Šta je novo?

kako staviti qler

• Začetnik teme Začetnik teme c3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

c3

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
649
drug mi dao pokvareno napajanje sa kojim se malo i poigrao tj
skinuo koju dioodu i sl. - mentol
ja vidih da ima dobar qler od 80mm i skinuo ga sad
imam kuler iz koa vire 2 kabl(crveni i crni)
razmisljam da ga prikljucim ali kako???

crveni kaci na crveni crni na crni 🙂 nista prostije ... mada posto je u pitanju 8ca crveni nakaci na zutu tj +12 a crni na crni iliti nulu 🙂 thats all

mozda me nisi dobro razumeo!!!
ja vec imam napajanje i u njemu ventilatorkoji radi super
meni taj ventilator(koji sam uzeo iz broken napajanja)
treba kao dodatan fan da ladi hdd ili nesto drugo
e sad gde da prikljucim te dve zice

Poslednja izmena:
Ne nego ti njega nisi razumeo.
crvenu žicu iz tog ventilatora u žutu na molexu, crnu u crnu.
Molex je onaj konektor iz napajanja što ide u hard disk ili cd rom recimo.

nemogu jer ima 2xhdd i 2xcdrom tako da nemam slobodan taj konektor
jedino mogu li oni za fdd
e sad ti vojkane kazes crvene>zuta a bgilegal crvena>crvena a sve jedno koja crna jer ih ima dve

a da lemim ili sta

Poslednja izmena:
Crvena je +5, a zuta +12. Crne su obe masa. Znaci skalpel, lemilicu i izolir traku u sake. 🙂)

ali je crvena na tom kuleru sto si izvadio iz napajanja +12V, a u racunaru je crvena +5V, a zuta je +12V. zato ides crvenu na zutu. crne su sve iste. Mozes da ih zavuces iza plasticnog konektora na molexu i nekako pricvrstis, da ne bi sekao zice na molexu, ovako je elegantnije...

A može i da nekako upotrebi konektor za flopi.

Ne moze za flopy. Kao sto kao sto kaze xx, lako moze da ih zavuce u molex, i samo pricvrsti izolirkom da se ne izvuku.

floppy ima samo 5 i 3V, ispravite me ako gresim.

Poslednja izmena:
joj brEEEE ! jedno gresi bi bilo dovoljno, verovao bi ti i bez linkova 🙂 floppy nemam/ne koristim vec 2 godine protesta radi 😀 Ako ima 12V na njemu onda moze da je iskoristi, ali i dalje mislim da mu je lakse da nabije malo kalaja na krajeve zica i nabije ih u molex, fdd konektor nema "lufta" sa zadnje strane...Naravno govorim o "galantnom" resenju...

flopi isto napajanje ima, samo manji džek... u svakom slučaju obavezno sa ugašenim kompom kačiti ventilatore... 😀

@gx-x: kakvih crnih 3V na flopiju, tih 3V imaš tek od ATX ploča, i to samo na konektoru za ploču, a flopi je mnogo starija tvorevina od ATX-a... 😀

Ma sto sa ugasenim |>>

ajde kad je doslo do tih srazmera da lupim i ja nesto 🙂 overklokuj qler i nakaci ga na 220 🙂 da vidis ...ima da pocne i da greje a ne samo da ladi 🙂

pa vec smo ti objasnili, molex je ono sto guras u hdd i cdrom plasticno je i iz njega vire neke cudne sarene zice...ne pratis na casu 🙂

idi na pijac i kupi bateriju od 12 volti...i kupi nekoliko da imas kao rezervu... nakaci te zice na jedan nacin pa ako se vrti kul ako ne onda promeni zice i radice. nemoj nista da seckas i da petljas da nebi posle postavio topic. "zato moj komp dimi kad se ukljuci 🙂"

uspeo sam bez baterija i slicnih vec sam samo ugurnuo kablove u fdd konektor i zalepio izolir trakom i vent siba i temperatura mi je manja za oko 5-6 stepeni

hahaa...nisam znao da 8ca moze da smanji temp za 5-6 stepeni 🙂 🙂 🙂 moram i ja da nabavim jos koju 🙂 pored ovih 4 jos koja nece da smeta 🙂 bice mi po njegovom 5*6=30 tako da ce temp u kucistu da mi bude -10 stepeni 🙂 hahaha

@bgillegal: 🙂 pa pazi moguce je ! (ali nije realno) meni recimo sonda koja meri "case" temperature (to je kao chipset u zargonu, al nije zapravo) stoji negde izmedju 3 i 4-tog PCI slota, a tu mi je TVtuner (u trecem slotu) temp je ~40C, kad usmerim jednu osmicu prema tom mestu temp padne na ~30C 🙂 jer razduva vruc vazduh oko sonde 🙂 Isto moze da vazi i za CPU ako je kuciste neuredno i ne provetreno zar ne ? 😉

Nazad
Vrh Dno