Šta je novo?

Kako u Srbiji gledati BBC One ?

drkrngr

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2008
Poena
319
Dali je izvodjivo i sta je potrebno od opreme?

Hocu da gledam UK prenos Formule 1 :)

Ma ko je jednom gledao trocasovni prenos trke na bbc, zna kakava je tuga slusati ove nase pacijente.

@|bacteria|

Sta, kako, zasto? :zgran:. Kako to da nece biti prenosa F1? :mad: :d

Poslednja izmena:
Koliko sam cuo do sada niko ni u Srbiji, Bih i Hrvatskoj nije produzio ugovor. Ja sam gledao na hrt jer oni jedini nisu sjekli i skracivali sliku (a i koliko toliko su podnosljivi , znaju sta pricaju). Na foksu mi je ocajno bilo gledati, a da ne spominjem ovde u Bih na sta lici prenos formule...

Imaš one Dreambox i slične receivere, plus card sharing i normalno tanjir i to je ono pravo. :D

BBC One HD se emituje besplatno sa satelita, treba samo HD risiver i nikakva pretplata. Ima i SD varijanta. Jedino sto je potrebna veca antena u Srbiji.
Mada uskoro dolazi zamena za taj satelit pa mozda bude bolje, a mozda jos slabije.

Koliko sam cuo do sada niko ni u Srbiji, Bih i Hrvatskoj nije produzio ugovor. Ja sam gledao na hrt jer oni jedini nisu sjekli i skracivali sliku (a i koliko toliko su podnosljivi , znaju sta pricaju). Na foksu mi je ocajno bilo gledati, a da ne spominjem ovde u Bih na sta lici prenos formule...

Isto je i kod nas bilo i onda su ukinuli prenos na HRTu za vreme prenosa na nasim kanalima zbog ugovora... uglavnom nije se moglo gledati preko kablovske na vise kanala.

Ali stvarno su ovi nasi ocaj, i RTS dok je prenosio, pa B92 i FOX, sve gore od goreg.

Gledao sam prenos Britanaca, i starno je vredan paznje, znaju o cemu da pricaju, a ne kao ovi nasi mutavci. Meni su ubili zelju za gledanjem.

Ma ko je jednom gledao trocasovni prenos trke na bbc, zna kakava je tuga slusati ove nase pacijente.

Pusti BBC, i HRT su bogovi u odnosu na onu dvojicu sa Foksa. Šteta što mi HRT već neko vreme nestane slika čim krene F1.

A najbolji prenosi su mi bili kada sam gledao standardan prenos na jednom tv, bez komentatora, plus je kamera pratila sve što je bilo zanimljivo na stazi (domaći kanal je imao prenos gde su samo prikazivali prvog kako se vozika i ništa od događanja nije bilo), a na drugom tv odmah pored sam imao prenos cele trke iz bolida Jacques Villeneuve-a koji je na toj trci obilazio bolide non stop.. To su bili dani.

A danas mi je realnost kropovana, očajna slika na Foksu i komentatori koji nemaju veze sa životom.

Poslednja izmena:
F1 @ BBC FTW

Idi na ovaj sajt http://www.filmon.com/tv/?mid=13 i skini njihov video plejer i moci ces normalno da gledas BBC One i gomilu drugih engleskih i ostalih kanala besplatno. Kvalitet je odlican ;)

Je l' to provereno radi?

Ja se secam kako je bilo super dok je EuroSport prenosio, a kad su izgubili prava, nastala je tuga :(

A dodatno sto sugavi SBB skrembluje sve sto je u vezi sa F1 na HRT-u, cak i kad ovi nasi slepci ne prenose trku, vec pustaju neki show Seke Aleksic :mad:

Tako sam jednom morao da skinem naknadno trku koju je BBC prenosio i to je jednostavno WOW :banana:, ali nije uzivo :(

Onda sam nasao da BBC Radio 5 radi uzivo prenose preko Interneta, ali nisu sve trke mogle da se slusaju, a i nisu uvek svi proxy serveri uvek sljakali :smash:

Svaka cast za temu - valja se pripremiti :trust:

Dakle, jos jednom - je l' to provereno radi?

:wave:

P.S.

Sad sam proverio link - radi :banana:

Mislim, nije sigurno da ce i trka moci da se gleda, jer na BBC-evom sajtu mogu samo UK gradjani da gledaju, ali prenos trenutno radi.

Pomislio sam da nije mozda kao neki fol preview snimak u pitanju, ali stvarno je u pitanju prenos i bukvalno kasni samo nekoliko sekundi (provereno na CNN-u)...

