Šta je novo?

kako superPi 'funkcionise'?

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Je l' moze neko da mi objasni kako SUPER PI funckionise i sta on to u stvari racuna i kako da najbolje proverim stabilnost svog oc sistema, koju opciju da biram, da li 32M ?

A za ste se onda koristi SuperPI ? Za proveru brzine?

Sve ti pise ovde: http://sh.wikipedia.org/wiki/Pi

Koristi se Gaus-Ležandrov algoritam za racunanje milion decimala broja PI. Apsolutna stabilnost sistema se najbolje proverava racunanjem beskonacnog broja decimala tog broja... Ali ce ti dobro doci i 32M i ako on odradi kako treba, racunaj da ti je sistem, uglavnom, stabilan na relaciji CPU-memorija-maticna ploca...

Koliko traje 32M test na konfi kao sto je moja? Je l' to znaci 32 miliona decimala ili sta? Kako da se stavi da izracunava beskonacno?

super PI je nekada bio dobro resenje za pojavom multi core procesora Orthos ili OCCT je mnogo bolje resenje

Poslednja izmena:
super PI je nekada bio dobro resenje za pojavom multi core procesora Orthos ili OCCT je mnogo bolje resenje

moze da se namesti pomocu set affinity jedn spi za jedan core a drugi spi za drugi core ali kratko je to da bi se koristio za stabilnost za to je Orthos ili occt
Spi je za Race i licno zadovoljstvo (neciji zivot :d:D:smoke::-devil-::wall:)

moze da se namesti pomocu set affinity jedn spi za jedan core a drugi spi za drugi core ali kratko je to da bi se koristio za stabilnost za to je Orthos ili occt
Spi je za Race i licno zadovoljstvo (neciji zivot :d:D:smoke::-devil-::wall:)

Nekada se 32m koristio kao test za stabilnost, kada su proceosri dosta sporije računali isti.

Pa bas to
Ranije kad su procesori bili sporiji dosta 32MB je bilo dovoljno dugo za testiranje stabilnosti :D

Može i dan-danas da se koristi kao test stabilnosti - iz iskustva znam da odmah puca sa previše nategnutom memorijom - mada se isto tako ponaša i Orthos (tj Prime) koji je idealan za blic test.

Danas ovaj test ima samo znacaj u vrlo uskom OC segmentu(WR).Za racunanje pi broja danas ima mnogo boljih aplikacija od SPi programa.

Poslednja izmena:
Ali SPi je tradicija ;)

Sve ti pise ovde: http://sh.wikipedia.org/wiki/Pi

Koristi se Gaus-Ležandrov algoritam za racunanje milion decimala broja PI. Apsolutna stabilnost sistema se najbolje proverava racunanjem beskonacnog broja decimala tog broja... Ali ce ti dobro doci i 32M i ako on odradi kako treba, racunaj da ti je sistem, uglavnom, stabilan na relaciji CPU-memorija-maticna ploca...

SPI32M ne garantuje stabilnost.... Dobar je za ocenu stabilnosti memorije ali je ipak GoldMemory za to bolji sto se tice same stabilnosti CPU'a 32M je smesan.

Moja iskustva govore da ni Orthos ili ti Prime95 ne mogu 100% garantovati stabilnost sistema.

Desava se cesto da Orthos prodje nekoliko sati bez greske a da 3D Markovi pucaju.

Tako da ja cesto pustim 3dMark paralelno uz Orthos kad testiram stabilitet :)

Ako to prodje nekoliko sati bez gresaka onda se sistem testira u real okruzenju recimo -> NFS Carbon :)

konacni Zakljucak bi onda bio 99,9% stabilan sistem :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno