Šta je novo?

kako ubaciti graficku karticu u comp

banalek

Slavan
Učlanjen(a)
21.07.2007
Poena
320
Ako moze neko uputstvo za ubacivanje graficke kartice u comp.
Sada imam 7300GT i ona se samo ubode u PCIe16 slot i to je to. E sad, kupio bih Asus GeForce EN9800GT HybridPower/HTDI, PCIE2.0, 512MB GDDR3, 256bit, 600/1800MHz, Glaciator graficku karticu i kolko vidim potrebno je i dodatno je povezati na napajanje. Kako nikada ovo nisam radio ako moze uputstvo, ali sto detaljnije, za potpunog pocetnika :)

Poslednja izmena:
Svaka graficka koja trazi dodatno napajanje je kao i sve ostale sa jednom razlikom:
Kada je ubodes u PCI-E slot u nju moras 'ubosti' i PCI-E 6pin konenktor iz svog napajanja. Bez toga neces moci nista, graficka jednostavno nece raditi... Kod mene Ati 4870 trazi 2x6pin napajanje tako da ti preporucujem prvo proveru napajanja koje imas i da li ima 2x6pin PCI-E. Mozes sam pogledati na netu, google i upises tvoje napajanje pa proveri ako ne zelis da otvaras kuciste. Za graficke u tom rangu koliko sam pratio najvaznije ti je da napajanje po 12V granama bude minimum 14A ili vise... Dobro proveri koje napajanje imas zato sto samo 'ubadanje' graficke i njeno povezivanje je posao od par minuta a da li ce raditi to zavisi od napajanja... :)

Poslednja izmena:
Prvo moras da imas kvalitetno i jako napajanje. Takva napajanja obicno imaju odgovarajuci konektor za povezivanje na graficku, i njaga povezes na odgovarajuce mesto na grafickoj (jasno se vidi, ne mozes da pogresis). Ako tvoje napajanje nema taj konektor, uz graficku ces dobiti kablic (adapter) koji se povezuje na obican molex (kao za hard disk), pa onda drugi kraj na graficku. U principu, ne mozes nista pogresno da povezes. Valjda znas kako da promenis karticu :)

Najkraće i najbolje upustvo: Nadji nekog u iskusnog u komšiluku da ti pokaže.

Imam LC Power 6550GP V2 550W GreenPower. Valjda je OK?

Ako ima 6 pinski konektor to je ok..ako ti grafichka karta kao moja na primer isto tako trazhi 2x6 pinski konektor onda cjesh morati da ga dodatno povezhesh.

Btw moj 9800gtx+ mozhe da radi sa jednim konektorom proverio sam ali mi izadje upozorenje da bi bilo dobro da ubacim i drugi :d

Ovo pronadjoh na nekom valjda spanskom sajtu :) a i na napajanju su isti podaci.
Clique para ampliar
Fonte ATX LC-Power 550W 6550GP V2.0 140mm Green
Descrição :
Descrição: Fonte de 550 Watts com Fan de 140mm
Versão: 2.0
Potência: 550 Watts
3.3V - 35A
5V - 40A
12V1 - 16A
12V2 - 18A
Conectores: 1 - 20+4 Pin MotherBoard
1 - PCI Express
4 - Pin
1 - Floppy
2 - SATA
1 - 6 Pin Server
Arrefecimento: 1 x 140mm Fan

Edit:
OK, sad sam otvorio kuciste i ima taj 6-pinski kabl na napajanju :) Videh i da uz graficku ide jedan adapter, pa ce cek biti i viska.
Hvala svima na pomoci!

Poslednja izmena:
Iskoristi i taj adapter pa ubodi zajedno sa PCI-E 6pin koje imas direktno iz napajanja... nece biti viska sigurno. :)

Kolko videh, na Asus grafickoj kartici (koju sam planirao da kupim) ima mesta da se prikljuci samo jedan 6-pinski konektor. Ako se pak odlucim za neku drugu karticau na kojoj je moguce prikljuciti 2 6-pinska konektora iskoristicu i adapter koji stize uz karticu :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno