do sada sam XP instalirao tako sto sam prvo instalirao 98-cu na C pa XP na D. 98 je naravno pukla ubrzo pa mi to nrjr smetalo jer koristim xp koga sada nema:rocket:
Ranije je na forumu bilo uputstvo kako da pokrenese setap iz dosa pa bih molio da mi neko to objasni.
Unapred zahvalujem

Najbolje ti je da nabavis bootabilni cdrom, ne samo zbog ovoga, vec i ubuduce da imas. A posto vec nemas onda je potrebno da dignes sistem sa startup diskete (od win 98 ili me), da pokrenes smartdrv.exe (njega moras sam da stavis na startup disketu, bez njega se instalacija nece zavrsiti satima), odes u dir i386 i tu imas nt.exe ili nt32.exe ili ntsetup.exe nesto vec tome slicno, ne mogu da se setim. Srecno.

Dignes sistem pod DOS-om.
Ucitas smartdrive.
Ubacis CD sa inst. Win-a.
Udjes u dir X:\I386 (X=CD)
pokrenes winnt.exe
cekas...cekas...i povremeno odgovoris na neko pitanje.Trebalo bi da sacuva prethodna setovanja.

Boris je napisao(la):
Trebalo bi da sacuva prethodna setovanja.
Ali, nažalost neće. To će ti i uredno prijaviti. Meni se nakon takve reinstalacije ponašao kao klot windows sa prepunim Program files direktorijumom - sve ispočetka. Ako ti ne prijavi da će ti sve pobrisati, blago tebi.

kratkouhi ubica je napisao(la):
Unapred zahvalujem
Posto vidim da ti je na particiji C win 98 ja bi ovako.
1 najradije nabavio botabilni xp pa format c
2.postoga nemas sistemski flopi od win 98 ubacis namestis u biosu da ti dize sa flopia,kad udes u bios kucas c:pa enter onda format c:enter onda y pa enter.tu si uradio format
3.onda u biosu prepravis da ti dize sa cd-roma ubacis win xp cd kad ti on kaze da pritisnes bilo koje dugme ako hoces sa cd ti pritiskaj i instalacija je pocela.:wave; Srecno!

Nabavi bootabilni disk sa WinXP, poshto mnogo znachi. Takodje, uz pomoc njegovog setupa mozesh da particionishesh i formatirash hard disk.

Bane

Uspeo sam da podignem win, sve je na svom mestu, za sada. Usput sam ustavovio da SB Live:cuss: nesto drka nece da digne system ako je ubodena neka kartica u slot do njega odnosto da bi radio trebala su mu "3 slota" [live u sredini], i kada digne system nece da rade prednja 2 zvucnika. Toliko me je smorio da ga sutra teram na garanciju.
A sto se tice setovanja Win-a jedino mo je nesto zabrljao mrezu ali mo to ne izgleda ko neki problem.
Jos jednom hvala na savetima:wave; :wave; :wave;

Nazad
Vrh Dno