Znaci, ako to bude sljakalo, bice do jaja :banana:

Poslednja izmena:
Radi na pleyeru lepo ali trazi registraciju posle nekog vremena, koja je navodno free... nisam probao.

Je l' to provereno radi?

Radi provereno, ja sam celu sezonu 2010 gledao tako. Program nije besplatan, posle par minuta gledanja ili par promena kanala ce izbaciti prozor za registraciju, odnosno pretplatu. Cesto su menjali verzije, pa je i ovo ponasanje malo variralo. Kada se ugasi i ponovo pokrene, opet je na raspolaganju tih 5 ili koliko vec minuta. Nisam sad skoro koristio, ali mogu proveriti kako se ponasa. Inace, ranije su postojali high i low quality streamovi, pa su eventualno korisnici sa sporijim vezama mogli da izaberu losiji stream. Onda su od neke verzije to izbacili i ovo sto sada imamo je neka sredina (losije nego taj nekadasnji high q). Takodje, ranije su ti streamovi mogli da se gledaju i direktno iz npr. VLC player-a, jer nisu bili zasticeni i bilo je dovoljno samo videti sa koje adrese njihov player vuce stream, pa onda istu uneti u VLC i na taj nacin kompletno zaobici sva ogranicenja. To su kasnije onemogucili. Lek se nije mogao naci u apotekama, ali bilo ga je :), ne znam kako je sada. Generalno je sve radilo na zadovoljavajucem nivou, ali nekada se desavalo da stream bas zakucava, verovatno usled preopterecenosti servera, jer je odmah po zavrsetku prenosa, sve radilo glatko. Jednom ili dva puta uopste nije radio stream (odnosi se iskljucivo na BBC1 u toku prenosa F1).

Uh, a ja bio "lenj" da postavim temu prosle godine :smash:

Nisam instalirao player, nego sam gledao malo preko browser-a i sve je bilo OK.

Valjda cemo znati sta i kako do pocetka sezone ;)

Aha, za to preko web-a ne znam, nije toga bilo ranije, ne znam tacno kako radi, da li ima nekih ogranicenja i sl. (verujem da sigurno postoji nesto). Ako bude stream-a preko player-a u martu kad krene sezona, snaci cemo se vec, jer alternativa je neprihvatljiva :)

A dodatno sto sugavi SBB skrembluje sve sto je u vezi sa F1 na HRT-u, cak i kad ovi nasi slepci ne prenose trku, vec pustaju neki show Seke Aleksic :mad:

Nisu neke cvećke, ali na D3 nisu skremblovali HRT.

Pre cu da ucim nemacki pa da gledam na RTL-u u standardnoj ponudi, nego da im platim D3.

Mogao bih opravdano da dobro ispljujem SBB, ali nema svrhe trositi reci.

Ostavljam na vama mladjima da nadjete resenje, makar i za zvuk, jer uvek moze da se gleda nas prenos na MUTE ;)

Ne moraš da platiš ništa ako uzmeš MIX :)

No way, Pedro :d

Valjda ce Benchmarkovci do marta srediti nesto :,,:

BBC preko satelita će malo teže da radi bez antene od par metara a D3 jeste besplatan i stvarno ne vidim razlog da ga neko ko ima SBB ne uzme. Ako kod nas niko ne bude prenosio F1 onda SBB neće gasiti HRT za vreme prenosa, btw.

Sa druge strane na satelitu ima dosta prenosa ali do sada se F1 nije radila u HD-u. Tačnije, mislim da se snimala u HD-u ali nije emitovana u HD-u. Nadam se da će konačno od ove sezone početi da rade u HD-u.

Sa druge strane na satelitu ima dosta prenosa ali do sada se F1 nije radila u HD-u. Tačnije, mislim da se snimala u HD-u ali nije emitovana u HD-u. Nadam se da će konačno od ove sezone početi da rade u HD-u.

Sky Italia HD, Sky premiere HD, polsat sport HD, neke sam verovatno ispustio...svi oni emituju formulu ( ja gledao;))....istina ne u Full HD, ali na nebu za sada i onako postoji samo jedan full hd kanal ( myzen tv )

BBC preko satelita će malo teže da radi bez antene od par metara a D3 jeste besplatan i stvarno ne vidim razlog da ga neko ko ima SBB ne uzme. Ako kod nas niko ne bude prenosio F1 onda SBB neće gasiti HRT za vreme prenosa, btw.

Pa zato sto je jednostavnije da se ne uzima, i da se ne zeza sa reciverima i povezivanjem ;)

Ni kod babe nema dzabe, a ko ne plati na mostu, platice na cupriji :D

D3 nije resenje jer su HRT-ovci izjavili da nemaju para da otkupe prava na prenos.

