Šta je novo?

Kako spojiti video???

stevs986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
309
Skinuo sam neki film sa neta, koji je iz vise delova ali nije rar varijanta, vec imam 4 mpg fajla. Kako to spojiti, kojim programom...? Otprilike trebao mi je vise puta program koji je kao soundforge za zvuk, da tako mogu sa videom....

Ako su cetiri mpeg-a i ako su ta cetiri mpeg-a istog bitrate-a i rezolucije, preporucujem ti da koristis Mpeg Video Wizard. On ce ih bukvalno zalepiti (mozes da dodas i tranzicije izmedju ;)) i u stream-u snimiti novi fajl... naravno, ako su po karakteristikama isti. Skoro sam radio neke zezancije... dve epizode neke serije spajao u jednu. Format je bio mpeg1.

VirtualDub ne moze tako lagano da radi sa mpeg-ovima, uopste ne moze da mu izlazni format bude mpeg, a definitivno bi radio rekompresiju.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

moze virtual dub

da moze ali do sad niko nije uspeo sa njim da spoji HEHEH
Gledao sam na nekom forumu kako se iz njega spaja recimo 2 odvojena fajla i mecku bi pre rodio treba da se otvaraju neki fajlovi iz notepad-a pa se kuca nesto...

Posto ti kazes da moze aj nam objasni.

i iskreno virtual dub izbegavam u sirokom smislu :):crash:
Izem ti program koji moze da snima u samo jednom jedinom formatu.

Poslednja izmena:
videoredo plus,
Mpg2Cut2
Mpeg2Schnitt
i td.

Adobe premier 6,5 ili 7!!!
Spaja iste i razlicite komresije samim tim i formate.

heheh

da moze ali do sad niko nije uspeo sa njim da spoji HEHEH
Gledao sam na nekom forumu kako se iz njega spaja recimo 2 odvojena fajla i mecku bi pre rodio treba da se otvaraju neki fajlovi iz notepad-a pa se kuca nesto...

Posto ti kazes da moze aj nam objasni.

i iskreno virtual dub izbegavam u sirokom smislu :):crash:
Izem ti program koji moze da snima u samo jednom jedinom formatu.

tako su mnogi pricali da se ne moze divx konvertovat u vcd. isto kao i ti. e vidis taj posao u vecini odradjuje upravo virtual dub. a kad biras kompresiju odredjujes i format. to sto tebe kao i mnoge mrzi da se igras sa nekim softom.... i virtual dub nije pro alat, a neke poslice odradjuje super.

poz

dobro to je tvoje misljenje, mislim da decku sad ne treba vcd nego da isece i spaja filmic.

Ja to radim iz Adobe Premiere Pro 2.0 i Wooble Mpeg Video Wizard ( svima ga preporucujem )

koji program za OVO

Imam jedan film koji se sastoji iz 12 klipova. Video je kompresovan u DiVX formatu, a
audio je AC3. Zanima me u kom programu bih mogao da spojim ove klipove, ali da se ne izgubi sinhronizacija
videa i audia, da posle spajanje nema artefakta i slicno. Probao sam Virtual dub ali mu je smetalo sto je audio u ac3 formatu, trazio mi je ac3 kodek, pa kada sam stavio taj kodek... uglavnom nije hteo da mi to odradi. Zato trazim savet u kom programu ovo kvalitetno da zavrsim. Pozdrav

Obratite paznju problem je specifican jer je u pitanju ac3 zvuk

P.S

Molim da kao programe ne navodite neke smesne video joiner programcice, jedino ako pouzdano znate da ce ovo da odrade.

Pogledaj post iznad. Ja sam sa njim spojio gladiatora extended version (4x700MB) koji takođe ima ac3 zvuk i sve radi savršeno. Jedino što mora biti isto to je bitrate i rezolucija. Da te poštedim traženja na netu, evo ti link. A usput pogledaj PM. Na toj adresi ćeš osim njega naći još gomilu dobrog softvera vezanog za "obradu" tj seckanje, spajanje, grabovanje videa i zvuka iz svakakvih izvora.

P.S. Ti "smešni" programi su u 99% slučajeva mnogo bolji od nekih izvikanih programa kao što je taj koji si ti koristio. Meni su neki predlagali da radim u Vegas-u, koji je sam po sebi izvanredan program, ali to šta meni treba odrađuje i program težak čitavih 400kb.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno