Šta je novo?

kako "uagasiti" racunar

lisanin

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
619
:confused:
situacija je sledeca:
ploca MSI VIA 400, procesor AMD 1800, HDD, VGA - sve relativno novo i nista specijalno
operativni sistem: WIN XP
e sad: pri gasenju racunara pojavi se poruka "sada mozete ugasiti vas racunar" i nema sanse da se on regularno "sam ugasi" vec to moran ja da odradim (klasicno: duzim pritiskom na dugme za ukljucivanje racunara)
kako to podesiti tj. kako da izvedem da se on (racunar) sam ugasi kao sto je to vec red

da li su ti instalirani svi drajveri?
pogledaj u DeviceManager-u da li imas neki upitnik/uzvicnik za neki od device-a..
Tu isto pogledaj sta pise pod Computer stavkom (da li je ACPI ili ne)

control panel -> Performance and maintenance -> Power options
tu sam jednom nasao nesto tipa
enable advanced power managment

lisanin je napisao(la):
:confused:
situacija je sledeca:
ploca MSI VIA 400, procesor AMD 1800, HDD, VGA - sve relativno novo i nista specijalno
operativni sistem: WIN XP
e sad: pri gasenju racunara pojavi se poruka "sada mozete ugasiti vas racunar" i nema sanse da se on regularno "sam ugasi" vec to moran ja da odradim (klasicno: duzim pritiskom na dugme za ukljucivanje racunara)
kako to podesiti tj. kako da izvedem da se on (racunar) sam ugasi kao sto je to vec red

U biosu : Power Options - ACPI - Enabled
U Win XP - Start - Settings - Control Panel - Power Options - APM- cekiras (enabled)

kako se to zove na srpskom i jel to pise bas APM ili je to samo skraceno od necega

To kod mene ne postoji ni apm ni Advanced Power Management kako se zove tab u kome se to nalazi

Ovo je jedno od najcesce postavljanih pitanja koje ces dobiti ako na google upsies "xp + shut down" ili nesto slicno.....problem jeste vezan za ACPI, ali ga je jednostavno ne moguce resiti nekim jednostavnim predlogom tj. na svakoj amsini nastaje iz razlicitih razloga! Kod mene je konkretno problem zbog softwarea za logitech tastaturu (ona iz wireless destop optical kompleta). Na jednoj masini je problem bio TV tuner, na jednoj je jednostavna reinstalacija OSa resila problem i tako....

i meni je reinstalacija pre resila problem ali sad me mrzi a problem se javio kad sam isljucio podrsku za zip foldere i shared dokumenta ali ne znam koje od ova dva posto sam uradio u isto vreme

ma nije problem ako mi resi problem bez reinstala kacim sigurno mada uskoro cu izgleda morati nov komp da kupujem jer je ovaj polako ali sigurno krenuo u vecna lovista

i jel zna neko sto nece da otvori sistem restore samo pojavi kako ne moze da ga otvori i da treba da restartujem da bi mogao da ga ukljuci ali posle restarta isto pojavi

set je napisao(la):
i jel zna neko sto nece da otvori sistem restore samo pojavi kako ne moze da ga otvori i da treba da restartujem da bi mogao da ga ukljuci ali posle restarta isto pojavi

jel ti ukljuchena system restore service?

Vrh Dno