Ja sam ovde gledao nekoliko puta bbc i uvek je fino radilo. Ovaj prvi link dole levo za bbc1 je od film-ona tako da ima neke restrikcije a onaj drugi pored njega radi bez problema.

Ja sam ovde gledao nekoliko puta bbc i uvek je fino radilo. Ovaj prvi link dole levo za bbc1 je od film-ona tako da ima neke restrikcije a onaj drugi pored njega radi bez problema.

Argh... :mad:

Je l' moze administracija da namesti da se linkovi normalno vide kao i ranije?

Poslednja izmena:
Da se ubacim s par nevezanih komentara, pošto se tema više pretvara u raspravu o F1 a ne o BBC...

- Prednost F1 prenosa na BBC ONE je što je to, koliko znam, jedina stanica koja nema reklama u toku trke. Znaći prenosi se sve i vidi se sve bez ikakvog prekida.

- HD kanale još uvek nema potrebe juriti za gledanje F1, pošto se F1 ni u ovoj 2011. godini neće ni snimati pa samim tim ni prenositi u HD rezoluciji. Možda u 2012. Ali samo možda. Neke TV stanice rade upsampling, što naravno nije pravi HD, daleko od toga.

- Komentatori...pa ni BBC nije nikako zadovoljan svojim. Višegodišnji glavni komentator BBC-a Jonathan Legard je po svoj prilici popio otkaz a verovatno će ga zameniti David Coulthard. Ovo još nije zvanično, ali se smatra skoro sigurnim...

- Ko ima dovoljno brzi net za streaming, jedan od najboljih izvora je:

http://www.vipstand.net

...mnogi sportovi, a za F1 obično ima izbor od barem 3 ili cak 4 izvora (TV stanica), među kojima naravno obavezno BBC.

Nikakav poseban player, nikakva instalacija, pretpostavljam da je samo potrebno da flash radi normalno, sto se valjda podrazumeva.

- Ko propusti prenos, snimci F1 trka sa BBC-a uvek mogu da se skinu sa torrent-a, vec i sat-dva nakon trke, prilično ih je lako naci...

Poslednja izmena:
Da se ubacim s par nevezanih komentara, pošto se tema više pretvara u raspravu o F1 a ne o BBC...

Takođe s par nevezanih komentara:D...Ko voli a može, pravi kanal za gledanje je Sky premiere...slika je izvanredna ( neka je i upsampling:)) ali zato imate 5-6 mogućnosti...glavni prenos koji svi gledaju, zatim box, kadar iz automobila, pregled najvažnijih događaja, tabela sa vremenima....sam svoj režiser....eto....:type:

Poslednja izmena:
Ne znam u čemu je problem. Sajt je http://hackedcabletv.com/ Ostatak mog objašnjenja se odnosi na sam sajt.

Nije nista tebi bilo upuceno - problem je sto link nije plav i podvucen :trust:

BTW, hvala za link ;)

- Prednost F1 prenosa na BBC ONE je što je to, koliko znam, jedina stanica koja nema reklama u toku trke. Znaći prenosi se sve i vidi se sve bez ikakvog prekida.

- HD kanale još uvek nema potrebe juriti za gledanje F1, pošto se F1 ni u ovoj 2011. godini neće ni snimati pa samim tim ni prenositi u HD rezoluciji. Možda u 2012. Ali samo možda. Neke TV stanice rade upsampling, što naravno nije pravi HD, daleko od toga.

- Komentatori...pa ni BBC nije nikako zadovoljan svojim. Višegodišnji glavni komentator BBC-a Jonathan Legard je po svoj prilici popio otkaz a verovatno će ga zameniti David Coulthard. Ovo još nije zvanično, ali se smatra skoro sigurnim...

- Ko ima dovoljno brzi net za streaming, jedan od najboljih izvora je:

http://www.vipstand.net

...mnogi sportovi, a za F1 obično ima izbor od barem 3 ili cak 4 izvora (TV stanica), među kojima naravno obavezno BBC.

Nikakav poseban player, nikakva instalacija, pretpostavljam da je samo potrebno da flash radi normalno, sto se valjda podrazumeva.

- Ko propusti prenos, snimci F1 trka sa BBC-a uvek mogu da se skinu sa torrent-a, vec i sat-dva nakon trke, prilično ih je lako naci...

Reklame su najmanji problem :trust:

A sto se komentatora tice, dok ovi nasi pricaju koji je vozac bio sa kojom manekenkom i kome je Flavio napravio dete, Britanci odrade kratki intervju sa vozacem koji je 5 minuta pre toga izleteo sa staze...

Dakle, treba sacekati mart i videti da li ce ovi linkovi biti u funkciji :wave:

Vrh Dno