Šta je novo?

Kako ubrzati windows preko registry-ja

jazza

Čuven
Učlanjen(a)
06.08.2002
Poena
619
Ja se izvinjavam ako je ovo vec bilo pomenuto, ali molio bih Vas da mi pomognete oko toga... Dosta znam, ali ako neko ima jos forica ne bi bilo lose da mi da link. Pozdrav

www.tweakxp.com

Mala forica za sve ljude sa 512 i vise Mb RAM-a

Run>regedit

hkey_local_machine\system\currentControlSet\control\session manager\memory management\prefetchParameters\eneblePrefetcher (type:REG_DWORD) vrednost izmeniti sa 3 na 5 (moze i 4, kod mene radi bolje sa vrednoscu 5)

PS

Radi i na mashinama sa 256Mb ali ne donosi toliko ubrzanje

Aj, pa javite da li vam se svidja ova caka

Artz je napisao(la):
Sta ubrzava ova promena?

Faster Booting, Faster Computers
Even though WindowsXP is a fairly fast OS, I often hear people complain about how long it takes to boot up. Not to worry though, there's a simple registry tweak that can dramatically speed up your WinXP boot times! [Ed: Also have a look at our "Fast Boot Tips!" article for more tips on this subject]

Click the Start button then go to "Run" and type in "Regedit". Now follow this string HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> SessionManager -> MemoryManagement -> PrefetchParameters.

Once inside, find the Prefetch string and change the value from 3 to 5. Since the value's are so low, it doesn't matter if you're using Hexadecimal or Decimal.

With this little tweak, WindowsXP should load up between 5-10 seconds faster! 5 seconds doesn't sound like a lot of time, but when you're waiting for a computer to load, it can feel like an eternity!=)

Nesto si pobrkao... 5 ne postoji...

0-Disable
1-App launch prefetch
2-Boot Prefetch
3-Both
4. reboot.

Da dopunim samo netizen-a sa sledecim linkom:
http://www.computing.net/windowsxp/wwwboard/forum/85517.html

netizen_k je napisao(la):
Nesto si pobrkao... 5 ne postoji...

0-Disable
1-App launch prefetch
2-Boot Prefetch
3-Both
4. reboot.

Neznam sta da kazem (pogledao sam i onaj link) ali kod mene to radi i zaista ubrzava boot. Mislim da ste dovoljno normalni i da se necete tripovati da lazem. Umem da priznam kad gresim.

MrGoD je napisao(la):
...

Neznam sta da kazem (pogledao sam i onaj link) ali kod mene to radi i zaista ubrzava boot. Mislim da ste dovoljno normalni i da se necete tripovati da lazem. Umem da priznam kad gresim.

MrGod-e, svaka cast za tip! Ranije su mi ona 3 kvadratica prolazila nekih 6-7 puta, sada ne prodje ni jednom(?!)! Odlicno!! Inace, stavio sam 5 umesto 3.
Masina je Abit KT7A, Morgan 1100@1190, 256 MB ram, HDD 60 GB 7200 DM9+.

Pozdrav!

Mnogo dobra stvar, saad mi onaj crvic nedodje ni do pola vec je usao u xp :boom:

Da, al zato ucitavanje posle Welcome screen -a traje tri puta duze. Bar meni je tako.

Meni je cak malo i usporilo boot.... :(

P4 2,6;asus p4c800,2gb ram....

'ebiga :(

O tome i pricam. Prodje onaj skrol na pocetku jako brzo, ali posle toga je sve sporije.

Kod mene bez tog tweak-a od paljenja kompa do kompletnog ucitavanja windowsa (sa svim startup programima) treba 22 sekunde.

Sa tweak-om sve to traje 33,34 sekunde :) Istina, umesto tri puta, 'crvic' ne prodje ni jednom, ali ipak sve traje sporije...

Ok je to nego da li postoji neko ubrzanje i za Win2000???? E da postoji li neka fora da kada otvorim Win. commander ucitava mi ikonice od raznih instalacija pola dana, a masina mi je babaroga, ali me to uzasno ubija u pojam.... :confused: Help

Za ubrzavanje boot-a je dovoljan Bootvis, čačkanje prefetcha neće mnogo da pomogne...

intruder je napisao(la):
Kod mene bez tog tweak-a od paljenja kompa do kompletnog ucitavanja windowsa (sa svim startup programima) treba 22 sekunde.

Sa tweak-om sve to traje 33,34 sekunde :) Istina, umesto tri puta, 'crvic' ne prodje ni jednom, ali ipak sve traje sporije...

A kod mene obrnuto! Cudne vocke ti kompovi... :mrgreen:

Pa za to sam znao jos 2001!
Sto bi se zezao u registry-ju kad imas X-Setup?
Pa lepo kulturno radis sa registrijem (proslo je to vreme cackanja)
I lepo pise sve, pa ko ne zna...

Ide sporije zato sto je sa vrednoscu 5 ustvari iskljucen prefetch za
Aplikacije koje se pokrecu tokom boot-a! Kao da si stavio 0!
Ustvari treba iskljuciti prefetch za aplikacije koje sam pokreces!
A sad da trazim koja je to vr mrzi me (gle sati koliko je!)
Lepo uzmi X-Setup i steluj!

A takodje zavisi i sta imas sve od hardvera (tj drajveri za njih)
Ja imam gomilu stvari i sistem se podize za 21s.

Kod tipa koji nema nista sem extern modema sistem se dize za 12s
(tako kaze bootvis) Cak ni ne vidis taj indikator (strelicu)
Naravno nakon stelovanja :eek:

Bas volim taj X-Setup a?
Evo i male pomoci za fino stelovanje harda (moj reply):
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=44991#24

Vrh Dno